"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu olay gerçek mi yalan mı bilmiyorum fakat anlatılan olayın mantığı açıktır. Bu yüzden sizle paylaşıyorum... Adamın biri berbere gider.. konu konuyu açar, Berber: “Ben Allah’ın varlığına inanmıyorum” der. Adam: “Peki neden böyle düşünüyorsun”? Berber: “Bunu açıklamak çok kolay. lütfen söyler misin, eğer Allah var olsaydı bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı kimse acı çekmezdi. Allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum” Adam bir an durur, gereksiz tartışmaya girmek istemediği için cevap vermez. Berberde işi bitince dışarı çıkar… Caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam görür.. Adamın dağınık görüntüsünden, traş olmayalı uzun süre geçtiği bellidir. Adam berber dükkanına geri döner. Adam: “Biliyor musun, bence berber diye bir şey yok.” Berber: “Nasıl olur ki? ben buradayım ve bir berberim” Adam: “Hayır yok ! Çünkü olsaydı, caddede yürüyen, bakımsızlıktan saçı sakalı birbirine karışmış adamlar olmazdı.. Berber: “Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?” Adam: “Kesinlikle doğru ! Allahta var ve insanlar ona gitmiyorsa o ne yapabilir ki ? ” ---------------------------------------------- * Cenab–ı Hak buyurdu: “Kulum bana bir karış yaklaşınca, ben ona bir arşın yaklaşırım. Kulum bana bir arşın yaklaşınca, ben o kuluma bir kulaç yaklaşırım. Şayet kulum bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim.” * Cenab–ı Hak buyurdu: “Eğer kullarım bana isyan etmeyip de itaat etmiş olsalardı, ben onları geceleri yağmur ile sulardım ve gündüzleri de üzerlerine güneşi doğururdum. Hiçbir zaman onlara gök gürlemesi duyurmazdım.” __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-05-07 11:08 . |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Eh, işte bir safsata abidesi daha diktiniz elektron.. Kimmiş allaha gitmeyenler? Allaha gidenler ne bulmuş? Böyle zırvalarla kendinizi komik duruma düşürürken, allah neden arkanızda durmuyor? Bir berbere ne zaman gittinizi, saçıma traş dediniz de, eliniz boş döndünüz? Ya türbeye çaput bağlayanlar ne buldu? |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| biz de hikaye verelim bari Bektaşi dedesi birgün "nasıl olduysa" camide vaaz dinliyormuş, hoca da konuyu işliyor ve diyor ki: Allah ne yerdedir, ne göktedir, ne havadadır, ne sudadır..... Dede dayanamamış lafa karışmış ve demiş ki: Hoca efendi sen şuna yok diyeceksin ama dilin varmıyor. |
| #4 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
El-İnsaf, mantık !... ![]() __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Bence buna sinirlenmemeli, kahkahalrla gülmeli... Sayın anibal sevgilerimle... (bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun, Allah uzun ömürler versin) ![]() | |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| |
|
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Yazınızda, her ne kadar bir serzeniş, bizler için ince bir mesaj iletisi varsa da, gene de güzeldi. Hep sevgiyle! | |
| #8 | |
| He he.. Türbeye çaput bağlamakla, mina'da şeytan taşlamanın arasında en fark ola ki? Ferketmez sn. elektron.. Siz bana ahada şöyle allaha gidene allah her bir şeyi verir diyerek gösterin yeter.. Tarihte böyle bir yer, yöntem filan bulunmuş değil.. Diğer yandan, çaput bağlama olayını kınıyorsunuz bir yerde.. Ama farketmiyor musunuz, allah kendine nasıl gidileceğini tarif filan etmemiş.. Daha doğrusu tarif edildiği söylenen yollara gidenler allah filan bulamamış oralarda ki, belki böyle ulaşırım diye çaput bağlamaya başlamış.. Eh, sizin berber okyanusun ortasında, 3000m deniz dibine dükkan açmış.. Osnrada bana gelmiyorlar ki, sakallarını keseyim diyor.. |
| #9 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
Burdaki mantıksızlığı, saçmalığı kavrayamayacak birisi misiniz sayın Anibal ! Allaha nerden gidilir mi ? İbadet sayın Anibal İbadet ![]() __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- | |
| #10 | |
| >>> Burdaki mantıksızlığı, saçmalığı kavrayamayacak birisi misiniz sayın Anibal ! Allaha nerden gidilir mi ? İbadet sayın Anibal İbadet Oradaki saçmalığı benmi yapıyorumda, bana soruyorsunuz? Sizin şu berber, kerpiçci alim vs. hikayeleri sanki daha mı az saçmalık? Din dediğiniz şey, insanları böyle saçmalıklara düçar bırakacak bir şeyse, bunda inansanların mı, yoksa bu dini ortaya koyanın mı suçu var? Evet, mina'da şeytan taşlamaktan daha mı saçma, türbeye çaput bağlamak? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|