"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski28-05-07, 22:12  #1
elektron
Onay bekleyen
Yazar Adayı

elektron'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
İnsan İsyan Etmeseydi...

Bu olay gerçek mi yalan mı bilmiyorum fakat anlatılan olayın mantığı açıktır. Bu yüzden sizle paylaşıyorum...

Adamın biri berbere gider.. konu konuyu açar,

Berber: “Ben Allah’ın varlığına inanmıyorum” der.

Adam: “Peki neden böyle düşünüyorsun”?

Berber: “Bunu açıklamak çok kolay. lütfen söyler misin, eğer Allah var olsaydı bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı kimse acı çekmezdi. Allah olsaydı bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum”

Adam bir an durur, gereksiz tartışmaya girmek istemediği için cevap vermez. Berberde işi bitince dışarı çıkar… Caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam görür.. Adamın dağınık görüntüsünden, traş olmayalı uzun süre geçtiği bellidir.

Adam berber dükkanına geri döner.

Adam: “Biliyor musun, bence berber diye bir şey yok.”

Berber: “Nasıl olur ki? ben buradayım ve bir berberim”

Adam: “Hayır yok ! Çünkü olsaydı, caddede yürüyen, bakımsızlıktan saçı sakalı birbirine karışmış adamlar olmazdı..

Berber: “Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa ben ne yapabilirim ki?”

Adam: “Kesinlikle doğru ! Allahta var ve insanlar ona gitmiyorsa o ne yapabilir ki ? ”

----------------------------------------------

* Cenab–ı Hak buyurdu: “Kulum bana bir karış yaklaşınca, ben ona bir arşın yaklaşırım. Kulum bana bir arşın yaklaşınca, ben o kuluma bir kulaç yaklaşırım. Şayet kulum bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim.”

* Cenab–ı Hak buyurdu: “Eğer kullarım bana isyan etmeyip de itaat etmiş olsalardı, ben onları geceleri yağmur ile sulardım ve gündüzleri de üzerlerine güneşi doğururdum. Hiçbir zaman onlara gök gürlemesi duyurmazdım.”

elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-05-07 11:08 .
elektron is offline  
Eski29-05-07, 08:42  #2
anibal
Uzaklaştırıldı

Eh, işte bir safsata abidesi daha diktiniz elektron.. Kimmiş allaha gitmeyenler? Allaha gidenler ne bulmuş? Böyle zırvalarla kendinizi komik duruma düşürürken, allah neden arkanızda durmuyor?

Bir berbere ne zaman gittinizi, saçıma traş dediniz de, eliniz boş döndünüz? Ya türbeye çaput bağlayanlar ne buldu?
anibal is offline  
Eski29-05-07, 10:55  #3
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

biz de hikaye verelim bari

Bektaşi dedesi birgün "nasıl olduysa" camide vaaz dinliyormuş, hoca da konuyu işliyor ve diyor ki:

Allah ne yerdedir, ne göktedir, ne havadadır, ne sudadır.....

Dede dayanamamış lafa karışmış ve demiş ki:

Hoca efendi sen şuna yok diyeceksin ama dilin varmıyor.
özedönüş is offline  
Eski29-05-07, 11:04  #4
elektron
Onay bekleyen
Yazar Adayı

elektron'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın anibal şöyle demiş:

Mesajı Göster
Eh, işte bir safsata abidesi daha diktiniz elektron.. Kimmiş allaha gitmeyenler? Allaha gidenler ne bulmuş? Böyle zırvalarla kendinizi komik duruma düşürürken, allah neden arkanızda durmuyor?

Bir berbere ne zaman gittinizi, saçıma traş dediniz de, eliniz boş döndünüz? Ya türbeye çaput bağlayanlar ne buldu?
Sizin okumanız birşey ifade etmez zaten. Türbeye çaput bağlayanlar zaten onaylanacak bir durumda değiller. Bunu bana söylemeniz de birşey ifade etmiyor.

El-İnsaf, mantık !...

elektron is offline  
Eski29-05-07, 11:10  #5
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın elektron şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizin okumanız birşey ifade etmez zaten. Türbeye çaput bağlayanlar zaten onaylanacak bir durumda değiller. Bunu bana söylemeniz de birşey ifade etmiyor.

El-İnsaf, mantık !...

sayın elektron sinirlenmeye gerek yok hiç. Çünkü karşınızda ki size iyi bir müslüman örneği olarak "çapıt bağlayanları" veriyor.

Bence buna sinirlenmemeli, kahkahalrla gülmeli...

Sayın anibal sevgilerimle... (bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun, Allah uzun ömürler versin)
Ulukoca is offline  
Eski29-05-07, 11:40  #6
Mavikalem

Mavikalem'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:

Mesajı Göster

Burda komik olan birşey varsa oda senin konuşmalarındır.. İşte senin mantığın bu kadar..peki Allah sana yardımcı olsaydı böyle konuşabilirmiydin...??
Mavikalem is online now  
Eski29-05-07, 11:43  #7
bol

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
biz de hikaye verelim bari

Bektaşi dedesi birgün "nasıl olduysa" camide vaaz dinliyormuş, hoca da konuyu işliyor ve diyor ki:

Allah ne yerdedir, ne göktedir, ne havadadır, ne sudadır.....

Dede dayanamamış lafa karışmış ve demiş ki:

Hoca efendi sen şuna yok diyeceksin ama dilin varmıyor.
Sevgili Özedönüş,

Yazınızda, her ne kadar bir serzeniş, bizler için ince bir mesaj iletisi varsa da, gene de güzeldi.

Hep sevgiyle!
bol is offline  
Eski29-05-07, 11:59  #8
anibal
Uzaklaştırıldı

He he.. Türbeye çaput bağlamakla, mina'da şeytan taşlamanın arasında en fark ola ki?

Ferketmez sn. elektron.. Siz bana ahada şöyle allaha gidene allah her bir şeyi verir diyerek gösterin yeter.. Tarihte böyle bir yer, yöntem filan bulunmuş değil..

Diğer yandan, çaput bağlama olayını kınıyorsunuz bir yerde.. Ama farketmiyor musunuz, allah kendine nasıl gidileceğini tarif filan etmemiş.. Daha doğrusu tarif edildiği söylenen yollara gidenler allah filan bulamamış oralarda ki, belki böyle ulaşırım diye çaput bağlamaya başlamış..

Eh, sizin berber okyanusun ortasında, 3000m deniz dibine dükkan açmış.. Osnrada bana gelmiyorlar ki, sakallarını keseyim diyor..
anibal is offline  
Eski29-05-07, 12:02  #9
elektron
Onay bekleyen
Yazar Adayı

elektron'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Diğer yandan, çaput bağlama olayını kınıyorsunuz bir yerde.. Ama farketmiyor musunuz, allah kendine nasıl gidileceğini tarif filan etmemiş.. Daha doğrusu tarif edildiği söylenen yollara gidenler allah filan bulamamış oralarda ki, belki böyle ulaşırım diye çaput bağlamaya başlamış..
Çaput bağlayanlara sorsanıza buraya neden çaput bağlıyorsun diye cevap şu "Mübarek bir adammış bende dileğim gerçekleşsin diye çaput bağlıyorum"

Burdaki mantıksızlığı, saçmalığı kavrayamayacak birisi misiniz sayın Anibal !

Allaha nerden gidilir mi ?

İbadet sayın Anibal İbadet

elektron is offline  
Eski29-05-07, 12:12  #10
anibal
Uzaklaştırıldı

>>> Burdaki mantıksızlığı, saçmalığı kavrayamayacak birisi misiniz sayın Anibal ! Allaha nerden gidilir mi ? İbadet sayın Anibal İbadet

Oradaki saçmalığı benmi yapıyorumda, bana soruyorsunuz? Sizin şu berber, kerpiçci alim vs. hikayeleri sanki daha mı az saçmalık? Din dediğiniz şey, insanları böyle saçmalıklara düçar bırakacak bir şeyse, bunda inansanların mı, yoksa bu dini ortaya koyanın mı suçu var?

Evet, mina'da şeytan taşlamaktan daha mı saçma, türbeye çaput bağlamak?
anibal is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı