"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Beden dili hakkında neler biliyorsunuz ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Beden dilimiz söylediklerimizle birbirini tamamlayan bir unsur, bir insanın sizinle konuşurken sıkıldığını hiç hissettinizmi? Yada sizden hoşlandığın da gözbebeklerindeki büyümeyi inceledinizmi? aslında beden dili insanları tanıma konusunda yardımcı oluyor bir okadarda bilmesem daha iyi diyorsunuz ben kendi açımdan böle düşünüyorum. Daha beden dilimizi anlatan çok hareket var ve siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı benimle paylaşırmısınız ? ![]() |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| bir anlamda güzel bişey, beden dilini öğrenmek; ama bence o kadar da gerek yok. En azından ben çok fazla gerek duymuyorum, adam gibi psikoloji eğitimi aldıysanız, beden dilini de zaten (öğrenmesenizde) tahmin edebiliyorsunuz ne manaya geldiklerini. Ayrıca konuşmasında ki üslubunun konuya göre değişmesinden, kullandığı bazı kelimelerden kendini açığa vuuruyor zaten. Beden dili konusunu pek incelemedim ama bence en yapmacık ve insana çiğ gelen şey, diksiyon, güzel konuşma kursu almış insanlar. Robot gibi oluyorlar, mesela ilk çıktıkları, zaman cem uzan da öyleydi. Komik geliyor. Sayın cisesu'nun bu konuya değinmesi güzel, teşekkür ederiz kendisine. Şahsen de, çok da fazla abartmadan bu tarz konularda bilgi sahibi olunması gerek diye düşünüyorum. Ama şu da var, beden dili vs. bu tarz konular "genelde" işe yarar. Bazen doğruyu göstermediği istisnalar da vardır. O yüzden şunu yaptı, kesin şu demeyin, benden uyarı. ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Tabii ki insanlarla iletişim kurmak için onların da dilinden anlamak gerekiyor.. onları okuyabilmek gerekiyor bu bir eğitimle mi olur yoksa insanlarla yaşamanın verdigi bir alışkanlıkla mı kazanılır onu zaman gösterir,yeteneği gösterir.. doğruyu her zaman gösterir denemez elbette ama çoğu zaman işe yarıyorsa gerekli olsa gerek amma bir de şöyle bir durum var: insanlarla anlaşabilmek için belli başlı nezaket kuralları içerisinde çok da incelmeden ietişim denenebilir ama bu da demek olmuyor ki her insan nezaket ister ! iletişime başladıgınızdan itibaren onun nabzını iyi tutup,zamanlamalırınızı iyi yaptıgını ve de sizin ne derece iletişimden hoşlandıgınızı belli edebildikten sonrası için umutsuz bir muhabbetten bahsedemeyiz.. __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #4 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| beden dilinin insan ilişkilerinde önemli olduğuna inanmam. Kullanılan kelimeler ve tonlama, konuşurken yaptığınız el-kol hareketlerinden çok daha önemlidir ve etkileyicidir bana göre. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #5 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Beden dilinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.. Bakışlar, vücudun duruşu, yürüyüş, el ve ayak pozisyonları çoğu zaman gerçek düşünceyi ele verir nitelikledir. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| bence beden dili herşeyden önemli ve bir insanın ne düşündüğünü,ne yapacağını beden dilinden çok rahatlıkla anlarsın.özellikle bayanlar bu konuda daha ustadır çünkü erkekler gibi olaylara bütünsel olarak bakmıyor.ince detaylara çok dikkat eden birisi karşısındaki insanın nasıl hamle yapacağını anlar.fakat şuda bir gerçek bazı insanlar beden dilini bile artık ustaca kullanabiliyor.bu durumda beden dili devreden çıkıyor.böyle insanlar tabiki kimsenin karşısına çıkmasın.gerçekten bazen çok işe yarıyor beden dili aklınızda bulunsun |
|
| #7 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bende beden dilinin önemini savunuyorum. Karşınızdaki insan her zaman doğru konuşmayabilir çünkü. Bu gibi durumlarda beden dili ele verir insanı diye düşünüyorum ![]() |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| konuşmayı tamamlayan en önemli unsur bence..yüz yüze görüşmekten başka iletişim şekilleri var bildiğiniz gibi fakat hiçbiri karşıdakinin gözlerine bakarak konuşmanın yerini tutamaz..son yılların en önemli iletişim aracı msn de veya telefonda konuşurken hep eksik kalan bir taraf vardır..beden dili kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde devreye girerek bazen hayat kurtarır bazen de sözle yapabileceğiniz bir vurguyu mimiklerinizle daha iyi ifade edersiniz..kullanılması ve geliştirilmesi gerekir zannımca... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Acar -Zuhal Baltaş /"Beden Dili" kitabı bir ara çok popüler olmuştu.. Kitapta , Resimli beden dili tanımlamaları vb.. Beden dilinin önemine bu kadar değinilince, siyasetçiler için imaj vs.ler de önemli olmuştu ..Siyasetçilerin imaj makerleri falan filan.. beden dilini kullanma vb. Önceleri gülmez olan Mesut Yılmaz'ın, o porselen dişlerini göstererek gülüşü..korkunçtu! ama birileri ona böyle görünmesi gerektiğini söylemiş olmalıydı.. Yine Tayyip Erdoğan'ın , dil bilmezliğini beden dili ile kamufle etmeye çalışması ve bununla övünmesi.. Beden dili imaj makerlerin öğretmesiyle falan bir yere kadar giderken çoğunlukla da ters tepiyordu.. Yani alışmadık birşeyin, üzerinde duramaması gibi.. O Sahne gözümün önüne geldi. 58. Gül hükümetinde Tayyip Erdoğan daha başbakan değil , milletvekili bile değildi ,ama Abdullah Gül ile Avrupada , sanırım AB görüşmelerinden biri idi..dışarda gazetecilere demeç veriyordu, ABDullah Gül, başbakan olarak.. Dolayısıyla bir omuz hizası Erdoğan'ın önüne düşmüştü gazetecilerin sorusunu cevaplarken. Tayyip Erdoğan , Abdullah Gül'ü bir omuz darbesiyle geriye çektirip, gazetecilerin sorularına cevap vermeye başladı.. İşte gerçek beden dili..gizlenemez, kamufle edilemez, içindekini dışa vuran.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-07-07 00:47 . |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| beden dili çok önemli bu bir deneme mesajıdır ama doğru dur |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|