"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Sizce laik sistem var olmasaydı ne olurdu? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| eğer laiklik var olmasaydı (en başından beri yada yenilerde kalmış olsaydı)ne olurdu ya da ne durumda olurduk*Olumlu yönde mi olumsuz yöndemi etkilenirdik?Sizce... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Laiklik akılcılık ve bilimsellik demektir.Bilimi yakalayamayan geri kalmaya mahkumdur.Eğer laiklik olmsaydı Ortaçağ Avrupasını yaşardık.Tıpkı şuan şerri hukuk kurallarıyla yönetilen ülkeler gibi.Onlar laik değiller ve çağın 300 yıl gerisindeler. SAYGILAR... __________________
Herkes dünyaya mutluluk getirdi; kimi geldiğinde, kimi gittiğinde... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| laiklik ilericiligin sembolüdür.yeniligin,çagdas düşüncenin,kadın erkek eşitliginin göstergesidir.eger laik bir ülkede yasıyor olmasaydık seriat hükümlerinin boy gösterdigi,kadının ezildigi ki bu herseyi özetliyor bir ülke haline gelirdik bence...türkiye laiktir laik kalacak... __________________
nerde mutluysan orda olman dileğiyle... |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Tanımınızda bir sorun var. Laiklik, din ve devlet işleirnin ayrılması da değildir. Laiklik, kilise ile devletin ayrılmasıdır. Laiklik, devletin bütün dinler karşısında eşit mesafede olması demektir. Ortaçağ Avrupa için gerçekten karanlık bir dönemdir. Ama aynı şeyi İslam toplumları için söylemek imkansız. Çünkü Ortaçağ İslam'ın en parlak dönemidir. Ünlü İspanyol tarihçisi, Ramon Menendez Pidal 1952 yılında verdiği bir konferansta neler söylemiş İslam uygarlığı hakkında birlikte okuyalım isterseniz: Alıntı:
| #5 | ||
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Laiklik yalnızca din ve devletin ayrılması demek değildir. Laiklik toplumsal kurallarının dini dogmalardan değil akıl rehberliğindeki olgulardan kurulması demektir. Ortaçağ ayrupasında hristiyanlık gericiydi de 18.19 yy da islam ilerici mi idi? __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. | |
|
| #6 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
Laiklik devletin dinlere olan tarafsızlığıdır. Dolayısıyla bizim devlet laik değildir. Laikliğimiz sürekli dini işlere karışır. Alevileri, hıristiyanları, ateistleri falan 2. sınıf vatandaş muamelesine tabi tutar. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #7 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Laiklik uygulandığı şekli ile olsa sorun yoktur.Avrupada olduğu gibi bir süreç gelişseydi mantıklı gerekçeleri vardı.Türkiyede laiklik değil Laikçilik vardır. |
|
| #8 | ||||
| Alıntı:
Ne yazmışım bir bakın: Alıntı:
Çünkü İslam'da hiç bir zaman ruhban sınıfı oluşmamıştır. Hristiyanlık batının önünde hep ayak bağı olmuştur. Bu yüzden Ortaçağ boyunca İslam bilimde, sanatta, felsefede, mimaride, tıpta, astornomide hızla ilerlerken, batı karanlıklar içinde yaşamıştır. Bunları ben söylemiyorum, batılı bilim adamları söylüyor. Bakın Londra Royal Holooway Üniversitesinde prof. olan Francis Robinson neler yazmış: Alıntı:
| #9 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
| #10 | ||
| Alıntı:
Devletin bütün dinler karşısında tarafsız olması gerektiğini, yani bu bağlamda devletin laik olması gerektiğini savunuyorum. Ancak ne yazık ki, Türkiye'nin laik bir devlet olmadığı doğrudur. __________________
Benim fikirlerim yanlış ihtimali olan doğrulardır. Başkalarının fikirleri ise doğru ihtimali olan yanlışlardır. (İmam-ı Şafii) | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|