"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Guest Mesajlar: n/a
| bir topikte ben açayım dedim Doga ve Evrim 1)Allah her seyi bir sebep icin yarattiysa ve her canlinin yeryuzunde bir fonksiyonu varsa, neden 60 milyon yil once tum dinozorlari ve o zaman yeryuzunde yasayan canlilarin %95’ini ortadan kaldirmistir? Neden devamli pek cok canli turunun soyu tukenmektedir? 2)Insan bugunku sekliyle yaratildiysa, bilim adamlari kazi bolgelerinde neden iskelet yapisi gunumuz insanina uymayan (daha bir maymuna benzeyen) fakat yanibasinda tastan delici ve kesici aletler bulunan iskelet ornekleri bulmaktadir? (Bunlarin yuzlerce ornegi var) 3)Insanlar Ademle Havvadan turediyse, ve evrim diye birsey yoksa, neden dunyanin dort bir yanindaki insanlarin vucut ozellikleri, deri renkleri vs. farklidir? 4)Canli turleri yasadiklari ortamlar icinde ve son halleriyle yaratildilarsa, neden bilimde evrim denen bir prensibe inaniliyor ve neden bu teorinin ciltler ve kutuphaneler dolusu kaniti vardir? Neden butun saygin bilim adamlari bu teorinin dogruluguna inanirlar? Sakın allahın bidiğinden sual sorulmaz demeyin Lütfen şu soruları cevaplarsanız sevinirim |
| #2 | |
| anlaşıldı cevap veren yok |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| <<Gördüklerim beni görmediğim yaratıcının varlığına inanmaya zorluyor." EMERSON Ancak Allah'a inandığım zaman yaşadığımı anladım." TOLSTOY "Batıl inanış, zayıf kafaların dinidir." PLATON Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır." BERNARD SHAW İnsanlar ancak adaletle doyurulur. Emerson "Sakın ahlak kurallarını çiğnemeyin çünkü öcünü çabuk alır." TOLSTOY "Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadarda sevgi çeşidi vardır." TOLSTOY Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir." TOLSTOY Hakli bir dusuncenin meyve vermemesi munkun degildir. TOLSTOY Haklı olduğunuza inanıyorsanız, sakin olmayı başarabilirsiniz. Bud Holiday |
| #4 | |
| sayın uğur,bunlar cevap mı?üstelik maddeci sokratesin öğrencisi maddeci platondan örnekler veriyorsun bu nasil iş? tolstoy'u bile müslüman yapmışsınız be adam özellikle kütübi sitte'de yer alan hadislerin iyi taraflarını alarak kitap yaptı diye kitabın adıda “Hz. Muhammed’in Kuran’a Girmemiş Hadisleri” adam müslüman oldu bırakın yahu adam ben hiç bir zaman müslüman oldum demiyor hadislerden aldığı metinler aşağıda yazılı “Hakikat insanlar için ne kadar acı olsa da, hakikati söyleyin.” “Hiç kimse öfkesini yutmaktan daha güzel bir içki içmemiştir.” “Çok fazla yiyip içerek kendi kalbinize yüklenmeyin.” “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” “Ölüm bir köprüdür, dostu dosta kavuşturur.” “İşçinin hakkını alnının teri kurumadan veriniz.” |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Spartaküs, bu düşmanlığınız sizi öyle komik durumlara düşürüyor ki, Bunu da mı görecektim. Çok komik yaa... __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #6 | |
| Tolstoy 1880’den sonra Ortodoks Klisesi’ni, Hristiyanlıktaki ölümsüzlük düşüncesini ve her türlü siyasal iktidarı yadsıyan, kendine özgü bir tür hristiyanlık anarşizmi geliştirmeye başladı. Düşüncelerini açıkladığı ‘‘Dogmatik Teolojinin Eleştirisi’’, ‘‘O Halde Ne Yapmalıyız?’’ ve ‘‘Tanrı’nın Hükümdarlığı Kendi İçimizdedir’’ adlı makalelerin yayımlanmasından sonra 1901’de Kilise tarafından afaroz edildi. ya buna ne demeli tolstoy'un hayatını inceledim bir önce ki yazıyla ilgili hiç birşey yok ve tolstoy maneviyatı hep kendinde aramış bırakın yahu şimdi de tolstoyumu müslüman yaptınız.Yok efendim adamın mezarında hac yokmuş yahu adam afaroz edildi be |
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
| #8 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Arkadaşım siz hiçbirşeye cevap aramıyorsunuz. Derdiniz başka siz de biliyorsunuz. Dediğiniz gibi boş konuşmayalım. Konunun tıpla ne ilgisi var onu anlamadım. :61 İnsan bu kadar mı kendini kaybeder. Pehh. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #9 | ||
| Alıntı:
şimdi bırakta bir cümle dahi olsun cevap ver 4 maddeye cevap ver veremeyeceksen çekil başka konulara takıl sayın ibra işin gerçeği kafanı 30 yıl duvarlara vur yine cevap veremezsin | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| KİLİSE MÜSLÜMANI KOVAR BU ADAMIN MÜSLÜMAN OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK Tolstoy’un kayıp risalesi: Hz. Muhammed Sayı: 545 - 16.05.2005 | Erhan Başyurt Ünlü Rus yazar Tolstoy’un, ölümünden bir yıl önce Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hadislerini derlediği bir risalesi olduğu ortaya çıktı. Tolstoy’un eseri, Rus halkında İslama ilgi uyandırmaması için komünizm döneminde gizlenmiş. ‘Muhammed her zaman Evangelizmin (Hıristiyanların) üstüne çıkıyor. O insanı Allah saymıyor ve kendini de Allah ile bir tutmuyor. Müslümanların Allah’tan başka ilahı yoktur ve Muhammed O’nun peygamberidir. Burada hiçbir muamma ve sır yoktur.” Bu sözler tanınmış Rus yazar Lev Nikolayeviç Tolstoy’a ait. Sadece Rusça konuşulan ülkelerde değil dünya edebiyatında da büyük saygınlığa sahip Tolstoy’un yıllardır gizlenen risalesi Türkiye’de de ilk kez “Hz. Muhammed” adıyla yayımlanıyor. Tolstoy, bu risalesini 1909 yılında neşrediyor. Ancak komünizmin baskı yıllarında kitap Rus ve Müslüman halkları etkilememesi için devlet tarafından bilinçli bir politikayla gözlerden uzak tutulmuş. Sovyetler’in yıkılması ile 1990 yılında eser “Hz. Muhammed’in Kuran’a Girmemiş Hadisleri” adıyla Rusça yeniden yayımlanıyor. Karakutu Yayınları tarafından Türkiye’de okuyucuya sunulan kitabın editörü Azeri Prof. Telman Hurşidoğlu Aliyev, kitabın orijinal adını İslami terminolojiye göre teknik olarak hatalı buldukları için sadece “Hz.Muhammed” koymayı tercih ettiklerini belirtiyor. Tolstoy’un da orijinal baskılarda “hazreti” sıfatını bizzat kullanmış olması dikkat çekici. Tolstoy’u bu kitabı yazmaya yönelten olay 1908 yılında Hindistanlı alim Abdullah El Sühreverdi’nin “Hz. Muhammed’in Hadisleri” kitabını okuması oluyor. Kitaptan oldukça etkilenen Tolstoy, seçtiği hadislerle hemen bir kitapçık oluşturuyor. Tolstoy daha çok, Allah inancı, fakirlik, eşitlik, ölüm ve iyi insan olma gibi konuları içeren hadisleri toparlamış. “Hz. Muhammed” kitabının editörleri Tolstoy’un seçtiği hadislerin Kütüb-ü Sitte’de yer alanlarını da tek tek tespit etmişler. tolstoy yazdığı romanlarda insanı ve tavırlarını konu edinir. “savaş ve barış” ve “anna karenina” insan tahlilleri ve tasvirleri ile dopdoludur. tolstoy’ un kendisini ve allah’ı arayış macerası bütün ömrünü kaplamaktadır. ömrü boyunca anlaşılamadı. doğduğu o zengin ve burjuva hayatı terk etti. etrafındakiler onu anlamadı, karısı bile. 82 yaşındaki bu ihtiyar adam yağışlı bir gecede evden kaçtı fakat yolda hastalandı ve yola devam edemedi. 7 kasım 1910’ da bir tren istasyonunda yolculuğunun ilk durağı olan istanbul’ a hareket etmek üzere iken hayata gözlerini yumdu. kimileri tüm hayatına mal olan hakikat arayışlarının sonuçlandığını ve gerçek hakikati islam’ da bularak bu dinin bir mensubu olarak onu daha iyi öğrenmek için istanbul’ a yöneldiğini söylerler. Tolstoy felsefi derinliği olan ,insanı varoluşunun sorgusuna çeken bir yazar.İnsanı yaratılışının gereğini yerine getirmeye davet eder ve insani değerlere sahip çıkmaya çağırır.Özellikle son kitaplarında bu tutumunu ısrarla eserlerine yansıtır.İnsan Ne ile Yaşar adlı hikayelerini herkesin okuması gerekir.Yarın bizim için Tolstoy la başlayabilir... ugurozaltn Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-12-05 23:57 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|