| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| Hz.Ömer halifeliğinde, oğluna bir kaç müşrik (muhabbeti varki) evlerine meyve suyu içmeye davet ettiler. hep beraberce gittiler. aynı ortamda birde müşrik bayan vardı. meyve suyu içilmeye başlandı. ama Hz. Ömerin oğlunun meyve suyunun içine içki karıştırıyorlardı. bünyesi zayıf olduğu için çabuk etkilendi ve şarhoş olmaya başladı. sarhoşluğun etkisi ile bayanın cilvelerine dayanamadı ve ilişkiye,sevişmeye,zinaya başladı. diğerleride hemen gidip halifeye ihbar ettiler. ve halifenin oğlu suç üstü yakalandı. mahkeme edildi. müslümanlar halifeye bunun tuzak olduğunu, meyve suyunun içine içki karıştırıldığını söyleselerde; Hz.Ömer :'uyanık olsaydı. içmeseydi' dedi. cezası, bekar olduğu için 100 değnek vurulacaktı, halife tarafından kendi oğluna. (Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.) ceza başladı, bünyesi zafıy olduğu için 70-80 değnekte can verdi. Ömer 'oğluna eksik ceza verdi' demesinler diye geri kalanınıda cesedine vurdu(kimse; yeter onlarıda bana vur demedi). bekarlara uygulanan bir ceza bu şekilde bitti. ama bu tuzağı kuranlara, özellikle o bayana bir şey yapılmadı. Hz. Ömer cezayı eksik uyguladı. o müşrik bayanıda şeri hukuka göre değerlenirip evli ise recm, bekar ise 100 değnek cezası uygulamalıydı. bu bundan sonra, şeri hukuktakilerin bir şekilde tacize uğrayıp, oyuna getirilip, yada başka hukuktakilerin nasıl olsa bana birşey olmaz diyerek yapacakları haksızlıkların önüne geçecekti. bu eksiklik bu yanlış algılamayı (ne yapalım o bunlara inanamıyor'u) ortadan kaldıracktı. NOT: bu olayı bir sohbette dinledim. kaynağını vermişlerdi, ama unuttum. benzer hadiseler islam tarihi boyunca olmuşturda. cezası olmasada günümüzde de olmaktadır. ulubatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-12-05 20:23 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Evet, öz babasini da , müslüman olmadigi icin adaletli bicimde pazar yerinin ortasinda muhammed´in önünde tek kilic darbesiyle öldürdügüne göre, Ömer adaletinden kusku duymamak gerekiyor. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
| helal olsun verecek bir karşılık buldunuz. ya siz çok akıllı insanlarsınız, bir yorum yaptığımı fark ettiğiniz için ya helal olsun. evet iyi niyetli olduğunuz konuyu saptırmama gayretinizden belli. ulan ne güzel be, konunun kastını bırak, manasını bırak, felsefesini bırak; aklınız sıra makaraya sarıyorsunuz. ulan ne güzel be; bu değerlere önem verenlere hertürlü tacizi yapabilme özgürlüğü olsun, o insanların namusunu koruyan bir yasa olmasın. yediği haltlar bini geçenlerle, hayatını inandığı değerlere bağlılık üzerine kuranlar bir kefeye konsun. ne güzelbe, başkalrından, onların namuslarından yararlanabilme özgürlüğü. oh ne ala!! merak etmeyin kaynağınıda öğrenirim. ve daha yazacaklarım bitmedi. seviye diyecekseniz, yazdıklarım yandaki değişik suratlarla içerik olarak aynıdır!!!!!!!!!!!! :68 :eek: :130 :cool: |
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sevgili arkadaşlarımız bu tür haber-yorumları belki de Hz. Ömer'in adaleti olarak getiriyorlar ve bundan, inandıkları din'in ne kadar adil olduğu sonucunu çıkartıyorlar ama, biraz 'dışardan' bakıldığında durumun hiç de öyle görülmediğini belki de farkedecekler. Arkadaşlar; çağdaş insan temelde sorgulayan insandır. Dünyadaki gelişmeleri bilen, bilme çabası içinde olan, ve insanın - ne olursa olsun- herşeyin üstünde tututlması gerektiğini düşünen insandır. Çağımızda artık böyle kısasa kısas mantığı, dayak atılacak, sopa vurulacak, göz çıkarılacak...kafa kesilecek...-bunları geride bırakmalıyız. Bunları anlamak mümkün değil. Bir insanın parmağının bile sızlamayacağı bir sistem arayışı içinde olmak gerekirken, bunu savunmak, bunu yüceltmek dururken bu tür örneklerle "vahşeti" yüceltme, şiddeti kutsal kılma söylemleri...ne olursa olsun, bir insana yakışmıyor. Yakışacak gibi değil. Yıllar önce -tekstildeyken-, bir müşterimiz "umre"ye gitmişti. Gittiği kentlerden birinde -Mekke olabilir-bir infaza rastlamıştı.Onu anlatırdı. Elleri arkadan bağlı diz çökmüş bir adam.Başında 'suç'unu okuyan belki bir kadı, ve hemen arkasında, parıldayan bir kılıç. Bu görüntüyü ne olursa olsun savunabilmenin insanlık değerlerinden az buçuk bile nasiplenilmediğinin, körü körüne inancın insanlık için ne kadar tehlikeli olabileceğinin bir göstergesi olarak görüyorum. |
| #5 | |
| Mir'ât-ı Kâinat, Cild 1, s. 682-683 değişik şekilde rivâyet edilmiştir. Dört Büyük Halife Kitabı (Şemsüddin Ahmed Efendi, Menkıbe: 33) bulabildiğim ilk kaynak. üniversite sınavında 'parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir' diye bir kültürü hepimiz edindik. o yüzden amacı saptırmayın. başka insanların değerlerine, namuslarına uzanabilme özgürlüğü istemek gibi bir şerefsizliği kabul etmiş olursunuz. Hz. ömer ve islam tarihi boyunca böyle bir yorum yapılmamış oması, yapılamıyacağı anlamına gelmez. oğluna bu tuzağı kuranlar, onun kendi oğlunada nasıl, yasaları uygulayabilecekmi diye deniyorlardı. ve sonucun böyle olacağınıda gayet iyi biliyorlardı. acaba o tuzağı kuranlarla, zihniyet olarak, benzerlik gösteriyorsunuz dememde bir haklılık olabilirmi. acaba itirazınız olacakmı? sn melnur sizin kabul etmediğiniz, insanın bu dünyada imtahan olduğudur. kabul etmeniniz beklemiyorum, ama bana nerede olursa olsun, amacına ulaşmayan ceza örnekleri vemeyin. parçada asıl anlatılmak istenen bu değil! |
| #6 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
belli ki müşrikler çocuğu çembere almış;biraz içirince kadının da koynuna atmışlar ve sonrasında ömerin o keskin adaletini sınamak istemişler ömerde bunu bildiği için hiç taviz vermemiş oğluna farklı davranıyor diye ve bile bile oğlunun öleceğini bilerek cezayı veriyor ve müşrikler bu konuda da başarısız oluyor ömerde gururla adaletim işte budur diyerek halkın önüne çıkıyor ee pazar yerinde babasını kesen adamdan ne beklersiniz? | |
| #7 | |
| 'Zinanın cezasında eğer bu suç şer’i hukuktan olmayan biri ile işlenmiş ise, diğer kişide şeriat hukukuna göre cezalandırılacaktır. Evli ise ona göre, bekar ise ona göre. Eğer böyle olmazsa şer’i hukuktakiler diğer hukuktakiler tarafından tacize uğrarlar.' http://www.yaziyaz.com/forum/threade...html#post18329 bunları yazmakla, geçekte insanların inanç ve değerlerine saygılı olmadığınızıda ispatlamış oldunuz. yazalı uzan zaman olmuştu ama rahatsız etti ve aklınızaca cevap yazdınız. her zaman söyleyeceğim: insanlar arzularında samimi olsalardı, Allah zinayı haram etmezdi.......... işinize gelseydi, bildiğiniz doğru şıkkı bulurdunuz. o değerlere önem verenlerin, fırsat, şehhetim ve zevkim olursa, onlarında namuslarına sünebilmeliyimden, yapacak daha iyi işiniz yok anlaşılan, aklınız sıra ucu bize dokunmasının ortamını hazırlıyorsunuz. sizin bu halinizi görüpte ses çıkarmayanda .............. DAVALARINDA SAMİMİ OLUP, HAYATLARI PAHASINA BİR ŞEYLER YAPANLARA SAYGINIZ OLSUN! o adam=Hz. ömer kadar olunda, o zamanın iki büyük devletini alan kişiye saygı duyun. kim olursa olsun, tarihteki onurlu insanlara saygı duyun. merak etme sayın spartaküs, Hz. ömer'in içinden geçenleri diğer dünyada öğrenirsin. düşünce ve duyguyu ölçeceğini söyleyebileceğin alternatifin yoksa:'boynuzsuz koyunun bile boynuzlu koyundan hakkını alacağı gün'de öğrenirsin. inanmasanızda, hak yemeyen kişiler olmanızı isterdim! PARÇADA ASIL ANLATILMAK İSTENEN, ŞUAN CİYYAKLADIĞINIZ ŞEYDİ......... |
| #8 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| sayın ulubatlı,o kadın müşriktir yani kafir;kafir olana allahın kanunları uygulanmaz şimdi soruyorum ülkemizde şeriatı nasıl getireceksiniz zira bu ülkede yahudi var ,hıristiyan var,yezidi var var oğluda var nasıl olacak bu iş cevap versene? cevap:saydıklarımın hepsini bu topraklardan süreceksiniz kalmakta israr edenlerin kafalarını keseceksiniz zira 1400 yıl öce de güçlendikten sonra da böyle yaptınız beni nadir yahudilerini süriyeye sürdünüz kalmakta israr eden beni kureyza yahudilerinin de kafalarını kesip karılarını kızlarını köle pazarında sattınız muhammet de en güzeli olan yahudi kızı reyhani ile aynı gece birlikte oldu bunları ben uydurmuyorum en güvenilir hadisleriniz söylüyor işte sizler busunuz maalesef ömer'e gelince yorumum şudur,bedir savaşında yaralı iken kafası kesilerek katledilen adaleti ile ünlü ebu cehilin gölgesinde kalmamak için ömer bu cezayı uyguladı;uygulamasa idi müşriklerin alay konusu olacaktı ebu hakem yani ebu cehil nerede sen nerede diyeceklerdi ömere çok kaynak okusan anlardın durumu ama nerede anca ciyyaklamaktan bahsedersiniz saygıymış hangi islam ülkesine saygı duyulmuş bir hac organizesinde bile rezil oluyorsunuz be yıllardır arapları koruyan ecyad kalesini kim yıktı ?siz müslümanlar insanların tarihlerine bile değer vermiyorsunuz Alıntı:
| |
| #9 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ben de onu söylüyorum zaten. Bunları anlatmamalıyız artık. Bunları geride bırakmalıyız. Cezaydı, haklıydı, haksızdı...ne olursa olsun bir insan, çağımızın insanlık değerlerini öne çıkarabilmenin savaşımını vermeli. Kırbaçtı, taşlamaydı...parmak kesmeydi, -kısasa kısas'dı...bunları savunabilmenin bu çağda, bu ülkede yeri olmamalı artık... | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| hz ömer cezayi eksik uygulamamistir ki; kendi öz babasini, Muhammed peygamber yaninda oldugu halde; din degistirmedigi icin tek kilic darbesiyle adamin canini almistir. BU MU HZ ÖMER ADALETI? INSANLARI GÜLDÜRMEYIN YAA; HIC BIR´INSAN, BABASI DININI DEGISTIRMEDIGI ICIN ; ONU KILICTAN GECIREMEZ. Bu, vahset, hic bir kitapta yazmaz. Bu vicdanin nereye sigdigini kim aciklayabilir? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-01-06 05:06 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|