Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski05-12-05, 16:51  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Çok ilginç

ÇOK İLGİNÇ

54 kamer
11. Biz de boşalan bir su ile göğün kapılarını açtık.
12. Yeri de kaynaklar halinde fışkırttık, derken sular takdir edilmiş bir iş için birleşti.
18 Kehf
60- Ey Muhammed! Bir vakit Musa genç adamına demişti ki: "İki denizin birleştiği yere ulaşıncaya kadar gideceğim, yahut senelerce gideceğim."
61- Bunun üzerine ikisi de iki denizin birleştiği yere vardıklarında balıklarını unuttular. Bu arada balık, denizde yolunu bulup kaybolmuştu.

Hud
41- Nuh dedi ki; "Allah'ın adıyla binin içine. Onun akışı da, duruşu da (O'nun adıyladır).

46- Allah: "Ey Nuh! O kesinlikle senin ehlin (âilen)'den değildir. Çünkü o salih olmayan bir amelin sahibidir.
Hakkında bilgin olmayan bir şeyi benden isteme! Ben, seni, cahillerden olmaktan sakındırırım."
47- Nuh: "Ey Rabbim! Ben bilmediğim bir şeyi istemiş olmaktan dolayı sana sığınırım.
KEHF
67- (Hızır) dedi ki: "Doğrusu sen benimle asla sabredemezsin.
68- "İçyüzünü kavrayamadığın şeye nasıl sabredeceksin?"
69- Musa: "İnşaallah beni sabırlı bulacaksın ve senin hiçbir işine karşı gelmeyeceğim" dedi.

66 Tahrim
10- Allah, inkâr edenlere, Nuh'un karısı ile Lut'un karısını misal verdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kulun (nikahı) altında idiler, onlara hıyanet ettiler. (Kocaları,) Allah'tan hiçbir şeyi onlardan savamadı. (Onlara): "Haydi girenlerle birlikte siz de ateşe girin!" denildi.
11- Allah, inananlara da Firavun'un karısını örnek gösterdi. O şöyle demişti: "Rabbim! Bana yanında cennetin içinde bir ev yap, beni Firavun'dan ve onun (kötü) işinden kurtar. Ve beni şu zalim toplumdan kurtar!"

NUH VE MUSA KISSALARININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Yer ve gök sularının birleşmesi – iki denizin birleşmesi
Nuh ve Musa düşmanlarının suda boğuluşları
Nuh’un hıyanet eden karısı – firavun’un iman eden karısı
Nuh’un, hakkında bilgisi olmadığı bir şeyi Allah dan dilemesi – Musa nın içyüzünü kavrayamadığı şeye sabredememesi.
Nuh’un dağa sığınıp Yaratana sığınmayan oğlunun kafirliği – Firavun un evinde büyüyen evlatlık Musa’nın asaleti.
ugurozaltn is offline  
Eski06-12-05, 14:26  #2
canugur

Sevgili ugurözaltin,
dünyanin hizla kat ettigi su yolda simdi siz; bizim hala bunlarla oyalanmamizi mi istiyorsunuz, anlamis degilim.
saygilar
Eski06-12-05, 16:10  #3
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

sayın canugur
bu topiği polemik yapmak için açmadım inanın.
sadece kendi çapımda araştırmalar yaparken bir şeyi fark ettim.

yıllardır merak ederdim şu iki denizin birleştiği yeri, bu merakım kısmende olsa giderildi ve yanında bir kaç ışık daha vardı.
bende bu sevinçle yazdım, mutluluğumu paylaşmak istedim.
zaten bu topicte tartışılacak bişi yok.

saygılar
ugurozaltn is offline  
Eski06-12-05, 17:03  #4
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

ASTROLOJİNİN BİLİMSELLİĞİ KANITLANDI

ENGİN ARDIÇ yazıyor 11 Nisan 1999 Pazar günkü STAR Gazetesinde:

“…Elektronik mühendisi ve yazar Maurice Cotterell, dünyanın çevresini atmosfer gibi saran radyasyon kuşaklarını incelerken pirelenmiş... 1957 yılında NASA'da çalışan bilim adamı James Van Allen tarafından keşfedilen ve onun adıyla anılan bu kuşakların, güneşten gelen radyasyonu süzdüğünü ve dünyaya gönderdiğini, güneşin yıl boyunca 12 çeşit ışın gönderdiğini ve bunların da 12 çeşit çekim alanı yarattığını görmüş. (Bu manyetik alanları keşfeden de Profesör Iain Nicolson.)

12... Cotterell'in zihninde ampul yanmış: Yahu, burçlar da toplam 12 adet değil mi? 12 aya 12 burç, 12 ayrı manyetik alan! Bunda bir iş var!

Aramış taramış, eline Oakland Üniversitesi'nden Profesör A.Lieboff'un bir incelemesi geçmiş. Profesör Lieboff, tüp bebekler üzerinde yaptığı bir araştırmada, laboratuarındaki ışık düzenlemesinin, tüplerde büyümekte olan ceninlerin hücrelerini etkilediğini söyleyerek ilgilileri uyarıyormuş...

Maurice Cotterell, bu verilerden yola çıkarak, 12 ayrı çeşit güneş ışınımının cenin kromozomlarında 12 ayrı çeşit mutasyona yol açtığını (cenin ister tüpte ister ana rahminde olsun), bunun sonucu da ortaya 12 ayrı çeşit insan tipi çıktığını söylüyor.

Aha size burçlar!

Verileri bilgisayara yüklemiş. Belli ışınımların dalga boyları ve buna 'tekâbül eden' güneş lekeleriyle insanların belli davranış biçimleri ve doğum tarihleri arasında 'korelasyon' aramış. Bilgisayar buluşu doğrulamış. Güneşteki lekelerin (yâni radyasyon patlamalarının) belli bir şekil aldığı dönemde giriştiyse ananız babanız sizi yapma işlemine, belli bir karaktere sahip oluyorsunuz…. “

İşte böyle!…

Bu gelişme, bu ilmin saklı olduğu şatonun, kapısının aralanması!…

Kapı önümüzdeki yıllarda daha da açılacak ve içeri girildiğinde, bu konuda da, yazdıklarımızın tümünün doğruluğu tasdik edilecek!…Şu an için önemli olan, beyindeki genetik dizinin, burçlardan gelen kozmik ışınımların güneşten yansımasıyla, genlerde bir tür mutasyon oluşturduğunun tesbit edilmiş olması!…

Daha sonraki aşamalarda, olayın bu kadarla kalmadığı; Güneş’le beraber, Güneş sistemindeki tüm planetlerin de bu yansıtmada görev aldığı fark ve tesbit edilecek…

Ayrıca, olayın, yalnızca sperm-yumurta bileşmesi anında değil; 120. Günde; doğum gününde ve dünyaya çıkış dakikasında da çeşitli programlamalara yol açtığı anlaşılacak…
ugurozaltn is offline  
Eski07-12-05, 15:41  #5
spartaküs
Guest

Alıntı:
yıllardır merak ederdim şu iki denizin birleştiği yeri, bu merakım kısmende olsa giderildi ve yanında bir kaç ışık daha vardı.
buna cevap vermekten bıktm artık.Plunini araştırmanı tavsiye etmekten başka bir şey diyemeyeceğim.

Alıntı:
ASTROLOJİNİN BİLİMSELLİĞİ KANITLANDI
merak etme parapsikolojide bilimsel oldu mu tamam taşlar oturdu merhaba yeni din anlayışı bir 500 yılda bu din idare ede dursun sonrasını bilemem

Eski07-12-05, 23:47  #6
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

merhaba yeni din anlayışı bir 500 yılda bu din idare ede dursun sonrasını bilemem
sizin din sıkıntınız yokki, neden dertleniyorsunuz ?

lenin putunuz yetmiyorsa yanında bir stalin ve bir hitler müesseseden .
ugurozaltn is offline  
Eski08-12-05, 00:04  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Bizim hiçbir putumuz,dogmamız yok sayın uğur..En azından bu forumdaki arkadaşlarım için bunu rahatlıkla söyleyebilirim..Zaten stalin'i yerden yere vuran bizdik..Hitler konusuna ise gülüyorum sadece...Lenin'i de severim kendi adıma konuşursam tabi her insan gibi göreceli yanlışları da olmuştur..Birgün aklımız,deneyimimiz bizi leninin bir düşüncesinden tamamen farklı bir yola iterse hiç kuşkunuz olmasın tereddüt etmeyiz.(ki bu zaten lenin ve marx için olmuştur,birçok kere kendim için de )
Eski08-12-05, 10:59  #8
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

gönlündeki tüm putları kıranın adıdır İbrahim,O, o makamın sahibi Dost sıfatlı İbrahim.

Hani sizin her fırsatta reddettiğiniz Hz Muhammedin atası.
Hani sizin her fırsatta incittiğiniz müminlerin mihrabı.
Hani sizin her fırsatta belirttiğiniz iman hususlarında
kavrayamadığınız dini inceliklerin toplandığı yansıdığı deniz.

<<bizim putumuz yok> derken biraz düşünün lütfen
ugurozaltn is offline  
Eski08-12-05, 13:34  #9
canugur

Benim de aklima gelen cok ilginc bir sorum var sayin ugurözaltin.

Yüzlece yildir insanlar haci olmak icin kabeye giderler. Islamin baslangic yerlerini ziyaret ederler de, kimse o tasin etrafinda dönmeden haci olamaz.

Tanri heryerd, hatta sah damarimizdan daha yakin ise, milyonlarca lira harcayip, haci olmak adina, siyah bir tasin cevresinde dua ederek dönmek, bir cesit putpereslik olmuyor mu.
Bu konuyu samimiyetle soruyorum.

Neden Yunus gibi, Mevlana gibi gönül kabesinde tavaf edilmiyor da, ille de kara tasin cevresinde dönerek haci olunuyor?
gidemeyenlerin ne eksigi var acaba?
HAc turlari; ya da islami zenginlestirmek icin sonradan cikarilmis bir gelenek mi acaba?

O bir tas sonucta. Allah ise her yerde.

Allah, kendisi dururken o tasi cevresinde dönsünler diye mi atti. Ya da gökten düsmüs bir meteor parcasi mi yoksa?

Lütfen aydinlatmanizi bekliyorum.

Aslinda bu konu "hac gerekli mi" topgi acilarak ta ayrica incelenebilir saniyorum.
saygilar
Eski08-12-05, 15:13  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

sizin din sıkıntınız yokki, neden dertleniyorsunuz ?

lenin putunuz yetmiyorsa yanında bir stalin ve bir hitler müesseseden .
lenin de,hitlerde,stalinde beni hiç ilgilendirmez onlar kişisel ihtiraslar
ama şunu söyleyebilirim yahudi katliamından bahsedersek muhammet ile hitlerin ortak yönü varmış

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı