"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| pkk tertemizdir, omoyla yıkanmıştır. Terörist zaten denemezler, hepsi de aslınd iyi çocuklardır, ama kan dökücü ve zalim devletin yediği naneler üzerine haklı olarak seslerini çıkartmaktadırlar. eee dağın başında da megafonu nerden bulacan ya M-16 alırlar ağbablarından, ya da klasik keleşle seslenirler. Sonra bu cici çocuklara operasyon yapan devlet faşisttir, ordu faşisttir, millet de faşisttir, polis zaten faşisttir; bir tek pkk lı bu cici çocuklar hümanisttir, insan sevgisiyle doludurlar. öyle sevgiyle doludurlar ki, kasabın sevdiği deriyi yerden yere vurduğu gibi, bebekleri yerden yere vururlar tamamen sevgiden. Şehit cenazelerine gitmek en büyük faşistliktir. Zaten Türk bayrağı falan sallayın onları, ne bayrağı? Türk bayrağı bi kere ırkçıdır, adı üstünde. Üstelik gerçekleri saklamak için anayasal vatandaşlık derler. ama kardeşim biz sizin anladığınız anlam da mı anlammız gerekiyor onu? İşimize gelmiyor belki? şehit cenazesine gidersen ırkçı, faşist, gerici, yobaz, vs. sindir, kesinlikle. Hiç inkar etmeye uğraşma. Ama dağlarda ellerinde M-16 lılarla katledilen hümanist pkklıysan, üstüne üstlük bir de terörist iftirasına maruz kaldıysan senin cenazene gitmek için millet birbirini kırar. Çünkü senin cenazene gitmek ilericiliktir, çağdaşlıktır, özgürlüktür,... O cenazeye gider katil devlet katil ordu diye slogan atarsın. Ondan sonra da bi başlarsın "Halkların kardeşliği" nutuklarına, nasıl olsa meydan boştur, ve sen devlete orduya hakaret ettikçe, medenilik seviyen artar. O yüzden salla, hiç kasma kendini, kayışı koparmış gibi salla... Haa, en önemli nokta, pkk lı cenazesinde gidip "artık analar ağlamasın" nutuklarını atmazsan olmaz. Damardan girmek lazım de mi? Pkk lı hümanist cici çocukların cenazesinde devlete orduya salladığın hakaretler kesmedi mi sen? kolayı var, öyle bir gçmişn var ki kanla yazılmış. Tamam gerçi, kanla yazılmasının nedeni başka ama olsun senin işine böyle geliyor. Başlarsın hemen, ben sizin dedelerinizi de bilirim onlar da faşistti, onlr da katliamcıydı diye. sizin ilk kurduğunuz devletten bu yana nedir bu dünyanın sizden çektiği? gittiğiniz her yere adalaet götürmüşünüz güya, hep pasif hale getirmişiniz, çocuklarını çalmışınız, evlerini yakmışınız, en büyük günahınız ne? adam terörist olmuş dağa çıkmış diye, hemen öldürmek mi gerekiyor? Bakın şu faşist devletin, ordunun yaptığı terbiyesizliğe. askerlerde ölüyormuş, ölsün canım, noolacak sanki, bir buçuk milyona yakın asker var, üçü beşi ölse nolacak. Hem teröristlerin anaları ağlıyor, öldüklerinde. yazık değil mi onlara... adam çekmiş tabancayı ,silahı isyan etmiş. edebilir en demokratik hakkıdır. ama faşist devletin ve ordun onlara "aaa oluyor mu bak çok ayıp, indir bakim o elindeki silahı, darılırım valla" diyeceğine, faşist anlayışına uygun olarak katletmiş, parçalamış, yakmış yıkmış.... Konu sıkıştı mı, bir yerden tutunamadın mı hemen atla bu meseleye,nasıl olsa sen atmaya başla, tutmaya çalışanları da faşistlikle, dün kü katillerin izinden gitmekle suçlarsın. Sonra asla inandığın ideolojide bir bozukluk bir hata olamaz. Asla o ideoloji çerçevesinde kurulmuş okulların, faşist devletin yasalarınca illegal kabul edilen örgütlerin bir yanlışı olamaz. Onlar nur alem nurdur. Bir başkası şurası niye böyle dedi mi başla hemen "faşist zihniyet, hortladı, yobazlar harekete geçti, ırkçılık aldı yürüdü..." sayabildiğin kadar say, nasıl olsa kimse karşı çıkamaz, çıksa da ona da sayarsın biraz, "cahil,bilgisiz, devlet tapıcısı, postal yalayıcısı, kör göz, bilinçsiz faşist..." bunlar hakaret değildir, bunlar olan bir durumu tesbittir ama karşında ki arkadaş şu resim de ki çocukların katili kim dediğinde? onu hakaret etmekle, kürtleri aşağılamakla, ırkçılık yapmakla, devlet yalakalığı yapmakla suçlayabilrsin. hatta daha mı sıkıştın, asker yaptı diye patlat bi bomba, kanıt isteyen olursa da, devletin yaptığı katliamın kanıtı mı olur dersin, çamur at sende, belki yapışır. hiç çekinme nasıl olsa insan aslında ekonomik bir hayvan. eğer hayvansan da hiç bir sınırının olması gerekmiyor. koyver gitsin. haa, unutmadan, İslama hakaret etmek en büyük zevklerinden olacak, karşıdaki kanıt gösterdi mi "ben bu işin uzmanıyım, kanıtın geçersiz" der geçersin, yine milletin kutsal saydığı ne varsa sövmeye devam edersin. Boşver zaten "Hayvansın" biyolojik olrak, neyden utanacan ki? Hayvan olan utanır mı hem? ...................................... Dahasını da yazarım aslında ama artık yeter. ahanda yukarıda gördüklerinizin hepsini kendini özgürlükçü, demokrat, bilimsel görüşe dayanan, hümanist, insan sevgisiyle dolu, ..... forumda ki mümtaz yazarlarımız ve genellersek tüm ülkede ki, biyolojik olarak "HAYVAN" olan insanlarımız kullanıyor. Artık dama dedim ben ,yeter yani. Herkesin bir dayanma sabrı var, benim ki bitti. Tebrikler herkesi, beni hiçbir zaman ırkçı yapamazsınız da, üslubumu değiştirmeme neden oldunuz artık. Bundan sonra böyle. O yüzden söylüyorum. Bundan sonra adam gibi tartışmayanla zaten tartışmayacam. Aslında söylemeye bile gerek yok bunu da. Bİr de: Sevdiğim her ne olursa olsun, zarar verdiğini veya vereceğiini düşündüklerimi, açık ve net söylüyorum ezecem, merhamet duygumu rafa kaldırdım. Sevdiğim her hangi birşeye hakaret eden olursa bundan sonra, sevdiklerime zarar verecek şekilde konuşan olursa, en son işim bitince Allah'a havale edecem. Saygılarımla seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-05-07 14:00 .Sebep: Siddet ogesi iceren resim |
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Sayin Ulukoca, Türkiye kendi cenazelerini sehit ilan ediyorsa emin olunuz PKK’da ediyor. Türk bayragi’nin bir kesim icin neden “irkciligin sembolü” olarak anlasildigini anlamak icin de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus yillarina dönmek zorundayiz. Kurtulus savasini birlikte vermis bir anadolu halki var ortada. Savas kazanildiktan sonra Türkler ülkenin kendilerine ait oldugunu iddia etmiyor olsalardi bütün bu yasananlar yasanacakmiydi diye düsünmek lazim. Bizler “fasist” kelimesinin anlamini cok iyi biliyoruz. Bize bunu ögretmeye kalkmayiniz. Bir insan düsünün komünist oldugunu ilan etmekten zerre kadar cekinmiyor, bu gurur verici birsey onun icin. Bir insan daha düsünün kendisine “fasist” dendigi zaman kizginligindan ne yapacagini sasiran. Cünkü bir fasist bile ideolojisinin ne derece sacma ve anlamsiz oldugunu biliyor, utaniyor bunu söylemeye. 30 bin kisinin ölümüne neden olan savasin (Kosova’da ölen insan sayısının 50 katı) nedeni “Bebek katili” diye anılan Öcalan mi? Yoksa ekonomik, sosyal, kültürel, politik nedenler mi var? Yillardir bitmeyen savasin nedeni bir halkın etnik ve kültürel kimliginin kabul edilmemesi, yoksulluk, issizlik ve sömürüdür. Savasin sorumlulari bu kosullara isyan edenler degil, bu kosullari korumaya calisanlardir. Bu savasta bölgede yaşayan yaklasik 27 bin Kürt ve 3 bin 500 kadar güvenlik görevlisi öldü. Ölenlerin 21 binden fazlası PKK militanı, 5 bin kadarı “sivil”, bin kadarı da korucuydu. Ölümü göze alacak kadar kizgin, öfkeli ve inancliı insanlarin “bir kişinin pesinden gittigini”, “ne yaptigini bilmedigini” söylemek gerceklerin üstünü örtmeye cabalamaktir. Sayin Ulukoca, Ne kadar reddedilirse edilsin Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır ve bu “üc bes eskiyanin terör eylemleri” olarak degerlendirilemez. Ölümüne bir savasa giren ve sonunda da ölen 21 bin PKK militanının amacı daha iyi ve insanca kosullarda mi yasamakti yoksa “insanlık düsmani” olarak tanımlanan Öcalan’in pesinden mi gitmekti? Onbinlerce insani ölümü göze alacak kadar mücadele etmeye, gelişmeler karşısında kendisini yakarak protesto etmeye götüren sey “büyük düsman güclerin Türkiye üzerindeki bir oyunu” olamaz. Brujuva medyasinda Kürtlerin ülkenin en yoksul bölgesinde yasadigindan, onlara ikinci sınıf vatandas gibi davranildigindan, en temel demokratik ve kültürel haklarini savunduklarinda “bölücülük” sucuyla yargilandigindan, anadili Kürtce’de yemin etmek isteyen Kürt milletvekillerinin hapislere atildigindan, uluslararası düzeyde taninan Yasar Kemal, Orhan Pamuk gibi aydinlarin Kürtler üzerindeki baskilari elestirdigi icin yargilandigindan hic bahsedilmiyor. Daha neler neler… Siz kendinizi “hayvan” olarak görmeyiniz. Ben bir “hayvan” oldugumun bilincindeyim, bunu neden inkar edeyim ki? "Merhamet" kelimesinin anlamini bilmek gerekiyor. Siz karsinizda ki insanlari acinacak varliklar olarak görüp, kendinizi üstünleyeceginiz yere dönüp kendinize bir bakin. Ben ne yapiyorum diye… __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
|
| #3 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| PKK terör örgütüdür. Terör örgütüyle değil devletlerle savaş olur. Bu yüzden PKK'nınki savaş filan değildir. Savaş olması için karşında bir taraf olmalı ve şereflice olmalı bu savaş. PKK'Yı taraf olarak sayan kim? Hain ve arkadan vuran, onun bunun kuklası olan bir terör örgütü, onun bunun desteğiyle silah alan, tek başına kalsa ve kimsenin desteği olmasa çil yavrusu gibi oraya buraya savrulacak olan bir terör örgütü. Kadınları kızlarını, hatta küçük kız çocuklarını hiç çekinmeden bir meyve tabağı gibi elebaşına sunanların örgütü. Daha ne kadar aşağılayıcı şeyler yazabilirim ki. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #4 | ||
| Alıntı:
Devam etseydiniz yazmaya. Düsünceleriniz ile bizleri bilgilendiriyorsunuz! PKK'nin olusum sürecini ve amacini bildiginizi varsayarak size bir kac soru sormak istiyorum, bizleri bilgilendirirseniz memnun olacagim. 1) Dünya üzerinde ki herhangi bir halkin devlet kurma hakki var mi? 2) Kürtlerin bir devleti var mi? 3) PKK, Barzani, Talabani vs siyasi anlamda muhatap alinmiyorsa nasil bir cözüm düsünüyorsunuz? 4) Secimlerde ki "baraji" nasil degerlendiriyorsunuz? Sizce DTP mecliste yer almali mi? 5) Sizce Türkiye'de kürtce egitim olmali mi? 6) Kadinlari liderlerine sunan bu insanlar'a arada evlilik bagi olmadigi icin mi karsisiniz yoksa onlarin kadinlarla birlesme haklari olmadigini mi düsünüyorsunuz? Ya da baska bir sebep mi var? Simdilik bu sorularimin cevabini alabilmeyi umud ediyorum... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Kürt sorunu ile pkk sorunu aynı anlama mı geliyor ? __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
| #6 | |
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| 1) Dünya üzerinde ki herhangi bir halkin devlet kurma hakki var mi? Tabii ki var ama bunu başka bir devlet çatısı altında yaşarken ve onun hüviyetini kullanırken, onun vatandaşıyken hain planlarla yapmaya çalışmamalı. Bunu kimse yapmamalı. 2) Kürtlerin bir devleti var mi? PKK sadece kürtlerden mi oluşuyor, her yazımda PKK ile kürtleri ayırdığımı ifade etmişimdir. 3) PKK, Barzani, Talabani vs siyasi anlamda muhatap alinmiyorsa nasil bir cözüm düsünüyorsunuz? Tabii ki bu sorunun kökten çözülmesi için bu güne kadar yapılmamış dev bir operasyon ama pek umutlu değilim bu konuda. 4) Secimlerde ki "baraji" nasil degerlendiriyorsunuz? Sizce DTP mecliste yer almali mi? Mecliste yer alıp almaması çok da önemli değil benim için. 5) Sizce Türkiye'de kürtce egitim olmali mi? Tabii ki olmalı. Hatta tüm gün kürtçe yayın yapan TV kanalı da olmalı. Çünkü kandırılan insanların çoğu, türkçe bilmedikleri için bütün gün haberlerde kendilerine hakaret edildiklerine inandırılıyorlar. Ve onların da bildikleri dilde yayın almaya hakları var. 6) Kadinlari liderlerine sunan bu insanlar'a arada evlilik bagi olmadigi icin mi karsisiniz yoksa onlarin kadinlarla birlesme haklari olmadigini mi düsünüyorsunuz? Ya da baska bir sebep mi var? Evlilik benim için kağıt üzerinde bir formalite. Kadınlarla birleşme hakları tabii ki var makul ölçülerde. Ama mal gibi sunulmamalı kadınlar sırf ele başı diye. Ve kadınlar da bu kendilerine verilmiş bir onur gibi düşünmemeli. Simdilik bu sorularimin cevabini alabilmeyi umud ediyorum demişsiniz, vakit darlığından ötürü bu kadar yazabildim. Sevgiler. __________________
Zaman hiç bir şeyi silmiyor, kimi anları örtüyor, yalnızca... |
| #7 | |||||||
| Alıntı:
Halklarin devlet kurma hakki var dedikten sonra, bir devlet catisi altinda yasarken devlet kuramazsiniz demek ne büyük bir celiskidir. Bir devlete ait olmayan insan varmis gibi. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bizleri bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim. Baska sorum yoktur... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig ABCDE Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-05-07 19:56 . | ||||||
|
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|