"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Forumdaki Kayıplar!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Forumdaki Kayıplar! Forum Kurallarini hice sayarak, (ki bunun gormezlikten gelindigini dusunuyorum zaman zaman) cogu zaman karsisindaki kisinin insan oldugu bilincinden uzaklasarak, yapici degil yikici temelli butun yazilarin sahiplerinden etkilenen bir cok uye arkadasimizi kayıp veya potansiyel kayıp olarak gormeye baslasak hic de mubalaga yapmis olmayacagimizi belirtmek isterim. Son gunlerde aramizdan ayrilma istekleri tavan yapan arkadaslarimizin, nelerden etkilendiklerini bence dikkate alma zamani gelmistir. *Neden kaybediyoruz? *Bir cok kisi tarafindan ilgiyle takip edilen yazarlarin Forumdan etkilere tepki niteligindeki ayrilma kararlari cok mu önemsiz? *Forumda eksik kalan birseylerin oldugunun farkında mıyız, mesela hosgoru ve saygı? Bunlari Moderator arkadaslarimizin dikkate almasini umit ederek yaziyorum.Ama genel hedef tum kisilerin mantelitesindeki yumusamadir. Savasci degil, uzlasmaci olmamiz gereken yerleri idrak edelim. |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Faşizm size insan muamelesi yapmaz. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Hoşgörü sorunların temelindedir. Adam gibi okuyoruz, bariz ve bizim bile farkedebileceğimiz hatalar dışında foruma müdahil olmuyoruz çünkü yetersiz olduğumuzun farkındayız. Ama bazıları kendini dünyanın zirvesinde sanıyor, Pinoche, Sokrates, Hannibal veya Napolyon gibi hissediyor. Kafasınca haklı olduğu konuda bir kelime ettiğinde karşısındakini ahmakca "hezimete uğrattığını" iddia ediyor... İşte bu forum bu yüzden kaybediyor. Oysa ben bir şeyler kazanabilmek için bu forumdayım. Bu kişiler hevesimizi kırmak için tabiri caizse kaba etlerini yırtsalar da ben bir şeyler öğreneceğim... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu kişiler hevesimizi kırmak için tabiri caizse kaba etlerini yırtsalar da ben bir şeyler öğreneceğim... Benim için de gerekli olan bir söz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın Nepenthe... Bu konuda, herkese görev düşüyor, karşılıklı yazılar yazılırken herkes egolarını biraz indirip yorumlasa böyle bir sorun olmayacak ama insanlar ben bilirimcilik oynamayı seviyorlar ve bu bir müddet sonra gerçekten de kırıcı oluyor... |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın Arkadaşlarım; Hoşgörü ve saygıdan uzak , kendi düşüncelerini zorla enjekte etmeye çalışan, bunun için insanları umarsızca kırıp geçirebilen, politik düşüncesi yada Tanrı inancı- inançsızlığı gereği gruplaşabilen, bir çok sayın arkadaşım var burada, sanki deşarj olmaya gelmiş gibiler... Oysa burası demokratik bir ortam düzeyinde olmalı daima, yazarlar ters düşselerde, değişik çıkarsamalardan bilgi ve düşünce alışverişi yaparak kendilerini ve düşüncelerini geliştirebilmeli... Herkes her konuda beyan da bulunmadan konuyu en başından alarak izlemeli, ortadan girip eksik bilgilerle yargıda bulunmamalı,burası kişisel çatışma ve polemiğe kapalı olmalı... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Bu forum türkiye'de kurulu olduğundan türkiye'deki insan profili nasıl ise bu florumdaki insan profili de aynı şekildedir. buna şaşırmamak gerekiyor bence. Ayrıca bu durumu değiştirmek, herkesin daha seviyeli yazmasını beklemek bana imkansıza yakın gibi geliyor. Türkiye'de faaliyet gösteren değil de bir batı ülkesindeki forum sitesi olsaydı yorumlar daha düzeyli olabilirdi. Forum üyelerini batılı ülkelerin vatandaşlarıyla değiştiremeyeceğimize göre bizim de yapabileceğimiz fazla bir şey kalmıyor bence. Sokakta insanlara nasıl tahammül etmeye çalışıyorsak burada da aynı şekilde davranmamız gerekecek artık. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| fikir ayrılıkları tabi ki olacaktır.. kaç kişi varsa o kadar çok düşünce vardır.. eğer bize kötü niyetle yazılan tahrik edici cevaplara GÜZEL ve OLGUN bir şekilde cevap verirsek karşımızdakinin çok fazla devam edeceğini sanmıyorum. ama gaza gelip siz de sinirlenip bir şeyler yazarsanız uzar durur.. sadece birkaç aydır yazıyorum bu forumda ama bir saygısızlık görmedim.. hatta gayet seviyeli bir forum olduğunu düşünüyorum.. zaten yetkililer uygunsuz mesajları anında siliyorlar.. bu tip ansanların üye olmasını engelleyemezsiniz ama davranışınızla tartışmanın ileri boyutlara gitmemesini sağlayabilirsiniz... __________________
Kanadı ellerim bak, yolların çok uzak Gelemem ben, sen selam gönder Bülbülün çilesini sen nereden bileceksin Gülün dikenini sen bana gönder.... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bence üyelik sözleşmesine bazı seçenekler eklenebilir. -Katil misiniz ? -Ailenizde herhangi bir katliama karışan var mı? (Örn: Maraş, Bahçelievler..) -Emperyalist misiniz ? -Ailenizde emperyalizme destek veren var mi ? -Faşist misiniz ? (Bizde anlam olarak bilmiyoruz ama anlayın işte) -Üyelerin mutemadiyen ezberlediklerine karsi cikip yeni acilimlar getirecek misiniz ? (Not Recommended) Bu şartları sağlamayanlar üye olamaz, üye olanlarda yazılardan birşeyler öğrenir ve 10-15 kişinin oynadigi, tartışma ve yoruma kapalı oyunu izleyebiliriz. Kavga yok gürültü yok.. Ne güzel. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Belki serzenişlerinizde haksız sayılmazsınız.. Ama bunu biraz da.. SOL'un şımarıklığına verin!.. ![]() Gerçekleri kabul edelim!. Sol kesimin okuma yazma..düşünsel faaliyetleri daha fazladır.. Bir bakıma foruma hakim vaziyetteler.. Ama sizlerde de hata var.. Tespihleri.. Takım elbiseleri bırakıp... elinize ne kadar çok kitap alırsanız... Bu forumlarda sizin de sayılarınız artacak..ve düşünsel olarak insanların sizleri algılama şansı olacak!.. Her zaman söylerim.. Sol, sanata hakim ..edebiyata hakim... Birazda sizlerden çıksın böyle adamlar.. ![]() | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|