"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Forumdaki Kayıplar!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski30-05-07, 22:38  #1
Nepenthe

Nepenthe'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Forumdaki Kayıplar!

Forum Kurallarini hice sayarak, (ki bunun gormezlikten gelindigini dusunuyorum zaman zaman) cogu zaman karsisindaki kisinin insan oldugu bilincinden uzaklasarak, yapici degil yikici temelli butun yazilarin sahiplerinden etkilenen bir cok uye arkadasimizi kayıp veya potansiyel kayıp olarak gormeye baslasak hic de mubalaga yapmis olmayacagimizi belirtmek isterim.

Son gunlerde aramizdan ayrilma istekleri tavan yapan arkadaslarimizin, nelerden etkilendiklerini bence dikkate alma zamani gelmistir.

*Neden kaybediyoruz?
*Bir cok kisi tarafindan ilgiyle takip edilen yazarlarin Forumdan etkilere tepki niteligindeki ayrilma kararlari cok mu önemsiz?
*Forumda eksik kalan birseylerin oldugunun farkında mıyız, mesela hosgoru ve saygı?

Bunlari Moderator arkadaslarimizin dikkate almasini umit ederek yaziyorum.Ama genel hedef tum kisilerin mantelitesindeki yumusamadir.

Savasci degil, uzlasmaci olmamiz gereken yerleri idrak edelim.
Nepenthe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-05-07, 22:44  #2
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Faşizm size insan muamelesi yapmaz.
Eski30-05-07, 22:56  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Hoşgörü sorunların temelindedir. Adam gibi okuyoruz, bariz ve bizim bile farkedebileceğimiz hatalar dışında foruma müdahil olmuyoruz çünkü yetersiz olduğumuzun farkındayız.

Ama bazıları kendini dünyanın zirvesinde sanıyor, Pinoche, Sokrates, Hannibal veya Napolyon gibi hissediyor. Kafasınca haklı olduğu konuda bir kelime ettiğinde karşısındakini ahmakca "hezimete uğrattığını" iddia ediyor...

İşte bu forum bu yüzden kaybediyor. Oysa ben bir şeyler kazanabilmek için bu forumdayım. Bu kişiler hevesimizi kırmak için tabiri caizse kaba etlerini yırtsalar da ben bir şeyler öğreneceğim...
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski31-05-07, 08:36  #4
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bu kişiler hevesimizi kırmak için tabiri caizse kaba etlerini yırtsalar da ben bir şeyler öğreneceğim...

Benim için de gerekli olan bir söz.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 03:30  #5
Godot

Godot'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın Nepenthe...
Bu konuda, herkese görev düşüyor, karşılıklı yazılar yazılırken herkes egolarını biraz indirip yorumlasa böyle bir sorun olmayacak ama insanlar ben bilirimcilik oynamayı seviyorlar ve bu bir müddet sonra gerçekten de kırıcı oluyor...
Godot is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-03-08, 00:11  #6
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Konu Hakk...

Alıntı:
Sayın Nepenthe şöyle demiş:

Mesajı Göster
Forum Kurallarini hice sayarak, (ki bunun gormezlikten gelindigini dusunuyorum zaman zaman) cogu zaman karsisindaki kisinin insan oldugu bilincinden uzaklasarak, yapici degil yikici temelli butun yazilarin sahiplerinden etkilenen bir cok uye arkadasimizi kayıp veya potansiyel kayıp olarak gormeye baslasak hic de mubalaga yapmis olmayacagimizi belirtmek isterim.

Son gunlerde aramizdan ayrilma istekleri tavan yapan arkadaslarimizin, nelerden etkilendiklerini bence dikkate alma zamani gelmistir.

*Neden kaybediyoruz?
*Bir cok kisi tarafindan ilgiyle takip edilen yazarlarin Forumdan etkilere tepki niteligindeki ayrilma kararlari cok mu önemsiz?
*Forumda eksik kalan birseylerin oldugunun farkında mıyız, mesela hosgoru ve saygı?

Bunlari Moderator arkadaslarimizin dikkate almasini umit ederek yaziyorum.Ama genel hedef tum kisilerin mantelitesindeki yumusamadir.

Savasci degil, uzlasmaci olmamiz gereken yerleri idrak edelim.

Sayın Arkadaşlarım;

Hoşgörü ve saygıdan uzak , kendi düşüncelerini zorla enjekte etmeye çalışan, bunun için insanları umarsızca kırıp geçirebilen, politik düşüncesi yada Tanrı inancı- inançsızlığı gereği gruplaşabilen, bir çok sayın arkadaşım var burada, sanki deşarj olmaya gelmiş gibiler...

Oysa burası demokratik bir ortam düzeyinde olmalı daima, yazarlar ters düşselerde, değişik çıkarsamalardan bilgi ve düşünce alışverişi yaparak kendilerini ve düşüncelerini geliştirebilmeli...

Herkes her konuda beyan da bulunmadan konuyu en başından alarak izlemeli, ortadan girip eksik bilgilerle yargıda bulunmamalı,burası kişisel çatışma ve polemiğe kapalı olmalı...
Eski26-03-08, 13:00  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Bu forum türkiye'de kurulu olduğundan türkiye'deki insan profili nasıl ise bu florumdaki insan profili de aynı şekildedir. buna şaşırmamak gerekiyor bence. Ayrıca bu durumu değiştirmek, herkesin daha seviyeli yazmasını beklemek bana imkansıza yakın gibi geliyor. Türkiye'de faaliyet gösteren değil de bir batı ülkesindeki forum sitesi olsaydı yorumlar daha düzeyli olabilirdi. Forum üyelerini batılı ülkelerin vatandaşlarıyla değiştiremeyeceğimize göre bizim de yapabileceğimiz fazla bir şey kalmıyor bence. Sokakta insanlara nasıl tahammül etmeye çalışıyorsak burada da aynı şekilde davranmamız gerekecek artık.
Eski26-03-08, 14:45  #8
sestod

sestod'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Ankara

fikir ayrılıkları tabi ki olacaktır.. kaç kişi varsa o kadar çok düşünce vardır.. eğer bize kötü niyetle yazılan tahrik edici cevaplara GÜZEL ve OLGUN bir şekilde cevap verirsek karşımızdakinin çok fazla devam edeceğini sanmıyorum. ama gaza gelip siz de sinirlenip bir şeyler yazarsanız uzar durur.. sadece birkaç aydır yazıyorum bu forumda ama bir saygısızlık görmedim.. hatta gayet seviyeli bir forum olduğunu düşünüyorum.. zaten yetkililer uygunsuz mesajları anında siliyorlar..

bu tip ansanların üye olmasını engelleyemezsiniz ama davranışınızla tartışmanın ileri boyutlara gitmemesini sağlayabilirsiniz...
Gülün dikenini sen bana gönder....
sestod is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 15:19  #9
Turksad

Turksad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Bence üyelik sözleşmesine bazı seçenekler eklenebilir.
-Katil misiniz ?
-Ailenizde herhangi bir katliama karışan var mı? (Örn: Maraş, Bahçelievler..)
-Emperyalist misiniz ?
-Ailenizde emperyalizme destek veren var mi ?
-Faşist misiniz ? (Bizde anlam olarak bilmiyoruz ama anlayın işte)
-Üyelerin mutemadiyen ezberlediklerine karsi cikip yeni acilimlar getirecek misiniz ? (Not Recommended)

Bu şartları sağlamayanlar üye olamaz, üye olanlarda yazılardan birşeyler öğrenir ve 10-15 kişinin oynadigi, tartışma ve yoruma kapalı oyunu izleyebiliriz. Kavga yok gürültü yok.. Ne güzel.
Turksad is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-03-08, 22:02  #10
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın Turksad şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence üyelik sözleşmesine bazı seçenekler eklenebilir.
-Katil misiniz ?
-Ailenizde herhangi bir katliama karışan var mı? (Örn: Maraş, Bahçelievler..)
-Emperyalist misiniz ?
-Ailenizde emperyalizme destek veren var mi ?
-Faşist misiniz ? (Bizde anlam olarak bilmiyoruz ama anlayın işte)
-Üyelerin mutemadiyen ezberlediklerine karsi cikip yeni acilimlar getirecek misiniz ? (Not Recommended)

Bu şartları sağlamayanlar üye olamaz, üye olanlarda yazılardan birşeyler öğrenir ve 10-15 kişinin oynadigi, tartışma ve yoruma kapalı oyunu izleyebiliriz. Kavga yok gürültü yok.. Ne güzel.
Sayın Turksad,

Belki serzenişlerinizde haksız sayılmazsınız..

Ama bunu biraz da.. SOL'un şımarıklığına verin!..

Gerçekleri kabul edelim!.

Sol kesimin okuma yazma..düşünsel faaliyetleri daha fazladır..

Bir bakıma foruma hakim vaziyetteler..

Ama sizlerde de hata var..

Tespihleri.. Takım elbiseleri bırakıp... elinize ne kadar çok kitap alırsanız...

Bu forumlarda sizin de sayılarınız artacak..ve düşünsel olarak insanların sizleri algılama şansı olacak!..

Her zaman söylerim..

Sol, sanata hakim ..edebiyata hakim...

Birazda sizlerden çıksın böyle adamlar..
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı