"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Üzerinden bayağı bir zaman geçti ama yine de sorayım.ÖSYM'nin Maliye Bakanlığı'na devredilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?????(Bence hükümetin yaptığı saçma sapan işlerden biri.Maliye Bakanlığı ne anlar ösymden ) |
| #2 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
| |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Spartaküs, en son sınava gireli herhalde epeyce geçmiş ki, söylediğiniz eylemi yapan asıl kurumun ÖSYM olduğundan habersizsiniz. Buna heryıl binbir sınava giren milyonlarca öğrenci şahit. Basit bir düzenleme ile internet üzerinden yapılabilecek sınav başvuruları için her defasında milletden bir ton para alıyorlar. (Yanlış mı) Ki bu yöntemin ne kadar başarılı olduğu MEB öğretmenlik atamalarında testedildi. Durum böyleyken, ÖSYM nin mali yapısını ve daha çok ticari yönünün ağır basmasını da hesaba katarsak yerinde bir karar.(!) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Peki sayın ibra milyonlarca öğrencinin sorumluluğunu bu konuda hiç deneyimi olmayan Maliye Bakanlığı'na bırakmak doğru bir davranış mı? |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2005
| ben asi12 ve spartaküse katılıorum sayın unakıtan sövüşleyecek yer kalmayınca bir tek ora kalmıştı ona da el attı helal olsun ne diyelim |
| #6 | ||
| Alıntı:
sayın unakıtanda koca göbekli patronlardan vergi almayacak bu defa milyonlarca öğrenciyi söğüşleyecek hem de 2 katı | |
| #7 | |
| ÖSYM son icraatinde, yukarıda bahsettiğim olayı yüzüne gözüne bulaştırarak uygulamaya çalıştı. Önce KPSS klavuzlarını parayla millete satmaya çalıştı. Ve her zaman yaptığının aksine internetten yayınlamadı. Çünkü tercihler netten yapılacağı için kaynak azaldı. Yani ne koparırsak kardır dedi. Sonra ne olduysa 2.3. günde klavzu da nette yayınladı. Böylece bundan önce klavuza para veren binlerce kişiyi enayi yerine koydu. ANcak bu bile iyi sayılır. ÖSYM gibi kapalı ve başına buyruk bir kurum için fazla sayılır. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() --- Maliye bakanlığının görevi bu zaten. (Sİzin deyiminizle söğüşlemek!) Vergi toplamak. Bir şekilde bir olayla durumla ilgili kanun veya başka bir yolla vergi çıkartıp bu şekilde devlete para kazandırmak. Bahsettiğiniz söğüşlemeyi! tarih boyunca tüm devletler yapmıştır ve yapıyorlar. Yani direk veya dolaylı yollarla vergi toplamak şu anki hükümetin veya Maliye Bakanının başlattığı bir uygulama mı? Bunun yanında şöyle bir düşündüm de, ÖSYM nin eğitimden çok mali yapısı daha ön planda. Yani eğitim sistemine hiçbir katkısı yok. Sadece öğrencileri sınava sokup sınav sonuçlarını veren bir kurum. Eğitmeyle alakalı bir olay yok. Böyle olunca herhalde en iyi yer Maliye Bakanlığı olur. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #10 | ||
| Alıntı:
18'inin kazançtan ve diğerlerinden alıyor sizce normal bir durum mu?patronlara yatırım indirimi altında vergiden muaf bile tutuyorlar vergi ödememek adına a.b.b'de kazançtan alınan vergiyi affetmiyorlar a.b.d.'de iki şeyden kaçamazsın ölümden ve vergisen bilmem anlatabildim mi? | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|