"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-12-05, 00:14  #1
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005
Maliye Bakanlığı ve ÖSYM(NE ALAKA!!!)

Üzerinden bayağı bir zaman geçti ama yine de sorayım.ÖSYM'nin Maliye Bakanlığı'na devredilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?????(Bence hükümetin yaptığı saçma sapan işlerden biri.Maliye Bakanlığı ne anlar ösymden )
ASİ12 is offline  
Eski10-12-05, 11:33  #2
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ASİ12 şöyle demiş:

Üzerinden bayağı bir zaman geçti ama yine de sorayım.ÖSYM'nin Maliye Bakanlığı'na devredilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?????(Bence hükümetin yaptığı saçma sapan işlerden biri.Maliye Bakanlığı ne anlar ösymden )
unakıtan her halde ö.s.y.m.'de söğüşleyecek herhalde adamın söğüşlemediği yer bir tek herhalde ö.s.y.m. kaldı.E söğüşlesin yaw bu millet varken ona o yakışır

Eski10-12-05, 17:57  #3
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Sayın Spartaküs, en son sınava gireli herhalde epeyce geçmiş ki, söylediğiniz eylemi yapan asıl kurumun ÖSYM olduğundan habersizsiniz. Buna heryıl binbir sınava giren milyonlarca öğrenci şahit.
Basit bir düzenleme ile internet üzerinden yapılabilecek sınav başvuruları için her defasında milletden bir ton para alıyorlar. (Yanlış mı) Ki bu yöntemin ne kadar başarılı olduğu MEB öğretmenlik atamalarında testedildi.
Durum böyleyken, ÖSYM nin mali yapısını ve daha çok ticari yönünün ağır basmasını da hesaba katarsak yerinde bir karar.(!)

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski10-12-05, 18:13  #4
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Peki sayın ibra milyonlarca öğrencinin sorumluluğunu bu konuda hiç deneyimi olmayan Maliye Bakanlığı'na bırakmak doğru bir davranış mı?
ASİ12 is offline  
Eski11-12-05, 20:31  #5
alpertunga

alpertunga'nın Avatarı

ben asi12 ve spartaküse katılıorum sayın unakıtan sövüşleyecek yer kalmayınca bir tek ora kalmıştı ona da el attı helal olsun ne diyelim
alpertunga is offline  
Eski12-12-05, 16:07  #6
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Sayın Spartaküs, en son sınava gireli herhalde epeyce geçmiş ki, söylediğiniz eylemi yapan asıl kurumun ÖSYM olduğundan habersizsiniz. Buna heryıl binbir sınava giren milyonlarca öğrenci şahit.
Basit bir düzenleme ile internet üzerinden yapılabilecek sınav başvuruları için her defasında milletden bir ton para alıyorlar. (Yanlış mı) Ki bu yöntemin ne kadar başarılı olduğu MEB öğretmenlik atamalarında testedildi.
Durum böyleyken, ÖSYM nin mali yapısını ve daha çok ticari yönünün ağır basmasını da hesaba katarsak yerinde bir karar.(!)
1985 yılında girdim ve gazi üniversitesi maliye bölümünü bitirdim
sayın unakıtanda koca göbekli patronlardan vergi almayacak bu defa milyonlarca öğrenciyi söğüşleyecek hem de 2 katı

Eski09-01-06, 10:06  #7
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

ÖSYM son icraatinde, yukarıda bahsettiğim olayı yüzüne gözüne bulaştırarak uygulamaya çalıştı.
Önce KPSS klavuzlarını parayla millete satmaya çalıştı. Ve her zaman yaptığının aksine internetten yayınlamadı. Çünkü tercihler netten yapılacağı için kaynak azaldı. Yani ne koparırsak kardır dedi. Sonra ne olduysa 2.3. günde klavzu da nette yayınladı. Böylece bundan önce klavuza para veren binlerce kişiyi enayi yerine koydu.
ANcak bu bile iyi sayılır. ÖSYM gibi kapalı ve başına buyruk bir kurum için fazla sayılır.

ibra is offline  
Eski16-01-06, 11:18  #8
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

ÖSYM son icraatinde, yukarıda bahsettiğim olayı yüzüne gözüne bulaştırarak uygulamaya çalıştı.
Önce KPSS klavuzlarını parayla millete satmaya çalıştı. Ve her zaman yaptığının aksine internetten yayınlamadı. Çünkü tercihler netten yapılacağı için kaynak azaldı. Yani ne koparırsak kardır dedi. Sonra ne olduysa 2.3. günde klavzu da nette yayınladı. Böylece bundan önce klavuza para veren binlerce kişiyi enayi yerine koydu.
ANcak bu bile iyi sayılır. ÖSYM gibi kapalı ve başına buyruk bir kurum için fazla sayılır.
sayın ibra,öncelikle yeni doğan yavrunuz barış ve sevgi dolu bir dünyada yaşaması dileğimle diyerek ben mali müşavirim yukarıda anlattığınız söğüşleme yöntemini maliye bakanlığı dik alasını yapıyor dolaylı vergiler ile ösym'de ne konuda başarılı olacağını zaman gösterecek zira unakıtan bu konularda çok tecrübelidir

Eski20-01-06, 17:34  #9
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Alıntı:
öncelikle yeni doğan yavrunuz barış ve sevgi dolu bir dünyada yaşaması dileğimle
Bu güzel temennileriniz için teşekkürler.
---
Maliye bakanlığının görevi bu zaten. (Sİzin deyiminizle söğüşlemek!) Vergi toplamak. Bir şekilde bir olayla durumla ilgili kanun veya başka bir yolla vergi çıkartıp bu şekilde devlete para kazandırmak. Bahsettiğiniz söğüşlemeyi! tarih boyunca tüm devletler yapmıştır ve yapıyorlar. Yani direk veya dolaylı yollarla vergi toplamak şu anki hükümetin veya Maliye Bakanının başlattığı bir uygulama mı?
Bunun yanında şöyle bir düşündüm de, ÖSYM nin eğitimden çok mali yapısı daha ön planda. Yani eğitim sistemine hiçbir katkısı yok. Sadece öğrencileri sınava sokup sınav sonuçlarını veren bir kurum. Eğitmeyle alakalı bir olay yok. Böyle olunca herhalde en iyi yer Maliye Bakanlığı olur.

ibra is offline  
Eski23-01-06, 12:39  #10
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Bu güzel temennileriniz için teşekkürler.
---
Maliye bakanlığının görevi bu zaten. (Sİzin deyiminizle söğüşlemek!) Vergi toplamak. Bir şekilde bir olayla durumla ilgili kanun veya başka bir yolla vergi çıkartıp bu şekilde devlete para kazandırmak. Bahsettiğiniz söğüşlemeyi! tarih boyunca tüm devletler yapmıştır ve yapıyorlar. Yani direk veya dolaylı yollarla vergi toplamak şu anki hükümetin veya Maliye Bakanının başlattığı bir uygulama mı?
Bunun yanında şöyle bir düşündüm de, ÖSYM nin eğitimden çok mali yapısı daha ön planda. Yani eğitim sistemine hiçbir katkısı yok. Sadece öğrencileri sınava sokup sınav sonuçlarını veren bir kurum. Eğitmeyle alakalı bir olay yok. Böyle olunca herhalde en iyi yer Maliye Bakanlığı olur.
sayın ibra,vergilerin %82'sini dolaylı yani harcamadan alıyor
18'inin kazançtan ve diğerlerinden alıyor
sizce normal bir durum mu?patronlara yatırım indirimi altında vergiden muaf bile tutuyorlar vergi ödememek adına a.b.b'de kazançtan alınan vergiyi affetmiyorlar a.b.d.'de iki şeyden kaçamazsın ölümden ve vergisen bilmem anlatabildim mi?

Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)