"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski10-12-05, 00:20  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Hac nedir ?

Ancak kesin olarak şunu vurgulayayım ki...

Hiç bir hayır ve ibadet, hac`cın insana getirisini kazandıramaz!.. Kim aksini söylüyorsa, o henüz hac`cın ne olduğunu, değerini idrâk etmemiş, hattâ farketmemiştir...

"HAC’ca gidecek kadar imkânı olan, buna rağmen gitmez de o sene içinde ölürse, ister yahudi olarak ölsün ister hıristiyan!."

anlamındaki Rasûlullah uyarısı konunun bütün önemini vurgulamaktadır!.

"Hacca gidip de elin arabına para mı kazandıracağım; onun yerine burada bir hayır yaparım" tarzından yaklaşımlar; son derece düşüncesiz ve bilgisiz yaklaşımlardır... Çünkü bu kişilerin HAC`cın ne olduğu hakkında hiç bir bilgisi yoktur!.

"Kızmı everim; torunumu sünnet edim; yaşlanıp ticaretten el-etek çekim" tarzındaki yaklaşımlar kadar saçması olamaz!..

HAC esasen ilk fırsatta ve olabildiğince gençken yapılmasında fayda ve hatta zarûret olan bir çalışmadır.. Nasibinde varsa oradan aldıkların bir ömür boyu sana fayda sağlar!.

Ahmed Baki - Akıl ve İman

http://www.ahmedbaki.com/turkce/kitaplar/iman/
ugurozaltn is offline  
Eski10-12-05, 11:37  #2
spartaküs
Guest

hac nedir?
CEVAP:GÜNAHLARINDAN KORKANLARIN UĞRAK YERİDİR

Eski10-12-05, 12:09  #3
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Ugurozaltın !
Sayın Necmettin Erbakan'da hac zamanı geldiğinde ailecek cümbür cemaat hacca giderdi.Bir keresinde yanlarında bebek denecek yaşta birini de gördüm.Herhalde torunu olsa gerek.Bu çocuğun çok küçük yaşta gitmesinin kazanımlarının ne olacağını biraz daha resmeder anlatırsanız çok iyi olur.Dedesi defalarca hacca gitmesine rağmen,partiye aktarılan paraları zimmetine geçirmekten hüküm giydi.Bazılarına hac yaramıyor galiba.İzah ederseniz memnun olurum.

Hangi dinden olursa olsun,hiç bir hac yerinde Tanrı'nın ayak izlerine rastlanmaz.Ama, ancak aydınlanmış kişi olarak adlandılanların ayak izlerine veya anılarının izlerine rastlayabilirsiniz.Dünyanın pek çok yerinde ve dinsel inançların farklılığına göre yüzlerce hac mekanı var.Bu hac mekanlarının hepsi dinsel önderlerin yaşadıkları ve anılarının geçtiği mekenlar.İnsanlar buralara,o kişilerle kendilerini manevi yönden özdeşleştirmek veya şefaatlerinden yararlanmak için gidiyorlar.Kur'an öğretileri şefaat ve yardımın Allah'a ait olduğunu,O izin vermedikçe kimsenin kimseye şefaat ve yardımda bulunamayacağını söylüyor.

Saygı ve hürmetlerimle.
Türesin is offline  
Eski10-12-05, 12:18  #4
spartaküs
Guest

o zat tonlarca zem zem suyuyla yıkansa yine günahlarından arınamayacak
ille de bir tanrı istiyorsanız o tanrının sadece cehenneminden bahsedeyim
"tanrı öyle bir cehennem yarattı ki,o cehennem öyle korkunç ki;Tanrı o cehenneme bir kere baktı ,bir daha dönüpte asla bakmamıştır" herhalde çünkü tanrı çok iddialı bu konuda muhteşem dediğimiz evreni kusursuz yarattı sırf bizi denemek uğruna her halde cehennemde de aynı iddiaya gösterecektir her halde
ama ben orada olmayacağım benim günahlarımın her biri bir su damlacığı olarak düşünürsem ;benim günahlarımın toplamı okyanuslar kadardır fakat benim günahlarım kimseye zarar vermemiştir kendimden başka o yüzden ben hiçbirşeyden korkmam hele günahlarımdan asla korkmam

Eski10-12-05, 14:31  #5
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın Ugurozaltın !
Sayın Necmettin Erbakan.
sorunuzun muhatabı sayın Erbakandır.

[i]siz verdiğim adresten yazının tamamını okudunuz mu ?[/I]

okuduysanız zaten sorulacak sorularınız cevaplarını otomatikman bulacaktır

saygılar
ugurozaltn is offline  
Eski10-12-05, 14:59  #6
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

sorunuzun muhatabı sayın Erbakandır.

[i]siz verdiğim adresten yazının tamamını okudunuz mu ?[/I]

okuduysanız zaten sorulacak sorularınız cevaplarını otomatikman bulacaktır

saygılar
okudum ahmed hulusiden nameler
allahın tüm sevgisini kazanmak için ille de hacca mı gitmek lazım?
insanlara değer vermek yetmez mi?bence sadece bu yeterli olur sanırım
ha hac turizmi,ha kışturizmi,ha yaz turizmi ne fark eder hepsi ekonomi için
hacdan 50 milyar doları kim götürüyor

Eski10-12-05, 20:07  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Ugurözaltın !
Bir konu açtığınızda arkasında durmak ve savunmak gerekir diye düşünüyorum.Muhataplarına havale ederseniz,haccın faydaları konusundaki bütün görüşlerinizi çürütürler.Hacı emmi namıyla tanınmış bir esnaf biriyle atışıyordu.Hacının karşısındaki muhatabı demedik laf bırakmadı,bu arada onun hacılığına da epey dokundurdu.Bende geçerken araya girmek zorunda kaldım.Adamı sakinleştirmeye gayret ettim.Adam şöyle diyordu " Kendisi beni çalıştırdı,alacağımı uzun zamandır alamıyorum neredeyse 10 kere istemeye geldim.Her defasında gün verip ileri bir tarihe atıyor.Bende onun hacılığına güvenmiştim".Bu ve buna benzer misaller o kadar çok ki,ararsan sende kolaylıkla bulursun. Saygılarımla.

( Onuda muhatabına havale edelim gitsin)
Türesin is offline  
Eski10-12-05, 22:34  #8
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

[quote=Türesin]Bende onun hacılığına güvenmiştim".QUOTE]

işte yaşam boyu değişik değişik şekillerde yaptığımız hata bu
<<söz uçar yazı kalır> derler,
Kuran <<yazın>> der
sen işini hacılığı,gacılığa,bacılığa bağlama
ne diyor Efendimiz sav : <<önce deveni bağla,sonra Allah a tevekkül et>>

ayrıca <<her gördüğün sakallıyı deden zannetme>> derler.
ticaret yaşamı söz üzerine dönmez senet üzerine döner.
daha da örnekler çoğaltılabilir ama arif olan anladı sanırım
ugurozaltn is offline  
Eski11-12-05, 17:26  #9
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya

hac tevhidin bir sonucudur. islamı anlayıp iman etmiş biri hacda şeytanı niye taşladığını bilir, bilmediği için birbirlerini taşlıyorlar. kestiği kurbanın anlamını bilir. daha yakın zamana kadar kesip atıp gidiyorlardı. zengin olana farz. bilseler ve gerçekten inansalar zenginler kabeyi sürekli rahatsız edip durmazlar. bu kalabalık yüzünden sıkıntılar yaşanmaz. arabistan kalabalığa bir şekilde önlem alırdı. nasıl olsa cebini dolduruyor, niye alsın. AMA İSLAM BUNUN İÇİN GELMEMİŞTİR.. ayrıntılar esas görevler için mücadele başladığında çabuk hallolur. merak etmeyin. insan yapısı büyük idealler olunca, ayrıntıları kolay hallediyor :cool:
ulubatli is offline  
Eski11-12-05, 19:04  #10
hancı
Guest

Haccın dünyanın farklı yerlerinden gelen, dili, ırkı, rengi, mezhebi farklı pek çok insanı tek safta toplamak gibi bir anlamı var. Orada en zengini de, en fakiri de aynı ihramı giyer. Kimsenin kimseden farkı yoktur. O anlamı ile mahşer gününün bir provası gibidir. Bugün ulaşılamaz olanlar, farklı olalar, orada hep "bir" olacaklar.

Malcolm X'in hayatında dönüm noktası oluşturan olay hacdır. Hacdan sonra, muhammed elijah'ın saçma fikirlerini bir kenara koyup beyazın da siyahın da tamamen nasıl eşit olduklarını kavramıştır.

Haccda farklı kültürlerin ve farklı milletlerin insanları bir araya gelerek herhangibir dezenformasyona uğramadan birbirlerinin durumlarından haberdar olabiliyorlar. Bunula ilgili organize çalışmalar da olduğunu zannediyorum.

Son olarak Türkiyenin vardırılmak istendiği yer olan tunusta Haccın yasak olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Saygılar;

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı