"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Bir lisede toplu namaz kılındığının ortaya çıkmasıyla eğitim sistemimiz yine gündemde. Oysa toplu halde camide kılınması gereken namazın okulda kılınmasının yanlışlığını tartışmak yerine eğitimdeki daha başka konuları gündeme getirmemiz gerekiyor. İki milyon gencimizin gireceği ÖSS gittikçe yaklaşıyor. İnternet gibi bilgiye kolayca ulaşan ülkeler gençlerine bu bilgiyi yaşamda kullanma yollarını vererek eğitiyor; bizler ise bilgiye ulaşıp ulaşmadığını sınayarak üniversitelere öğrenci seçiyoruz. Bilgi düzeyiniz ne olursa olsun bu saçma sınav katlanılması gereken bir olay. Öğrencinin öğrenim süresince aldığı notlar, okulun genel başarı durumu ve alan seçimi ortadayken bu gençlerin neden böyle bir sınavla sıkıntıya sokulduğu anlaşılır gibi değil. "Ayşe sınava %90'lık bilgi ile hazırlanmıştır ve aşırı sınav kaygısı vardır. Ali aynı sınava %70'lik bilgi ile hazırlanmıştır ve yapıcı düzeyde bir kaygıya sahiptir. Sınav sonrasında başarı değerlendirmesinde Ayşe'nin %60, Ali'nin %70 düzeyinde başarı sağladığını görüyoruz. Ayşe kapasitesinin %30'luk bir kısmını kaygılı kişiliği nedeniyle kullanamamıştır." Bu örnek olay yaşanmış olabilir veya yaşanması olasıdır. Bilgi kapasitesinin etkili kullanılmasını kaygı engeller. Kaygı; çarpıntı, ateş basması, kulaklarda uğultu, nefes darlığı, titreme, mide rahatsızlığı, baş ağrısı vb. belirtilerle bilgi kapasitesini düşürür. Sınav sırasında kişiye çok gerekli olan dikkat gider, panik kalır. Gençlerimiz bu sıkıntıları yaşamaya sizce zorunlu mu? |
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Sol kulvarda ilerleyen düz liseler, orta kısımda meslek liseleri sağ kulvarda ilerlemekte olan kolejler, süper liseler.Bakalım bu seneki at yarışı nasıl sonlanacak.. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Alıntı:
*Sn. H.Kenan, egitim sistemi degismedigi surece bu stressi tum ogrencileirn yasayacagi kesindir. Ulkemizde meslek liselerinin sayisi %10 larda sanirim.Ama bu Fransa'da %73 lerde... Meslek liseli ogrencilerin sayisinin fazla olmasi gerekmektedir.Avrupa sistemlerinde ogrenciler sinavsiz ya da kucuk mesleki bir sinavla yerlesecegi okullari belirleyebiliyorlar. Cem Uzan sinavi kaldiracagini iddia ediyor, cok komiktir kendileri.Cem Uyan(!) da baliga gidelim ya. ![]() Nepenthe Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 31-05-07 21:10 . | |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| Alıntı:
![]() __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| #5 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Bu eğitim sisteminde ne yazı ki kazananlar hep rekabet anlayışı olanlar oluyor.Birbirimizle yarıştırıyorlar,bencil olabilmemizi en iyi böyle sağlarlar.ç..Yetenekler,sınav heyecanı kimsenin umurunda da değildir!Ve zamanla biz de umursamayız artık! Sağ-sol v.s tartışmasından ziyade herkesin eşit derecede bile EZİLEMEDİĞİ bir sınav bu!!!!En azından sağın ve solun birleşebileceği tek noktalardan biri!ÖSS sınavı olmasın! Gençlerimiz sıkıntıları yaşamaya zorunlu mu?Sizce değil mi?Yaşayabilmek için zorunlular,zorunluyuz...Ben özgürüm,ÖSS ye girmeyeceğim diyemiyoruz ne yazık ki!Girince de öğrenciler az da olsa heyecanlanıyor,heyecanlanmasa da heyecanlananlara bakınca heyecanlanıyor insan... Sağ cephede yarış olsun,sol cephede yarış olsun,ne yazık ki ülkeye döndük...O kadar istikrarsızlık.....Sağ sola karşı savaşırken hem kendi içinde de savaşıyor....Sol da aynı şekilde... Herkesin ortak kaygısı ne yazık ki!Bunun için ne yapaılabilir henüz bilemiyorum ama...(bilsem de elimden gelen ne var ki!?).Tek bildiğim,yaşadıklarımızı iş bulduktan sonra kolayca silebilmemiz ve bir zamanlar aynı kaderi paytlaştığımız insanları,bulunduğumuz konumlarla(ÖSS den dolayı bulunduğumuz konumlarla)ezdiğimiz.... Ezmemek,ezilmemek dileğiyle.... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Şahsen sınava girecek biri olarak olabildiğine rahat ve kendimden eminim.... Havlu atalı da 1-2 hafta oluyor denmler dışında.... Kaldıki '' nereye gideceğini bilmiyorsan, vardığın yerin bir önemi yoktur. '' Herkes kendi stratejisini geliştirerek, yarıştığı zaman sorun kamayacaktır ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Hedeflerin yüksekliğine bağlamak da gerekiyor bazen bunu.... __________________
ONLAR TÜRKİYE'NİN BÜTÜN YÜKÜNÜ 20 GENCİN OMUZLARINA YIKMAYA ALIŞMIŞLARDIR...(DHY) <<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>> |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bu ülkede yürütmenin başında olmak için lise diplaması yeterliyken... hedefleri bununla ölçmek..realizdem korkunç şekilde sapmaktır ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #10 | ||
| Alıntı:
| Konu Araçları | |
|
|