Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Baykal iktidar olsun intihar etmezsem namerdim / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski31-05-07, 21:10  #1
mavi_tuna

mavi_tuna'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Baykal iktidar olsun intihar etmezsem namerdim

Alıntı:
Baykal iktidar olsun intihar etmezsem namerdimCHP'li muhalifler Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir araya gelerek gövde gösterisinde bulundu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Gürbüz Çapan gibi bir dönem CHP'de etkili olmuş isimler yer aldı.CHP'li muhalifler, Bostancı Gösteri Merkezi'nde gövde gösterisi yaptı.

Toplantının en dikkat çekici konuşmasını ise eski Adalet bakanlarından Mehmet Moğultay yaptı. CHP'nin yapay propagandalarla oy toplamaya çalıştığını söyleyen Moğultay, "Bugün ülkeyle ilgili tek projeleri var mı? Öyle şeriat geliyor safsatalarıyla Meclis'e girilmez." dedi. Baykal'ın ülkeyi yönetmek istemediğini de savunan Moğultay ekledi: "Baykal iktidar olsun, intihar etmezsem namerdim."

Alkış ve tezahüratlar arasında kürsüye çıkan Mehmet Moğultay, CHP ve Deniz Baykal'a yüklendi. CHP'de parti içi demokrasi olmadığını, milletvekili listelerinin Baykal ile bir yardımcısı tarafından hazırlandığını söyleyen Moğultay, "Bu hareketimiz belki de lider oligarşisine son verecektir." dedi. Birleşme, bütünleşme safsataları ile Meclis'e girilemeyeceğini ifade eden Moğultay, CHP'nin temmuzdaki seçimlerde en fazla 90 milletvekili çıkaracağını savundu. Moğultay şöyle devam etti: "Öyle 'şeriat geliyor' safsataları ile Meclis'e girilmez. Bu bir safsatadır. Baykal'ın amacı ülkeyi yönetmek falan değil. Sorumluluk almaktan kaçar. Soruyorum: CHP'nin ülkeyle ilgili bir tek projesi var mı? Baykal her seferinde erken seçim ister ve yenilir. Şimdi de yaptığı sayılı icraatlardan biri erken seçim istemek oldu; çünkü yenilgiye doymuyor." İktidar olmak için 276 milletvekili çıkarmak gerektiğini hatırlatan Moğultay, "CHP bugün demokratik olmayan, halka bütünleşmeyen, faşizmden medet uman bir anlayış içerisinde. CHP bütün yalan dolanlarla iktidar olacağını söylüyor. Baykal iktidar olsun, darağacı kurup intihar etmezsem namerdim." diye konuştu.
kaynak:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=546050

Arkadaşlar,
merak ediyorum bende acaba Bülent Ecevit'in sağlığında bile yüzde 1 oy alamamış parti ile birleşme mi başarı getirecek
Eski01-06-07, 11:11  #2
mustafa_45
Onay bekleyen
Yazar Adayı

mustafa_45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

baykal zaten iktidara çıkarsa kendisi intihar edecek.çünkü baykal bu işi yürütemez.zaten bir parti kendine güveni varsa birleşmeye gerek duymaz.demekki baykalın kendine güveni yok bu yüzden birleşmeyi gerçekleştirdi.
mustafa_45 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 13:25  #3
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ulusalcılık, Ümmetçilikten Daha Kaynaştırıcıdır!

Sayın mavituna ve Onun Düşüncesini Olası Paylaşacaklar;

Sayın mavituna,

DSP konusunda ve de özellikle Bülent Ecevit konusunda haksızlık ediyorsunuz!

Bülent Ecevit Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin en dürüst liderlerindendir.

Ölümüne kadar olan süre dahil olmak üzere sağ ya da sol yapılan tüm araştırma sonuçlarında halkın ''En Dürüst Siyasi Lideri'dir Sayın Bülent Ecevit...

Onun adı ver soyadı sevenlerinin çocuklarının adıyla yaşatılmaktdır.

Başbakan olarak görev aldığı son hükümette Sayın Ahmet Necdet Sezer'in de aymazlığının tetiklediği ekonomik krize kadar Ecevit'e olan güven tamdır.

O krizin de suni yaratıldığı ile ilgili iddialar yok mudur?

DSP+MHP Koalisyon'unda ''Ulusalcı!'' yana AB+ABD ikilisinin IMF+Dünya Bankası+TÜSİAD+Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer+Şeriatçı Kanadın ;destek vermemesinden dolayı da hükümet yerle bir olmuştur.

Ecevit+Bahçeli Hükümeti'nin çöküşü ,Sayın Ecevit'in yeterli kadrosu olmamasından dolayı değil ,AB ve Orta Doğu taleplerine Batı tarzındaki yumuşak ya da sert işgalci siyasetlere prim vermeyeceğinin bilinmesinden dolayı engellenmesi nedeniyledir.

CHP'nin de bu güne kadar olan artarak devam eden oy kaybı ulusalcı siyasetini terketmesinden kaynaklanmıştır.

CHP solu kökeninde ulusal soldur.Bugünün DSP çizgisine yakındır.
CHP'nin şu anki sol anlayışının ise DSP'nin ulusal sol çizgisi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

CHP geçmişte artan bir hızla Kürt etnik milliyetçiliğine destek vermeye başlayınca ,CHP'nin omurgalarından olan Aleviler de kendi içlerinde bölünmeye başlamışlar,ulusalcı Aleviler de Sünniler'le birlikte CHP'den uzaklaşmışlardı.

Kürtçüler de zaman içinde kendi etnik partilerine ya da protestan CHP'lilere katılınca CHP'nin varlığı yurt genelinde tartışılır olmuş,yüzde 10 barajı geçip geçmeyeceği dillendirilmeye başlanmıştı.

Halbuki bugün gelinen durumda CHP yönetiminin ağırlıklı kesimi DSP'ye benzer ulusalcı tavrı seçim getirisi olabileceği nedeniyle parti programlarına almışlar yeniden ulusalcı oyları toplama çalışmalarına başlamışlardır.

Cumhuriyet mitinglerinden medet ummaları bu nedenledir.

Halbuki CHP bu çizgisinden uzaklaşmasaydı bugün DSP diye bir parti olmayacak;CHP görece daha güçlü ve halk destekli olacaktı.

Nice CHP'li tepki oylarını AKP'ye verdiler.

AKP ise zekice bir siyaset uyarınca Ümmetçi söylemlerine sınırlı sol jargonu da ekleyince epeyce oy topladı.

DSP sanıldığı kadar az oy potansiyeline sahip değildir.DSP oyları son ekonomik krizde hükümette olan DSP'ye olan güven bunalımları nedeniyle tepki oyları olarak ya AKP'ye gitmiş,ya dağılmış ya da protestan kalmıştır.

DSP oylarının geri dönüşü olasıdır.

Ulusalcı Aleviler de Cumhuriyet Mitingleri'nde gösterdikleri tavırlarına devam ederlerse CHP'ye oy verecek gibi görünüyorlar...

AKP eğer ümmetçi söylemlerinin içeriğine Kürt etnisitesini tercih eder söylemleri dahil edeceğine(AB'ye,ABD'ye şirin görünmek ve ulusalcılığı demode gösterirken Ümmetçiliği yükseltme çabası!)ulusalcı söylemi dahil etseydi ,Türk halkından bu kadar kopmayacktı.Bu anlamda siyasi bir hata yaptı AKP!

Açıkçası Sayın mavikalem,

DSP ve CHP'nin birleşmesi hem solun hem de her iki partinin lehinedir.

Eğer bu ortak seçim planlarına rağmen CHP+DSP yine yüksek oy alamazlarsa;

bunda haklı çıkmak diye bir şey yok;zaten solun oyu muhafazakar eğilimli Türkiye de sınırlıdır.

Solun hedefi bu sınırlı oylarla en yüksek milletvekili sayısına ulaşmak olmalı,sonrasında ise koalisyon olmalıdır.

CHP ve DSP'nin sol olmadığı görüşleri ise çözüm değil;havanda su dövmektir.

Sol ne kadar solsa toparlanmalıdır.

Bir de Sayın Baykal'ın siyasi hatalarının yeterli sayıda destekçisi vardır hem CHP yönetiminde hem de tabanında....

Konuya taraf ya da karşıdan değil Ulusal Sol yapı nedeniyle DSP+CHP(ulusal sol yapıyı CHP yeniden kazanmaya çalışıyor.) birleşmesini görece değerlendirmeye çalıştım.

Pek de haksızlık edilmese iyi olur!

Bu ülkede ulusal çizgi (biraz ileri uzatılıp ,biraz geri çekilebilir!)si olmayan hükümetler tam da başarılı olamazlar.

Diğer hükümet alternatifi bugün olduğu gibi ümmetçi çizgidir.

Ümmetçi çizgi bile ulusalcılığı rafa kaldırınca tökezlemeye başlamıştır.

Konuyla ilgilenenlerin dikkatine...!

Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-06-07 00:48 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 14:25  #4
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

o lafı söyleyen her kimse iyi sallamiş... Kendine bir ölüm beğenmeli artık...
insan bari tek başina iktidar olursa diye eklerdi yaşama şansı daha çok olurdu...

sagopa!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 14:32  #5
Peysafi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jan 2007

[quote=doğançay;204830]Sayın mavituna ve Onun Düşüncesini Olası Paylaşacaklar;

CHP geçmişte artan bir hızla Kürt etnik milliyetçiliğine destek vermeye başlayınca ,CHP'nin omurgalarından olan Alevilerder kendi içlerinde böklünmeye başlamışlar,ulusalcı Aleviler de Sünniler'le birlikte CHP'den uzaklşmışlardı.
[quote]

Sayın Doğançay, siz SHP ile CHP'yi karıştırdınız sanırım. CHP'nin etnik milliyetçiliğe destek vermesi diye bir şey olmadı ve olamaz da zaten.

Peysafi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-06-07 14:35 .
Peysafi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 15:41  #6
ATAM

ATAM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

bana göre CHP %50 oy alsa,AKP %15 alsa yinede k.ırak operasyonu olmayacak...en azından ABD izin vermedikçe...

bu seferde muhalif olan AKP başlayacak k.ıraka girelim hergün şehit haberleri geliyor bu pkk yı bitirelim teranelerine...sonra başlayacak AB bizi almayacak onlar ortak biz pazar,kıbrısta taviz veriliyor...

yani değişen bir şey olmayacak yalnızca iktidarın adı değişecek politikada sapma olmayacak....

TÜRKİYE yi birileri yönetiyor ancak TÜRKLER değil...

artık kurtarıcımız nasıl gelecek bilemiyorum seçimle gelmesi zor gibi darbeylemi gelir gökten zembille mi iner bilmiyorum.... ama gelsinde nasıl gelirse gelsin artık..
Eski01-06-07, 15:57  #7
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın ATAM şöyle demiş:

Mesajı Göster
türkiyeyi türkler yönetmez ,bilderbeng üyeleri yönetiryordur.1950 den sonra tüm cumhurbaşkan ve başbabakanlar bildenberg üyeleridir.1950 den sonra türkiyenin iç ve dış politikasını bildenberg üyeleri belirlemiştir.
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 17:43  #8
Halaoğlu
Ayrıldı

Kuzey Irak Operasyonu

Alıntı:
Sayın ATAM şöyle demiş:

Mesajı Göster
bana göre CHP %50 oy alsa,AKP %15 alsa yinede k.ırak operasyonu olmayacak...en azından ABD izin vermedikçe...

bu seferde muhalif olan AKP başlayacak k.ıraka girelim hergün şehit haberleri geliyor bu pkk yı bitirelim teranelerine...sonra başlayacak AB bizi almayacak onlar ortak biz pazar,kıbrısta taviz veriliyor...

yani değişen bir şey olmayacak yalnızca iktidarın adı değişecek politikada sapma olmayacak....

artık kurtarıcımız nasıl gelecek bilemiyorum seçimle gelmesi zor gibi darbeylemi gelir gökten zembille mi iner bilmiyorum.... ama gelsinde nasıl gelirse gelsin artık..
CHP yeterli çoğunlukla gelirse, operasyonun olup olmayacağını bilemem. Varsayımlarla kesin yargılara varmanın yanlışlığını biliyorum. Ancak, CHP'nin AKP'den daha kişilikli dış politika izleyeceğini tahmin ediyorum. Kıbrıs konusunda da böyle olmuştu. Kıbrıs Çıkarması kararında, bakan olarak Baykal'ın da imzası vardır.

1 Mart Teskeresi sırasında, ABD askerinin ülkemize girmesine karşı çıkmış; Türk Askerinin Kuzey Irak'ta, teröre karşı konuşlanmasını önermiştir. Bu öneri kabul edilseydi, bugün böyle bir harekâta gerek bile kalmayacaktı.

Ellerimizi açıp, daha doğrusu ağzımızı açıp kurtarıcı beklersek, daha çoook bekleriz. Sizin böyle birşeyi anıştırmadığınızı (ima etmek) biliyorum.

CHP iktidar olursa, en azından TSK, Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı, Yargıtay gibi kurumlarla kavga ederek zaman kaybedilmeyeceği güçlü bir olasılıktır.

AKP ile CHP'nin farklı olmadığını savunanlar bunları düşünmeli...

Temelsiz varsayımlara değil, gerçeklere dayanarak çıkarsamalarda bulunursak, daha yerinde olacaktır.

Kitle bilincinin düzeyini bir tarafa koyarak siyaset yapanların başarıya ulaşması olanaksızdır. Ben bunu 1970'lerden bu yana savunuyorum. Ve 37 yıldır haklı olduğum kanıtlanmıştır. Ne yazık ki, sol düşüngü (ideoloji) yanlılarının büyük bir kesimi on yıllardır aynı yanlışı yineliyorlar. Mutlaka benim gösterdiğim yoldan gidilmeli demiyorum. Ancak bir yanlış sürekli yinelenmemeli. Başka yollar denenmeli. Dar grupçuluk anlayışının hedefe ulaşmasının olanaksızlığı görülmelidir.

Kimilerinin (sizi demek istemiyorum) son yıllarda yeni bir yanlışın arkasına takıldığını üzülerek görüyorum. Bunlar, Atatürkçülükle Marksizmi aynı potada eritme çabasındalar. Hem katıksız Atatürkçü hem de Marksist olduklarını savunanlar var. Atatürkçülüğün ve Marksiszmin ilkelerinden yararlanarak yeni çıkarsamalara gidilmesine diyeceğim birşey yok elbet. Ancak bu çıkarsamalara ne Atatürkçülük ne de Marksizm adı verilemez. Çünkü ortaya çıkan şey yeni bir sentez olur.

Yorumcu arkadaşlar, çözüm yolları önerirken, ne yapılması gerektiğini, açık anlatımlarla ortaya koyarlarsa, daha sağlıklı bir tartışma ortamı doğacaktır. Ben düşüncemi net olarak söylüyorum. Günümüz topludurumunu (konjonktür) düşünürsek, daha iyi bir olasılık göremediğim için, ülkemizin geleceği adına CHP'nin desteklenmesini savlıyorum. Çünkü, başka bir sol partinin kazanma olasılığı yok. Sizler böyle düşünmeyebilirsiniz. Ancak bu durumda gerçekçi bir çıkış yolu göstermelisiniz. "Şu partinin kazanma olasılığı yüksektir, şu şu özelliklerinden ötürü onu desteklemeliyiz" gibi... Ya da, "çözüm seçimde falan değil, şu yolla ülkemizi kurtuluşa ulaştırırız" gibi...

Esen kalın...

Halaoğlu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-06-07 19:20 .Sebep: sözcük hatası
Halaoğlu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 17:57  #9
Halaoğlu
Ayrıldı

Mehmet Moğultay

Bir siyasetçinin tavrına bakın! "Baykal iktidar olsun, intihar etmezsem namerdim."!!! Bir ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen birinin sözleri mi bunlar? Yoksa, başarısızlığının hıncını, eski dava arkadaşlarından çıkarmaya çalışan bir sağgörüsüz kişiliğin köpürmeleri mi?

Zamanında mezhepçilikle siyaseti aynı teknede yuğurmaya çalışan, onu da ağzına burnuna bulaştıranların, susup oturmaları daha onurlu bir davranış olur bence. Bu karmaşanın içerisinde, bozuk mikser gibi, devre tamamlandıkça, ortalığı karıştırmanın ne anlamı var?

Söyleyecek sözün, seçmen karşısına çıkacak yüzün varsa; kuracaksın partini ya da gireceksin beğendiğin bir partiye, alacaksın boyunun ölçüsünü. İlla da CHP'de siyaset yapmak istiyorsan, seçim dönemi gelmeden vereceksin mücadeleni. Her seçim öngününde çıkıp kafa bulandırmakla ülkeye hizmet edilmez. Bunun bile ayırdında değilsen, senden siyasetçi olmaz.
Eski01-06-07, 18:10  #10
el-che
Onay bekleyen
Yazar Adayı

el-che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Trabzon

Baykal iktidar olacak ama Türkiye bu süre zarfında aynı şekilde nisanda başlayan tam bağımsızlık kararlılığını tüm dünyaya göstermeye devam edecek...

Liberalizm, sömürgelere uygulanmış bir sistemdir.Oysa biz sömürge değiliz ve olmayacağız.Liberalizmi düşünmek devrimi inkar etmektir.(ATATÜRK)
el-che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı