Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Pratiğe dökmemiz gerekenler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski01-06-07, 01:35  #1
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Pratiğe dökmemiz gerekenler

Bence Yazıyaz özgür bir platform olarak belirli bir kitleye sahip oldu.

Ve eminim ki buradaki tüm yazarlar daha güzel bir ülke ve Dünya'nın hayaliyle yaşıyor,düşünüyor ve fikirlerini paylaşıyorlar.

Peki Yazıyaz olarak artık içimizdeki güzellikleri pratiğe dökmenin zamanı gelmedi mi?

Bizler burada bilgiyi paylaşıyoruz çünkü şanslıyız.Bizim gibi olanaklara sahip olamayan onlarca vatan evladı yurdumuzun dört bir yanında en büyük illet olan cehalet ile savaş içerisindeler.

Bence Yazıyaz ailesi olarak,yöneticilerin önderliğinde bir kitap kampanyası veya yardım kampanyası başlatılabilir.

Böylelikle hem düşüncelerimizi pratiğe dökme şansı buluruz,hem de ömrümüzün kısıtlı olduğu fani Dünya'da geriden gelenlere en büyük hediyeyi bırakmış oluruz ve böylelikle iyi niyetlerimiz de onlarla büyür ve etrafa saçılır...

Böylesine birşey hakkında uzun uzadıya tartışmak gerekir.Bu kitap olur,giyecek olur veya bir kermes niteliğinde birşey olur ancak yine de böylesine bir organizasyonun gerekliliğine inanıyorum.

Ve şahsen elimden gelen yardımda bulunacağımı ifade etmek istiyorum.

Saygılarımla
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 03:20  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Forumdan alıntılar ve eklemeler ile belirli bir tarih aralığını ya da belirlenmiş konuları anlatan veya onlar hakkında ki çeşitli yorumları sunan eserler yapılabilir...
Bunlar dan telif hakkı istenmez ve ilgili izinler alınarak,denetimlerden geçerek bedava olabilir...Finanse edebildiğimiz kadar...

Çok zor ve uzak bir düşünce benim ki ama kulağa hoş geliyor ve imkansız değil...

Ayrıca Sn Nostrum'un bütün yazdıklarına katılmakla birlikte daha da neler yapabilceğimizi tartışarak yeni metodlar ve projeler de çıkarabiliriz bunların dışında...

Evet,bir şeyler yapmanın zamanı bence...
Eski01-06-07, 08:50  #3
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Aslında bazı forumlar, içeriğini bir dosya haline getirip download için uygun bir hale geetirebilmektedir.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 11:55  #4
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Yazıyaz GRUP belli mesaj, üye ve katılım sayısı ile bir yerlere geldi. Ama bunlar, farklı etkinliklerin yapılabilmesi için gerekli ve yeterli önkoşullar olabilir mi sorusuna, olumlu bir yanıt vermemize neden oluşturuyor mu?-tartışmalı bir durum. Daha kurumsal bir yapı niteliği kazanabilmeliyiz. Daha kurumsal özellik gösterebilmek için yazıyaz bünyesinde şu andaki yazıyaz gönüllüsü gibi belki yazıyaz çalışma grupları oluşturulabilmeli ve bunun etkin bir şekilde pratiğe dökebilmeliyiz. Bütün bunların gerçekleştirilebilmesi için hiç olmazsa belli sayıda insanın sanal ortam özelliklerinden arınması da gerekmekte. Bu konularda hala ciddi sıkıntılarımız var. Ve bu sıkıntılar aşılmadığı sürece, belli etkinliklerin gündeme getirilmesi taleplerinin hayata geçirilmesi biraz zor oluyor.

Yazıyaz, Grup anasayfasında belirtilen çerçeve içinde yapılaşmaya çalışıyor. Bunun gerçekleştirilebilmesi herşeyden önce bu ilkelere inanan insanların gönül birliğine ve sonra, etkin çabalarına ihtiyacımız var. Dergi bir şekilde oturdu. Bilim ve "nedir?" bölümlerinde hala sıkıntılarımız mevcut. Yönetici arkadaşlarımızın öğrenci oluşları, haklı olarak yazıyaz'a belli bir zaman ayırabilmelerine neden oluyor. Ortamın sanallığı varolan sorunları daha da arttırıyor. Bunların aşılması, yazıyazGrup gönüllülerinin artması, etkin bir çalışma, bir ölçüde sanallıktan çıkma, dile getirilen birtakım etkinliklerin de gerçekleştirilmesine zemin hazırlayacak. Sanıyorum, bu bir iki hafta içinde yöneticilerimizin sınav telaşından çıkmaları bu sorunların aşılması konusunda bir iç tartışmayı da gündeme getirecektir.

Bir gezi olayımız var. Bir türlü gerçekleştiremedik. Önce hava muhalefeti, sonra arkadaşlarımızın sınav dönemleri ve en önemlisi (belki) sanallığın verdiği kimi rahatsızlık veya güvensizlikler bunu gerçekleştirmekte önümüze zorluklar getiriyor. Konu sadece bir yerlere gidip, sucuk-ekmek yemek değil tabi. Burada önemli olan, olabildiğince geniş bir katılım oluşturulması ve yönetici ve katılımcı birlikteliği, bir güven inşası ve giderek bu çekirdeğin yaygınlaştırılması. Yapılmak istenenlerin gerçekleştirilebilmesi, bu sanallığın böyle bir yolla kırılması, bu yolla bir güven ortamının oluşturulması ve böylelikle yazıyaz dostlarının belli bir zamanda bir araya gelerek, farklı birliktelik ve etkinlikler ortaya koyabilme dinamizmini kazanabilmesidir.

Bir dergi olayımız var. Şu anda sadece internet ortamına yayın yapılmaktadır. Bunu aylık çıkartabilme imkanları araştırdık. Basım ve dağıtım konusu bir ölçüde aşılabilir. Ama maliyet biraz problem. Derginin üç beş aylık basımı bir sorun değil ama, sürekliliği konusunda ciddi kaygılar oluşuyor. Bunu böyle bir ortamda aşmak, kişilere bağlı olmadan bu yayın sürekliliğini sağlamak nasıl mümkün olabilir?-bu konu düşünülüyor. Yıllık şeklinde olabilir mi? Bu kez çok daha az sayıda ve daha pahalı bir ürünle karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bunlar sanırım bir yıl içinde daha net bir şekilde değerlendirilmek mümkün olacak. Zamanı geldiğinde bu konuda daha ayrıntılı bilgiler de verilecektir.

Şunu vurgulamak istiyorum: Yazıyaz GRUP, kuruluşunu Ağustos 2006 olarak tarihlendirerek kendine farklı etkinlikler oluşturma ve farklı misyonları "dert edinme" gibi işlevler yüklemiştir. Yöneticilerini belirlemiştir. Bu yöneticilerimizin insiyatifleri doğrultusunda daha da genişleyecek ve yine onların insiyatifinde sanallıktan çıkma yolları aranacak-bulunacaktır. Neler yapılması gerektiği bu geniş katılımın birlikte alacağı kararlarla olacaktır. Bu bakımdan, Sn.nostrum başta olmak üzere, bu tür ilgi ve önerilerde bulunan dostlarımız, beni olduğu kadar sanırım, arkadaşlarımızı da mutlu etmektedir. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bu katılım ve ilginin daha farklı organizasyonları da beraberinde getireceğine inanıyorum.
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-06-07, 03:14  #5
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

türkiye'deki küçük çaplı diye nitelendirebileceğimiz sorunların bile bu başlıkta hayata geçirmemizi istenen etkinlikler/kampanyalar vs. yoluyla aşılabileceğine inanmadığım için pratiğe dökmenin en önemli parçasının eylemlerde buluşmak olduğunu söylemek istiyorum.
Sorunlar ancak insanlar sokağa dökülmeyi ve mücadele etmeyi başarabilirse çözülebilecektir.
Bu söylediklerime karşılık, herhangi bir kampanya başlatılırsa katılabilirim. Zaten eylemlere katılıp da bu tür bir kampanyaya katılmamak olmaz diye düşünüyorum. Basit olan bir etkinliğe (kampanyaya) katılmayı reddeden bir kişinin büyük etkinliğe (eyleme) katılması ihtimalinin çok daha az olduğunu söyleyebilirim. Daha da önemlisi kampanyalara katılmadığımızda forum köşelerinde laf salatası yapan kişiler olarak algılanacağız.
Saygılar.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı