Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Büyükanit'tan Erdogan'a SINIR ÖTESI yaniti / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski01-06-07, 08:11  #1
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Büyükanit'tan Erdogan'a SINIR ÖTESI yaniti

Yazılı talimat şart

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, 'Operasyon için siyasi otoritenin askere direktif verip hedefleri belirlemesi gerekir. PKK ile mi boğuşacağız, Barzani ile de bir şeyler yapacak mıyız? Yazılı talimat verilmesi lazım' dedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sınır ötesi operasyon konusunda yaşanan tartışmalara noktayı koydu. Siyasi otoritenin, askere direktif verip hedefleri belirlemesi gerektiğini vurgulayan Büyükanıt, "İçeri girip sadece PKK ile mi boğuşacağız yoksa Barzani ile de bir şeyler yapacak mıyız? Bir de ortada ABD var. Bunu bilemeyiz. Bana yazılı talimat verilmesi lazım" dedi.
Büyükanıt, dün Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılan "Güvenliğin Yeni Boyutları ve Uluslararası Örgütler" sempozyumunda soruları yanıtladı.
Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Askerden bir talep gelirse gereği yapılır" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine şunları söyledi:

'Askere direktif verilir'

"Her askeri harekâtın politik hedefleri vardır. Amacı önemlidir ve bu amaç politik amaçtır. Politik amaca askeri vasıtalarla ulaşılır. Askere politik direktif verilir. Asker oturur, o hedefin nasıl elde edileceğini, ne kadar kuvvetle elde edeceğini hesaplar ve ondan sonra siyasi kademeye giderek, 'Ben bunu böyle düşünüyorum' der. Sonra karar alınır. Planlama usulü budur. Şimdi ihtiyaç belirtiyorum ama yazılı bir talep neden? Ne yapacağım ben? Askerden ne bekleniyor?"

'Barzani ile bir şeyler'

Büyükanıt, "Hükümetin askerden ne beklediğini bilmiyorsunuz o zaman" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bunu saptayacak olan politik makamlardır, siyasettir. Mesela içeri girip sadece PKK ile mi boğuşacağız yoksa Barzani ile de bir şeyler yapacak mıyız? Bir de ABD var ortada. Bunu bilemeyiz ki... Bunu belirleyecek olan politikadır. Buna siyasi otorite karar verir. Bundan sonra da yasal prosedürler buna uygun olarak yerine getirilir. Bana yazılı talimat verilmesi lazım. Bilmem anlatabildim mi?"

....Haberin devami icin..........
http://www.milliyet.com.tr/2007/06/0...t/axsiy01.html
Eski01-06-07, 09:00  #2
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

BU ülkede ne zaman asker sivil hükümetten karar beklemiş...Verir bir muhturta alır yetkisini... Terör , rejim tehlikesinden daha az değil ya!
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 15:13  #3
_gri_kurt_

_gri_kurt_'nın Avatarı

Operasyon yapılması gerekiyorda böyle herkese söyleyerek K.Irak'a girersek kimseyi bulamayız...
_gri_kurt_ is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 15:36  #4
FideL

FideL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

hayret şaşırdım izinmi istiyor
Hemde Büyükanıt vay be...
Eski01-06-07, 17:54  #5
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın phidas şöyle demiş:

Mesajı Göster
BU ülkede ne zaman asker sivil hükümetten karar beklemiş...Verir bir muhturta alır yetkisini... Terör , rejim tehlikesinden daha az değil ya!
Tayyip erdoğan da atıp tutuyor asker benim emrimde diye.. Sonra askerden talep gelirse operasyon olur diyor...Bunların hepsi bahane topu askere atıyor...

sagopa!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 20:51  #6
cenkGULL

cenkGULL'nın Avatarı

Ülke / Şehir: türkiye cumhuriyeti

paşamız göreve geldiginden beri pkk ile büyük bir mücadele vermektedir bu da milliyetçiligin ve vatan sevgisin ortaya koyuyor....umarım hükümette paşamıza onay verir yıllarca bitip tükenmyen pkk ya en agır cevabı devlet ve orduca en agır cezayı veririz... saygılar..........
cenkGULL is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-06-07, 23:58  #7
alpx07

Alıntı:
Sayın yazdim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tayyip erdoğan da atıp tutuyor asker benim emrimde diye.. Sonra askerden talep gelirse operasyon olur diyor...Bunların hepsi bahane topu askere atıyor...
Sn yazdım
Asker benim emrimde derken kastettigini anlayamadınız galiba. Evet ordu hükümete baglıdır. Ama emir beklediklerini sanmam. Bunun en büyük kanıtı cumhurbaşkanı seçımlerindeki muhtıra...(Sizce kaç hükümet orduyu bu şekilde uyarabilmiştir.)
Ayrıca talep beklemesinin bence bir nedenide askerden direkt bir talep gelmez ve kendi emir verirse daha sonradan askerin biz istemedik diye suçu yine iktidarda bulacaklarından çekiniyor...
Ayrıca hep diyoruz ya demokrasi diye... O zaman askerde belirtsin fikrini. Neden hala emir bekliyorlarda sorumluluk almaktan korkuyorlar...
alpx07 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 00:16  #8
ATAM

ATAM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın alpx07 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn yazdım
Asker benim emrimde derken kastettigini anlayamadınız galiba. Evet ordu hükümete baglıdır. Ama emir beklediklerini sanmam. Bunun en büyük kanıtı cumhurbaşkanı seçımlerindeki muhtıra...(Sizce kaç hükümet orduyu bu şekilde uyarabilmiştir.)
Ayrıca talep beklemesinin bence bir nedenide askerden direkt bir talep gelmez ve kendi emir verirse daha sonradan askerin biz istemedik diye suçu yine iktidarda bulacaklarından çekiniyor...
Ayrıca hep diyoruz ya demokrasi diye... O zaman askerde belirtsin fikrini. Neden hala emir bekliyorlarda sorumluluk almaktan korkuyorlar...
ya bu nasıl bir düşünce asker sorumluluk almaktan çekiniyor yada asker biz istemedik iktidar istedi diye girdik diye hükümeti suçlayacak demeniz...o zaman iktidar çekilsin gitsin ASKER yönetsin bu ülkeyi...

yani elbette hükümet buna karar verecek ona göre maddi olanak sağlayacak yada nerde nereye kadar bu operasyonun noktalanacağına karar verecek..ayrıca elbette sorumluluk siyasi iradede olacak ya kimde olacak...

ayrıca sizin ki nasıl bir zihniyet...bu ülkenin vatandaşı olup ORDUSUNA böyle düşmanca bir tavır sergilesin....
Eski02-06-07, 13:53  #9
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın alpx07 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn yazdım
sayın alpx07 siz de benim dediğimi diyorsunuz... sorumluluk almaktan cekiniyor ve topu askere atıyor...
bu nasıl siyasi iktidar...

sagopa!
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 16:15  #10
alpx07

Alıntı:
Sayın yazdim şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın alpx07 siz de benim dediğimi diyorsunuz... sorumluluk almaktan cekiniyor ve topu askere atıyor...
bu nasıl siyasi iktidar...
Sn yazdım
Ben ne dedigimi gayet iyi biliyorum. Bunu kuhalefette ordu da istese yine suçlu iktidar olur ve siz başta olmak üzere herkes hükümeti suçlar. Onlarda istedi dense ona da bir bahaneniz olur. Aksini yapsa fikir almadan bu kararı verse bu kezde biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz nasıl kimsenin fikrini sormaz dersiniz.

Ayrıca bu karar ülkemiz için çok önemli bir karar... Ve bu kararı devletin ana öğeleri birleşip almalı. Herkes fikrini belirtip taşın altına elini koymalı.
alpx07 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)