| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
AKP'den Anavatan'a referandum kazığı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: May 2007
| AKP'den Anavatan'a referandum kazığı AKP'den Anavatan'a referandum kazığı Alıntı:
Biberon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-06-07 13:15 .Sebep: Gerekli ilaveler yapılmıştır. | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Bence kazık değil!Seçim ve iktidar mücadelesi... AKP ;Cumhuriyet Mitinglerini de hatırlatarak ;''Mademki bu kadar kalabalığı toplamaya gücün var;işte sana referandum!'' diyor. Referandum her ne kadar belirli bir taraf ve karşı olunmak üzere siyasi bir çıkış da olsa,siyasi yelpazenin yumuşak ya da radikal tarafından herkesin oy kullanarak görüşbelirtmesine neden olacak? Halktan neden korkuluyor ki? Referandum halka gitmek değil mi? Eğer adayları tasvip etmezseniz ;kırmızı oy kullanırsınız! Referandum güçlü olduğunu düşünen AKP ve Ümmetçi/Etnikçiler ile zayıf olduğunu düşünen CHP ve devletçi sol arasındaki rekabete konu olacak! Saygılar, doğançay |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Dini bütün müslümanlar nasıl da belli oluyor....... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Normaldir... 4,5 yıldır AKP açılımının , Aldatma ve Kandırma Partisi ... olduğunu söylüyoruz... 4,5 yıldır Yalan Rüzgarı dizisi izliyoruz.... ![]() |
|
| #5 | |
| Sayın Doğançay , Konuları çarpıtma girişimlerinizi can-ı gönülden alkışlıyorum , sanırım böylesi bir tevessül içinde olmanıza cesaret veren olgu yada düşünce herkesi kendi düşünce yargılarınız içinde değerlendirip aynı torna tezgahından geçeceğini sanmış olmanızdır. - Konunun Cumhuriyet mitingleri ile olan alakası nedir ? - Halktan korkulduğuna dair herhangi bir cümle yokken bu cümleyi sarf etmenizin altında yatan anlam neye işaret ediyor ? - Haberin içeriğinin CHP ile alakası nedir ? - İçinizdeki kini CHP'den çıkarma amacınızı bu tür aymaz tutumlarla ilişkilendirmenizi daha açık nasıl yorumlayabiliriz ? Biberon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-06-07 21:57 .Sebep: Harf hataları düzeltildi. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Cumhuriyet mitingleri nasılda insanların bilinçaltına kök salmış. Cidden umulandan büyük etki doğurmuş ![]() |
|
| #7 | |
| Sayın OmerHayyam , Bu konuda oldukça haklısınız , bu korku kimilerinin iliklerine , kimilerinin zihinlerine , kimilerinin olmayan ve yaratmaya çalıştıkları sözde değerlerinin içine kadar işlemiş olacak ki sebebi anlaşılmaz aymaz tutumlar ile olur olmaz yerlerde ağızlarına , istedikleri şekilde pelesenk etmeyi görev addetmişler. Biz asıl konumuza yani AKP'nin göz göre-göre Anavatan'a attığı kazığa dönelim. Sanıyorum ki AKP'nin halk nezdinde Aldatmaca ve Kandırmaca Partisi olarak addedilmesinin hiç de yanlış olmadığı bu son olayla ayyuka çıkıp bir kez daha tescillenmiştir. Asıl olan şu ki ; AKP'nin bu olayda böylesi bir kazık atma girişiminde bulunacağı 1-2 ay öncesinde belli olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çeşitli beyanlatlarda bulunan sayın RTE çok defa çelik-çomakları birilerinin eline tutuştumaya çalışıp aklı sıra yine bunları münasip şekillerde bizim bilmediğimiz gediklere yerleştirecekti neyse ki CHP'nin kararlı tutumları sonucu bu çelik-çomaklar kimsenin arzu etmediği hele ki halkın istemediği gediklere girmesenin önüne geçildi. Tam RTE , "Oyun Bitti" , efendileri de "Game Over" diyecekken bu çelik-çomakları bir kez de kendisi tutmak isteyen sayın Mumcu duruma müdahale edip "Cumhur'un başını Cumhur seçsin" söylemleri ile eşeğin aklına karpuz düşürmesi becerdi. Sanıyorum ki burada 367 vakası ile laik tabandan kaptığı oyları bu söylemleri ile de çeşitlendirip dinci ve muhafazakar tabandan da kapma niyetindeydi.Ne yazık ki bu söylemin AKP'nin en güçlü dayanağı olacağını ve bu işi AKP'nin kendine mal edeceğini düşünemedi , ee gel gelelim ki bir zaman önce Halkın eline tutuşturulmaya çalışılan çelik-çomaklar kazık oluverip birilerinin yüzünde patladı. Tarih ne AKP'yi ne de Mumcu'yu affedecektir. Biberon Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-06-07 22:17 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sn. Biberon, Sn Doğançay kendi görüşlerini açıklarken, AKP nin zihniyetinden bahsetmiş. Bu görüşüne ben de sonuna kadar katılıyorum. AKP nin referandum çağrısı tamamen CHP ve onun çizgisinde ki partilere bir meydan okumadır. "O kadar insanı meydanlara çekebiliyorsanız, buyrun sandıkta görüşelim" mesajıdır. Ayrıca iki mesajınızı bir bütün olarak ele alınca mantık hatalarına rastlıyoruz. Önce halkın AKP yi " aldatma ve kandırma partisi " olarak tanıdığını iddia ediyorsunuz. Peşinden CHPnin bu konuda ki tavrını destekler söylemlerde bulunuyorsunuz. Referandum olursa bu kesinlikle AKP ile CHP arasında geçecektir. Eğer anlatılanlar doğruysa AKP nin bu yaptığı elbette ahlaka sığmaz. Ama malumunuz olduğu üzere ülkemizde siyasi ahlak hiç bir kesimde bulunmamaktadır. Referandum konusunda sn Doğançay'a sonuna kadar katılıyorum. Halka gitmekten korkan parti veya partiler seçimde sandığa gömülecektir. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
| |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Sayın doğancay , Yazdıklarınızı okurken kendimi , adeta bilgilendirme cennetinde sörf yapıyor gibi bir hisse kapıldım bu sörf ile daldığım hayaller mesajınızın sona ermesi ile kumlara toslamama sebep oldu (!) Düşünen insanların tornadan geçirilemeyeceği aşikardır akabinde sizinde böylesi ucuz bir tevessüle gayret etmenizde aşikardır.Siz tornacı olamayabilirsiniz , bu söylemleriniz bu işe soyunma gafletinde bulunmadığınızı göstermez. CHP'nin eksikliklerini gören CHP'li yada diğerleri benim hiç umurumda değil bu sezenişlerinizi CHP'li arkadaşlara iletir , dertlerinizi onlarla paylaşırsınız.Sorun CHP'nin adının bu konuda ne işinin olduğudur ? Eğer kendinizi mutlu edecekseniz ve nerede olduğumu ne kadar çok merak ediyorsanız , ruhunuzu şenlendirmek adına ben "başını kuma gömenler" tarafında olmayı tercih ediyorum. Konuyu CHP yada bilmediğimiz 4. 5. partilerle ilişkilendirme hevesinizde ısrar edecekseniz buyrun biz sizi tutmayalım , oynamaya çalıştığınız kelime oyunlarınızla kendi düzeyinizde eğleniverin biz daha ciddi işlerle zaten meşgul olup , süreci zaten irdeleyeceğiz. Anavatan'ın süreç içinde ki konumu neydi , ne yapması gerekirdi , bu süreç eksileri artılara çevirmesine sebep olur muydu olursa nasıl olurdu , neden bu duruma gelindi gibi soruların yanıtını aramaktansa ağzınıza pelesenk ettiğiniz mitingler ve CHP'yi konuşmak arzusunda hiç olmadığımı belirtmek isterim. Sizin siyasi yelpazeye bakınca sadece CHP , AKP ikilisini görebiliyor olayları bu iki parti üzerinden şekillendiriyor olma girişimleriniz dahi düzeyinizin perfonması hakkına fikir sahibi olmama yetiyor , artıyor. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|