"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Koalisyonlardan kurtulmalı ama nasıl?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bildiğiniz gibi demokrasi Temsil'de adalet, Yönetimde istikrar terazisinde gidip geliyor. Birini arttırsanız diğeri zayıflıyor. Ülke koalisyonlardan çok zarar gördü. Ama parlamenter sistem içinde tek başına iktidar (bu dönemdeki gibi) çok adaletsiz bir temsile yol açtı. Sizce ne yapmalı? __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
| Yıllardır tartışılsa da hala ciddi olarak dillendirilemedi. Ben başkanlık sisteminin doğru olacağı görüşündeyim. Yani halkın hükümeti doğrudan, iki turlu seçimle ve dolayısıyla %50'nin üstünde bir oyla seçtiği bir sistem. Bu durumda parlamentonun kompozisyonu çok çeşitli, çok renkli olsa dahi hükümet koalisyon dönemlerinde olduğu gbi çalkalanmayacaktır. Dolayısıyla hiçbir barajın olmadığı, her görüşün temsil edilebildiği bir meclisimiz, istikrarlı da bir hükümetimiz olabilir. Öte yandan, Meclis ve Hükümet farklı görüşlerde olabileceğinden hiçbir hükümet de baskıcı kararlar alamaz, dediğim dedik yapamaz. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Eğer seçimlerde yüzde on...vb. baraj tamamen kalkarsa temsilde adalet görece yaşama geçirilmeye çalışılır... Tabii partiler ,hiç de istemediğimiz veya en azından tanımadığımız adayları 1.,2. sıraya koyunca halkın oyları farklı bir danışıklı dövüşle yine istedikleri sonucu getiriyor! Koalisyonların kötü olduğuna inanmıyorum!Zor olduğuna inanıyorum. Bir parti gelecek tek tip istediği siyasetle Türkiye'de at oynatacak!Hiç de hoş değil! Yaygın olan kanı,tek parti iktidarınını desteklemek! Halbuki tek parti yönetimi neredeyse diktatörlüğe yakın seyrediyor;hangi cenahtan olduğu çok önemli değil! Çok Partili Koalisyon çok daha demokratik! Demokrasi zorla uyum değil ki! Gerekirse tartışa tartışa yönetim! Saygılar, doğançay |
|
| #4 | |||
| Alıntı:
Diyelim ki Hükümet 4, meclis de 5 yılda bir seçiliyor olsun. Böylelikle farklı görüşlerden iki kanat oluşacaktır. Kimse tek başına ülkede at koşturamayacaktır. Alıntı:
Bana çok mantıklı geliyor doğrusu. Tek çekincem bu yöntemle küçük partilerin milletvekili çıkarma ihtimallerinin düşük olması. Belki onun için de Türkiye Milletvekilliği gibi bir sistem uygulanabilir. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | ||
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn türker istikrar sihirli bir sözcük niteliniyor.İstakrar istaikrar...Doğru istikrarı sağlamak lazım.İyi de istikrar denen şey tek parti iktidarı demek mi?Hayır.İstikar demek hükümetler değişse bile devletin belli ibr politikası olması demektir.Bugün pek çok Avrupa ülkesi koalisyonla yönetiliyor.Ekonomileri de takır takır işliyor.Demekki mesele tek parti değil Ekonomik istikrar neden bu kadar siyasi iktidara bağlı.Çünkü iddaların aksine ülkemizde pamuk ipliğine bağlı bir ekonomi var.Sıcak para denen menet hemen kaçmaya meyilli.Biz bu durumu düzeltmek yerine aman siyasiler ağızlarından birşey kaçırmasın derdindeyiz.Bu istikrar değil istibdat arayışıdır. Ayrıca siz nasıl liberalsiniz.CHP nin tek parti dönemlerine atar tutarsınız şimdi de tek parti istersiniz. __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Eh ne de olsa sağa oy veren seçmen çok olduğuna göre, AKP yine iktidar olur, biz de böylece koalisyonlardan kurtulmuş oluruz. ![]() Ne kadar basit değil mi ?!.. __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ülkenin sağı solu birbirine karıştı.Seçmenin de sağı solu belli olmuyor Oradan da bir sonuç çıkmaz ![]() |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| Bu lafı söylemenize gerçekten hem sevindim hem de şaşırdım!!! __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| tek parti iktidari ile istikrarin hiç alakasi yok şu an ekonomi iyi değildir küçük işletmeciler ac bu ekonomi sadece zenginleri biraz daha zengin ediyor ve sadece gösteri 1 günde bu ekonomi bozulabilir ve demokrasi için koalisyonu öneriyorum dtpsinden akpye chpye kadar herkes düşüncelerini açiklamali ama herkesin bir sinirida olmali mesela ülkenin bütünlüğü veya türkiye'nin laik sistemi bunlar sınırdır |
|
| #10 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|