| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Ufuk Uras Meclise! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ufuk Uras İstanbul 1. Bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı oluyor. 1. Bölge şu ilçelerden oluşuyor: Adalar, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar Bu bölgelerden oylarını kullanacaklar için bence Ufuk Uras çok güzel bir alternatif. Türkiye'de gerçek anlamda sol değerleri savunan, ırkçı milliyetçilikten sıyrılmış, bir arada yaşama iradesini savunan, emekten ve özgürlükten yana bir insan. Onu meclisimizde görmek, bu çeşitliliğin parlamentoda söz alabilmesi bence çok önemli. Haydi Ufuk Uras, meclise! __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
| Ufuk Uras'tan Sol'un Tarifi: __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-06-07 12:39 . |
|
| #3 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Trabzon
| Tam bağımsız Türkiye, AB ve ABD sömürgeciliğine hayır Batı ya karşı Doğu ve Avrasya bloğunda yer alacağını söylesin başımızın üstünde yeri var..(bunları tam anlamıyla söyleyemeyeceğini biliyoruz elbette) __________________
Evvela sosyalist olmalı maddeyi anlamalı.(ATATÜRK) Liberalizm, sömürgelere uygulanmış bir sistemdir.Oysa biz sömürge değiliz ve olmayacağız.Liberalizmi düşünmek devrimi inkar etmektir.(ATATÜRK) el-che Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-07 11:27 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Meclise 1980' den sonra sosyalistler girebilecek mi acaba merak ediyorum. İzmir' den de Emek Partisi genel başkanı Levent Tüzel adaymış. |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jun 2007
| türkiyede solun tanımı ufuk urastır.meclise girip başarılı olmasını bekliyoruz __________________
Faşist namluların her kurşununda Dirildik ey halkım unutma bizi! |
|
| #6 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Bir bağımsız sol hareketi planları var. Ne denli başarılı olur orası tartışmalı olacağa benziyor. Ancak zorla CHP-DSP gibi militarist partilere oy vermek zorunda kalanlara iyi bir alternatif oluşturur sanırım bu olay. Parti bürokrasinden ve miiliyetçilik batağından kurtulmuş politikalara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Öte yandan istenilen seviyede milletvekili çıkarılıp bir grup oluşturulursa kim bilir belki de çok uzun yıllar sonra "Emekçi, özgürlük, adalet, insan hakları." gibi konular TBMM'de konuşulur. Yoksa çok mu abarttım? __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Siz liberalizm'i savunan, ABDullah Gül'ü en güvenilir kimse ilan eden, AB'ye girme yanlısı birisiniz. Holding Medyası'nı dine saldırıyor diye eleştiren bir yapınız da var; ama Ufuk Uras'ı adres gösteriyorsunuz. Hakikaten de, çok demokratmışsınız. ![]() __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Yüzeysel yaklaşımlarla yüzeysel tespitler yapılır. Neden yüzeysel yaklaştığınızı açıklamak gerekirse: * Abdullah Gül'ü en güvenilir ilan etmedim. Liste içindekiler arasından seçmek gerekirse onu seçerim dedim. * AB'ye girme yanlısıyım. AB gibi demokratik ve toplumcu bir oluşumu emperyalist olarak niteleseniz de bugünkü şartlarda Türkiye'nin mevcut yapısından çok daha ilericidir. * Medyanın holding olup olmaması değil, muhtıranın gölgesinde haber yapmasını eleştirdim. Gelelim Ufuk Uras'a. Ekonomideki görüşlerine katılmasam da kendisi; * Samimi, güleryüzlü, güvenilir denebilecek, özlediğimiz siyaset adamı portresi çizmektedir. * Kuru kuru Ulusalcı değildir. Siyaseti bayrak ve millet üzerinden değil, emek ve özgürlük üzerinden yapmaktadır. Irkçı milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı; bir arada yaşamı savunan bir insandır. * Özgürlükçü laiklik anlayışını benimsemektedir. * Çevrecidir. Küresel ısınmaya karşı adım atılması bakımından kararlı bir duruşu vardır. * Muhtırayı ve her türlü askeri müdehaleleri kesin bir tutumla eleştirmektedir. Darbecilerin yargılanmasını istemektedir. Ekonomideki söylemlerinden ötürü ÖDP'nin tek başına iktidar olması gibi bir düşünceyi desteklemesem de yukarıda saydığım değerlerin mecliste temsil edilmesini, yankı uyandırmasını ve bunların diğer partilerin daha insancıl tutum almalarında etkili olmasını isterim. Burada hiçbir çelişki yok. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #9 | |||||||||||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın Türker şöyle demiş: Alıntı:
Alıntı:
Ancak, ABDullah Gül nere Ufuk Uras nere ?! Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yoktur. Bergama altın madeninden başlayalım isterseniz... Alıntı:
Alıntı:
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-06-07 15:41 . | ||||||||||
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Yanılmıyorsam DTP İstanbulda Sayın Ufuk Urası destekleme kararı aldı.Bunun gibi aydınlar bu topluma lazım.Özellikle başörtü özgürlüğü konusundaki tavırlarına bakınca dindar kesim adına utandım.Keşke bizde de herkese her şeyde özgürlük bilinci yaygınlaşsaydı. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|