Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ufuk Uras Meclise! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski02-06-07, 12:01  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Ufuk Uras Meclise!

Ufuk Uras İstanbul 1. Bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı oluyor.

1. Bölge şu ilçelerden oluşuyor: Adalar, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar

Bu bölgelerden oylarını kullanacaklar için bence Ufuk Uras çok güzel bir alternatif. Türkiye'de gerçek anlamda sol değerleri savunan, ırkçı milliyetçilikten sıyrılmış, bir arada yaşama iradesini savunan, emekten ve özgürlükten yana bir insan.

Onu meclisimizde görmek, bu çeşitliliğin parlamentoda söz alabilmesi bence çok önemli.

Haydi Ufuk Uras, meclise!
Eski02-06-07, 12:18  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ufuk Uras'tan Sol'un Tarifi:

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-06-07 12:39 .
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 12:21  #3
el-che
Onay bekleyen
Yazar Adayı

el-che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Trabzon

Tam bağımsız Türkiye, AB ve ABD sömürgeciliğine hayır Batı ya karşı Doğu ve Avrasya bloğunda yer alacağını söylesin başımızın üstünde yeri var..(bunları tam anlamıyla söyleyemeyeceğini biliyoruz elbette)

Liberalizm, sömürgelere uygulanmış bir sistemdir.Oysa biz sömürge değiliz ve olmayacağız.Liberalizmi düşünmek devrimi inkar etmektir.(ATATÜRK)

el-che Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-07 11:27 .
el-che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 14:13  #4
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Meclise 1980' den sonra sosyalistler girebilecek mi acaba merak ediyorum.

İzmir' den de Emek Partisi genel başkanı Levent Tüzel adaymış.
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 14:14  #5
leninmarx
Yazar Adayı

leninmarx'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

türkiyede solun tanımı ufuk urastır.meclise girip başarılı olmasını bekliyoruz
Eski02-06-07, 14:47  #6
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Bir bağımsız sol hareketi planları var. Ne denli başarılı olur orası tartışmalı olacağa benziyor. Ancak zorla CHP-DSP gibi militarist partilere oy vermek zorunda kalanlara iyi bir alternatif oluşturur sanırım bu olay.

Parti bürokrasinden ve miiliyetçilik batağından kurtulmuş politikalara ihtiyaç var diye düşünüyorum. Öte yandan istenilen seviyede milletvekili çıkarılıp bir grup oluşturulursa kim bilir belki de çok uzun yıllar sonra "Emekçi, özgürlük, adalet, insan hakları." gibi konular TBMM'de konuşulur.

Yoksa çok mu abarttım?

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 14:49  #7
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ufuk Uras İstanbul 1. Bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı oluyor.

1. Bölge şu ilçelerden oluşuyor: Adalar, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar

Bu bölgelerden oylarını kullanacaklar için bence Ufuk Uras çok güzel bir alternatif. Türkiye'de gerçek anlamda sol değerleri savunan, ırkçı milliyetçilikten sıyrılmış, bir arada yaşama iradesini savunan, emekten ve özgürlükten yana bir insan.

Onu meclisimizde görmek, bu çeşitliliğin parlamentoda söz alabilmesi bence çok önemli.

Haydi Ufuk Uras, meclise!
İlginç !
Siz liberalizm'i savunan, ABDullah Gül'ü en güvenilir kimse ilan eden, AB'ye girme yanlısı birisiniz. Holding Medyası'nı dine saldırıyor diye eleştiren bir yapınız da var; ama Ufuk Uras'ı adres gösteriyorsunuz.
Hakikaten de, çok demokratmışsınız.
Eski02-06-07, 15:23  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Gılgamış şöyle demiş:

Mesajı Göster
İlginç !
Siz liberalizm'i savunan, ABDullah Gül'ü en güvenilir kimse ilan eden, AB'ye girme yanlısı birisiniz. Holding Medyası'nı dine saldırıyor diye eleştiren bir yapınız da var; ama Ufuk Uras'ı adres gösteriyorsunuz.
Hakikaten de, çok demokratmışsınız.
Sayın Gılgamış,

Yüzeysel yaklaşımlarla yüzeysel tespitler yapılır. Neden yüzeysel yaklaştığınızı açıklamak gerekirse:

* Abdullah Gül'ü en güvenilir ilan etmedim. Liste içindekiler arasından seçmek gerekirse onu seçerim dedim.

* AB'ye girme yanlısıyım. AB gibi demokratik ve toplumcu bir oluşumu emperyalist olarak niteleseniz de bugünkü şartlarda Türkiye'nin mevcut yapısından çok daha ilericidir.

* Medyanın holding olup olmaması değil, muhtıranın gölgesinde haber yapmasını eleştirdim.

Gelelim Ufuk Uras'a. Ekonomideki görüşlerine katılmasam da kendisi;

* Samimi, güleryüzlü, güvenilir denebilecek, özlediğimiz siyaset adamı portresi çizmektedir.

* Kuru kuru Ulusalcı değildir. Siyaseti bayrak ve millet üzerinden değil, emek ve özgürlük üzerinden yapmaktadır. Irkçı milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı; bir arada yaşamı savunan bir insandır.

* Özgürlükçü laiklik anlayışını benimsemektedir.

* Çevrecidir. Küresel ısınmaya karşı adım atılması bakımından kararlı bir duruşu vardır.

* Muhtırayı ve her türlü askeri müdehaleleri kesin bir tutumla eleştirmektedir. Darbecilerin yargılanmasını istemektedir.

Ekonomideki söylemlerinden ötürü ÖDP'nin tek başına iktidar olması gibi bir düşünceyi desteklemesem de yukarıda saydığım değerlerin mecliste temsil edilmesini, yankı uyandırmasını ve bunların diğer partilerin daha insancıl tutum almalarında etkili olmasını isterim.

Burada hiçbir çelişki yok.
Eski02-06-07, 15:38  #9
Gılgamış

Gılgamış'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Sayın Türker şöyle demiş:
Alıntı:
Sayın Gılgamış,

Yüzeysel yaklaşımlarla yüzeysel tespitler yapılır. Neden yüzeysel yaklaştığınızı açıklamak gerekirse:
Ben kişiye göre yazarım.
Alıntı:
* Abdullah Gül'ü en güvenilir ilan etmedim. Liste içindekiler arasından seçmek gerekirse onu seçerim dedim.
Tamam işte. Arada pek de fark yok.
Ancak, ABDullah Gül nere Ufuk Uras nere ?!

Alıntı:
* AB'ye girme yanlısıyım. AB gibi demokratik ve toplumcu bir oluşumu emperyalist olarak niteleseniz de bugünkü şartlarda Türkiye'nin mevcut yapısından çok daha ilericidir.
Ezilen ulusların geri kalmasının nedenlerinden başta geleni emperyalizmin kendisidir, zaten... Yoksa bu uluslar ''ahmak'' olduğu için, AB ülkeleri de ''akıllı'' olduğu için bu durumda değildir.
Alıntı:
* Medyanın holding olup olmaması değil, muhtıranın gölgesinde haber yapmasını eleştirdim.
Siz, Sosyalistler'in deyimi ile, alt yapı ile ilgili sorunları değil, üst yapıyı tartışmaktasınız. Çok doğal, çünkü işin ekonomi politiğinde, ayrıldığınız nokta yok.

Alıntı:
Gelelim Ufuk Uras'a. Ekonomideki görüşlerine katılmasam da kendisi;

* Samimi, güleryüzlü, güvenilir denebilecek, özlediğimiz siyaset adamı portresi çizmektedir.
Tamam, ölçütünüz bu ise, diyecek bir şeyim yoktur.

Alıntı:
* Kuru kuru Ulusalcı değildir. Siyaseti bayrak ve millet üzerinden değil, emek ve özgürlük üzerinden yapmaktadır. Irkçı milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı; bir arada yaşamı savunan bir insandır.
Ufuk Uras, değil kuru kuru ulusalcı olmayı, hiç ulusalcı değildir.

Alıntı:
* Özgürlükçü laiklik anlayışını benimsemektedir.
Belki de meselenin özü budur.

Alıntı:
* Çevrecidir. Küresel ısınmaya karşı adım atılması bakımından kararlı bir duruşu vardır.
Sizin güvendiğiniz ABDullah Gül ve partisi AKP'nin duruşunda da bu var mıdır ?
Yoktur. Bergama altın madeninden başlayalım isterseniz...

Alıntı:
* Muhtırayı ve her türlü askeri müdehaleleri kesin bir tutumla eleştirmektedir. Darbecilerin yargılanmasını istemektedir.
Darbecilerin hepsi yargılanmalıdır. Ama yargılayacak olanların kendisi, sivil darbecihükümetler olmamalıdır. Hele ABD kuyrukçusu, ABsevici hiç olmamalıdır. Yoksa yargılama adam gibi olmaz. Doğurduğu sonuçlar bakımından 27 Mayıs ihtilalinin 12 Mart ve 12 Eylül'den farkı vardır, bunu ayrıca belirtmek isterim.
Alıntı:
Ekonomideki söylemlerinden ötürü ÖDP'nin tek başına iktidar olması gibi bir düşünceyi desteklemesem de yukarıda saydığım değerlerin mecliste temsil edilmesini, yankı uyandırmasını ve bunların diğer partilerin daha insancıl tutum almalarında etkili olmasını isterim.

Burada hiçbir çelişki yok.
Doğru.Çoğu konuda çalişkiniz yok gibi. Bu yüzden ''ilginç'' bulduğumu söyledim zaten.

Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-06-07 15:41 .
Gılgamış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-06-07, 15:43  #10
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Yanılmıyorsam DTP İstanbulda Sayın Ufuk Urası destekleme kararı aldı.Bunun gibi aydınlar bu topluma lazım.Özellikle başörtü özgürlüğü konusundaki tavırlarına bakınca dindar kesim adına utandım.Keşke bizde de herkese her şeyde özgürlük bilinci yaygınlaşsaydı.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı