"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| islam dini akıl dışı değil. ama Hz. İsanın doğumu ile ilgili mantıklı bir yorum ve bilgi okumadım? okuduklarım, anlatılanlar pek tatmin etmedi. bu konuyu açmamdaki neden bilmediklerimiz? |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın ulubatlı, konuyu çarpıtmak istemem fakat, dinlerin doğasında metafizik unsurlar vardır. Vahyi, mucizeleri, vb. doğaya Tanrı müdehalelerini mantıkla izah edemezsiniz. Eğer dine inanıyorsanız zaten bu tür mantık dışı unsurları kabul etmişsiniz demektir, buna da "iman" denir. O sebeple, Hz. İsa'nın doğumunda mantık aramak da pek mantıklı değil. Saygılarımla... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #3 | ||
| Alıntı:
musanın kızldenizi yardığıda sorulur daha neler neler bir dine mensup isen o zaman aklının almadığı olaylarada inanmak zorundasın bu arada aklının almadığı şeylere inanmak ne kadar zor birşey | |
| #4 | ||
| Alıntı:
Mantık yerine, ne bileyim belki determinizmi yada pozitif bilimleri koyarsanız yazınız daha anlamlı olur kanaatindeyim. saygılar | |
| #5 | |
| pozitif bilim ile mantık aynı kapıda buluşmazlar mı? |
| #6 | |
| Buluştukları yer de olur, buluşmadıkları yerde olur? Not : Biraz Demirel gibi oldu ama neyse. |
| #7 | ||
| Alıntı:
| |
| #8 | |
| Mantık pozitif bilimleri kapsar. Ama pozitif bilimlerin dışında da mantık vardır. Felsefe gibi. |
| #9 | ||
| Alıntı:
hani derler ya "benim hayat felsefem budur" bu kendisine göre mantıklıdır size göre mantıklıdır bana göre mantıksız 2 kere 2=4 bunun sizi bizi var mı? | |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| insanın zigot iken nasıl yaratıldığını ve safhalarını iyice bir araştırın bakalım, o kadar cansız moleküllerden bir canlı nasıl yaratılıyor aklınız buna yetiyor mu ki Hz İsa yı anlayabileceksiniz ? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|