"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

benliğimin tam ortası

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski06-06-07, 10:28  #1
caferkurt
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jun 2007
benliğimin tam ortası

Kelimelerim kifayetsiz bu gün,dilim dirayetsiz,benliğim belirsiz,kişiliğim kişiliksiz..artık yarın çok uzak bana dünse asır doldurmuş..artık aşka olan düşüncelerim daha net "aşk" olmadı hiç biz yarattık beynimizde ,sokaktaki kediyi,yeşili,çikolatayı,arkadaşı,dostu,anneyi,bab ayı sevdiren o ismini koyamadığımız güçtür bizi karşı cinse iten..sonsuz bir kredi çekmişiz hayattan zamanı har vurup harman savurarak bedel ödüyoruz,anımızı anlamlı kılmak en büyük başarımız,karımız..kelimler gölünden bir ark yapıyoruz kalemimize,dilimize bu arktan taşıdıklarımzla yürek tarlamızı suluyoruz hasatını da dost diye topluyoruz..acaba dostluğu tam olarak kavrayabildik mi benim için hala eksiklik var tanımlamada acaba dost nedir ??
hayallerim pusulasız bu gün neye ve niçin gittiğimi bilmediğim bi yolda yürüyorum,yola da umut yolu demişim meğer kendimi avutmuşum dostlar hidayetten başka yol yol değildir..ya bizler neyiz? bilimsel olarak hayvanlarız ruhani olarakta çamurdan can verilmiş düşünebilen en üstün yaratılmışş..evet bizler bu alemin en üstün yaratılmışlarıyız ama bu dünyanın ve yaratanın en büyük düşmanları bizleriz..kim kendi evini bir başkasının yağmalamasına zarar vermesine göz yumar ?? ama bizler istediğimiz gibi hoyratça kullanıyoruz bu dünyayı ve sahibinden bir izin bile almıyoruz….gözlerimi otobüs camlarından dışarıya çevirdim ve bi etrafa baktım şu sokak lambası bile değilim ben, o bütün dünyayı ele geçiren karanlığa inat kendi önünü teslim etmiyor savaşıyor mücadele ediyor ve güneş doğana kadar önünde ki aydınlığı hiç bi şekilde karanlığa teslim etmiyor ya ben neyi aydınlatıyorum ve neye karşı savunuyorum aydınlığımı,düşünmek boşa sonuç koskoca bir hiç..şu dünyada bir sokak lambası olamadığım gibi bir makas da bıçakta sandalye de olamıyorum ya ben bu dünyada en üstün varlığım ama ben ne işe yararım ?? ancak üstün varlıklar dünyasında kendince bir hiç …… cafer kurt
caferkurt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-06-07, 10:32  #2
caferkurt
Yazar Adayı

senle ya da sensiz...

sensizliğin anlamına baktım
hiç bir sözlükte bulamadım
yüreğime sordum dedim ki
"sensizliğe ben ne kattım"
sensiz olmak uyumak dedi yüreğim
gözün açıkken rüya görmek
hani hiç uyanmak istemediğin o rüyayı
uyumadan görmek ve rüyan bittiğinde
ızdırap çekmek.....

ya yanıbaşımda olmak ne demek
bu sefer sözlüğe bakmadım çünkü
sözlükte yoktu bu emindim
daha önce defalarca bakmıştım
ve tekrar dönüp benliğime,yüreğime
sordum:"yanımdayken ben neyim"
"serap görmektir." dedi
dünyadan bihaber olursun
sadece ve sadece onu görürsün,
gittiğindeyse,yeniden hasretsindir
ve o artık gözlerinin önünden kaybolduğunda
tekrar rüya görürsün gözlerin açık

ya onsuz ne var peki ey gönlüm
yokluğu rüya,varlığı serap
gönlüm:"sen onu ben yaptın,
o sensiz olsada sen onsuz olamazsın"

cafer kurt
Eski06-06-07, 10:36  #3
caferkurt
Yazar Adayı

söz verdim

ilk önce yaratanıma yine aynı sözü verdim "onun kadar kimseyi sevmeyeceğime ve hiç kimseden onun kadar korkmayacağıma..rabbime söz verdim asla ölümde olsa şirk koşmaycağıma "

Peygamberime söz verdim "ey kulların en yücesi senin şefaatine erişmek için yapacağımı bir başkası için yapmayacağıma gösterdiğin yolda tereddüt etmeden ilerleyeceğime,"

anneme söz verdim"hiç bi kadına senin kadar bağlanmayacağıma,hiç kimsenin yemeğini seninki kadar iştahlı yemeyeceğime"

babama söz verdim"senden başka kimseye baba demeyeceğime,asla karşı gelmeyeceğime ve senden aldığımı yarın çocuklarıma ileteceğime"

Atama söz verdim"senin bıraktığın bu toprakları kanımın son damlasına kadar savunacağıma"

ülkeme söz verdim"seni dünyanın en nadide yeri olman yolunda bütün çaba ve gayretimi göstreceğime"

en yakın arkadaşıma söz verdim "seni asla yarı yolda bırakmayacağıma derdini derdim bilip yardım elimi hep yanında tutacağıma"

insanlığa söz verdim" insanca yaşadığım gibi insanca yaşatmaya çalışacağıma,dürüstlüğümü asla bozmayıp hileye oyunbazlığa başvurmayacağıma"

kendime söz verdim" Rabbinden korkarsan korktuğun seni kollar,PEYGAMBERİYİN arkasından yürürsen seni asla yanlış yola teşvik ettirmez,anne-babandan aldığını çocuğuna verirsen çocuğunda senin anne-babana verdiğini verir,ülken için toprağına şerefine namusuna sahip çıkarsan ölümün bile haysiyetli olur onur verir.. dostunu kucaklarsan o sana asla sırt çevirmez..insan gibi davrandığım sürece insan gibi yaşarsın ve doğruluktan saparsan ancak kendine zarar verirsin işte buna inanarak söz vermelisn... söz veriyorum"

cafer kurt
Eski06-06-07, 10:40  #4
caferkurt
Yazar Adayı

ey sevgili

ey sevgili görmeden sevebilmek
hayallerini gözlerimle kucaklamak
saçmalıklara çelişki olup anlamdırmak
büyütüp o sevgimi sulamak hasretinle

ey sevgili susamak sana sensiz
sensizliğe ulumak sevdalı gibi
en nadide hisleri sadece sana
gizli tuttum hep yürek hapsinde

sevmek görmek midir illaki
sensiz de sevilmez mi yani
ben sevdim,hayalini rüyamda
sevebilmek gözlerle mi olur sanki

kefenler diktim yüreğime unutmak için
göklere başka isimler yazdım,kalemimle
deniz mürekkebini bitirdim hasretine de
seni unutmayı beceremedim ey sevgili

ben sensizliği sevmişim sevgilerin incisi
benim için hayal olman bile yeter gözümde
seni yanıbaşımda göremesemde ey sevdiğim
ben seni sensizde severim kalbimin nar tanesi

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)