"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Türkiye Ermenileri Patriği: Büyükanıt’a gideceğim; ama oyumuz Ak Parti'ye

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski07-06-07, 00:13  #1
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
Türkiye Ermenileri Patriği: Büyükanıt’a gideceğim; ama oyumuz Ak Parti'ye

Patrik, Tayyip Erdoğan hükümetinin kendilerine karşı yakın davrandığını ve bu nedenle de seçimlerde AKP’ye oy vereceklerini söyledi. Patrik, "Dürüst olmak gerekirse, Biz Ermeniler, AKP’yi CHP muhalefetine tercih ediyoruz. AKP azınlıklara karşı daha az milliyetçi bir tutum sergiliyor. Erdoğan hükümeti bizim taleplerimize karşı çok açık" dedi.

Patrik II. Mesrob, Ermeni diasporasının soykırım baskısını nasıl değerlendirdiği şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi: "Bu taktik bize yardımcı olmaz. Tabii 1915 yılındaki kanlı olaya karşı suskun kalamayız. Ama Ermenilerin de Osmanlı hükümetine karşı silahlarını kaldırıp hata yaptıklarını da görmeliyiz. Osmanlı hükümeti de silahlı Ermenileri cezalandırma yerine Suriye çöllerine sürerek tüm Ermeni halkından intikam aldı. Bu korkunç dönem kesinlikle unutulmamalı ama biz herşeye rağmen ileriye bakmalıyız. Ermeni soykırımını kabul etme talebi şu anda bize yarar sağlamaz

http://www.nethaber.com/NewsDetails.aspx?id=23890

Sayın Patrik,başka çevrelerin de beyan ettiği gibi AKP'nin kendilerine yakın davrandığını belirtmiş ve AKP'ye oy vereceğiz demiş.Oy kullanma hakkına sahip her yurttaşımız istediği partiye tercihlerini kullanma konusunda özgürdür.

Ermeni meselesine atıfta bulunduğu diğer konuda ise,"Ermenilerin Osmanlıya silahlarını kaldırdığını" açıkca söylüyor.Bu notlanmalı.

Arkasından Osmanlıyı kastederek,"intikamını Suriye'ye göndererek aldı" diyor.Bu da notlanmalı.

Sayın Patriğin bu meseleyi uzman bilim adamlarımızla istişare etmesi,Ermeni tarihçilerine de bilim adamlarımızla masaya oturmasını ,telkin etmesini umut etmekteyiz." Ermeni halkından intikam aldı " lafı çok yuvarlak.

Bilimselliği bana göre çok su götürüyor.Bu konuyu zaten forumumuzun ilgili başlıkları altında tartışıyoruz.Benim sorum başka..

Saygıdeğer forum arkadaşlarım,herhangi bir dini liderin veya bir din adamının politik arenada açıkca taraf olması konusunda düşünceleriniz nedir ?

Din politikaya karışmalı mı ?.Dini otoritelerin her biri,bir partiden yana tavır koyarsa ne tür sonuçlar ortaya çıkabilir ?

Saygılarla...Harbey...

harbey Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-06-07 00:19 .
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-07, 00:17  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sayın Harbey, zaten akpden başkasını destekleseler şaşardım. Sonuçta çok şaşırılacak bir haber değil aslında. Ben kendimi Mtutafyan'ın yerine koyunca akpden başkasını desteklemenin mantıksız olduğunu düşünürdüm.

İlginç aslında ya, Avrupa da hristiyan demokrat partiler birliğine başvuruda bulunmuş akpyi, mutafyan destekliyor ve bizim milletimiz de aynen şöyle oy atıyor:

"Dini bütün müslüman adam canım, hiç değilse Allah diyor"

Ben de Allah diyorum, Allahhh.......

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-07, 00:24  #3
harbey

Hıncal Uluç bir cevap yazmış..

Sabah yazarı Hıncal Uluç'ta bu konuda bir yazı yazmış.Onun yorumuda aşağıda..Saygılarla..Harbey..

Size yakışmadı, Patrik Efendi!..

Ermeni Ortodoksları Patriği II. Mesrop (Mutafyan Efendi), Ermeniler adına konuşmuş ve "Dürüst olmak gerekirse, biz Ermeniler, AKP'yi CHP muhalefetine tercih ediyoruz. AKP, azınlıklara karşı daha az milliyetçi bir tutum sergiliyor. Erdoğan hükümeti bizim taleplerimize karşı çok açık" demiş.. (Hürriyet, 4 haziran)
İler tutar tarafı yok. Nerden baksan, kötü, çirkin, yapılmaması gereken bir konuşma..

Mesrop Efendi herhalde çok iyi bilmektedir ki, Türkiye laik bir ülkedir.

Ve laik ülkelerde din siyasete karıştırılmaz, alet edilmez.. Laik bir ülkede bir dini lider, bu kisvesi üzerindeyken, bu sıfatla, cemaati adına, onu bağlayan siyasi konuşmalar yapmaz, yapamaz. Hele ortalığın böylesi kan revan içinde olduğu en kızgın seçim günlerinde "Biz Ermeniler falanca partiye oy vereceğiz" diyemez. Derse sadece ayıp etmiş olmakla kalmaz, suç işlemiş olur.. Hakkında savcıların derhal soruşturma açması gerekir..

Kaldı ki, Mutafyan Efendi'nin sözleri gerçeği de yansıtmıyor.
Özellikle İstanbul'da yaşayan Ermeniler, bir siyasi parti tarafından el üstünde taşınıyorsa, bu CHP'dir.. Nankörlük etmenin alemi yok..

Şişli'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kadar Ermenilere maddi, manevi destek olan bir siyaset adamı daha var mı?.
CHP'li Şişli'nin Belediye Başkan Yardımcısı Ermeni asıllı bir vatandaşımızdır ve Sarıgül'ün olmadığı günler ve yerlerde başkanı temsil eder, onun adına konuşur.

http://www.sabah.com.tr/uluc.html
Eski07-06-07, 00:38  #4
YIN-YANG

YIN-YANG'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Harbey, zaten akpden başkasını destekleseler şaşardım. Sonuçta çok şaşırılacak bir haber değil aslında. Ben kendimi Mtutafyan'ın yerine koyunca akpden başkasını desteklemenin mantıksız olduğunu düşünürdüm.

İlginç aslında ya, Avrupa da hristiyan demokrat partiler birliğine başvuruda bulunmuş akpyi, mutafyan destekliyor ve bizim milletimiz de aynen şöyle oy atıyor:

"Dini bütün müslüman adam canım, hiç değilse Allah diyor"

Ben de Allah diyorum, Allahhh.......

Saygılarımla
Sayın Ulukoca umarım halkımız yakında bunlardan dolayı "YANDIM ALLAH" demez...
Eski07-06-07, 00:39  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Niye gücünüze gidiyor Ermenilerin desteklemesi?
Eski07-06-07, 00:44  #6
YIN-YANG

YIN-YANG'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Türker gücüme gitmiyor aksine görüşlerimde yanılmadığımı ispatlıyor bundan da hafif bir ego tatmini sağlıyor
Eski07-06-07, 00:46  #7
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın YIN-YANG şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Türker gücüme gitmiyor aksine görüşlerimde yanılmadığımı ispatlıyor bundan da hafif bir ego tatmini sağlıyor
Kötü bir şey mi Ermenilerin desteğini almak?
Eski07-06-07, 00:47  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:

Mesajı Göster
Gücümüze giden kısmı yok da, sadece mantıksız geliyor. biri Allah dedi diye oy veriyor, öteki ne diye oy veriyor? (al gülüm ver gülüm meselesi mi abeca?)

Sonunda da sayın Ying Yang'ın dediği gibi millet Yandım Allah.... Hay elim kırılaydı diye bas bas bağırıyor...

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-07, 00:49  #9
YIN-YANG

YIN-YANG'nın Avatarı

Alıntı:

Mesajı Göster
Kötü bir şey mi Ermenilerin desteğini almak?
Söylemlerine bakarsak ve ideallerine bakarsak evet kötü efendim.
Eski07-06-07, 00:51  #10
harbey

Alıntı:

Mesajı Göster
Sayın Türker,
"Niye gücünüze gidiyor "cümlenizdeki,gidiyor kelimesi genel olduğu için yazıyorum.

Benim kişisel olarak gücüme gitmiyor.Sorum çok açık.Dini makam liderlerinin siyaset ve politikaya açıkca taraf olması konusundaki arkadaşların düşüncesini sordum.

Ben hangi dinden olursa olsun,o dinin sorumlu mevkilerinde bulunan kimselerin açıkça iç politikaya taraf olmaları konusunun doğru olmadığı kanısındayım.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)