"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Demokrasilerde herşey tartışılabilmeli midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sizce demokrasilerde herşey tartışılabilmeli midir? Bağımsızlık dahil. |
|
| #2 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Bir şeyin tartışılması değil olabilitesi önemlidir. Burjuvanız güçlüyse, demokrasi elbette herşeyi tartışabilir çünkü tartışanlar tartıştıkları şeyi yapamayacaklarını bilirler. Bu tip insanları örnek olsun Ali Kırca'nın "olsun bunu tartışmak da demokrasi adına nimettir" mantığı ile Siyaset Meydanı'nda görebilirsiniz. Bence artık tartışma lüksümüz kalmadı. AB+ABD yanıbaşımızda komşularımızı işgal ediyor. Emekçilerimiz özelleştirme ve IMF politikaları altında eziliyor, işsizlik artıyor, ne kadar kayıtsız işsizimiz var bilmiyoruz. Hükümet medyayı kucağına oturtmuş, halkı uyutuyor. Eğitim can çekişiyor, üniversitelerde bilim üretildiği yıllar geride kaldı. Profesörlerimiz ders çıkışında özel şirketlere özel danışmanlık yapmaya koşuyor. Dersane, özel hoca fiyatları uçuk. Rüşvet, bağış, katkı payı altında devlet okulu müdürleri paralı eğitim geleneğini sürdürüyor. Kendini kurtaranların dışında, gençlerimiz ya işsiz yada mesleğinin cahili. Akademik eğitim kötü, eskilerin geliştirilmesi gerekirken oy toplamak için, vatandaşa yaranmak, piyasaya ucuz "yetişmiş" eleman sağlamak için yeni üniversiteler açılıyor. Ne yapmalı. Yağmayı durdurmalı. Paranın saltanatını yıkmalı. Bu sistemi yıkmalı. Ama tartışarak ama tartışmayarak. Ve yerine bir daha yıkılmayacak yeni bir sistem kurmalı. Diş ile, tırnak ile.. ![]() __________________
harf nedir harf? üzüm bağının çiti değil mi? harfi, sesi, sözü birbirine çarpıp paramparça edeyim de onlar olmadan konuşmaya başlayayım seninle. [mevlana] |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Ama tartışılamayan şeyin olabilirliği ne kadar mümkündür? Hem tartışma olmazsa ya herşey yolundaymış gibi bir görüntü çıkar ya da enerjilerini içlerinde biriktiren insanlar başka yollara başvururlar fikrimce! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bence bu sorunun cevabını Kemalistler vermeli... |
|
| #5 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| size bir kemalist cevap veriyor "evet" bu arada kafanızdaki kemalist terimini açar mısınız?zira bu konuda siyah beyaz farkı var kafalarda.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
| Cevap veren bir Atatürkçü ise "evet" cevabı beni tatmin edecektir. Ama bir kemalist ise kesinlikle hayır... Atatürk'e "bu adam" dediği iddiası ile toplumsal lince uğrayan birinin davası var yakınlarda. Hem de suç isnat edilen kişi Atatürk için böyle bir söylemde bulunmadığını iddia ettiği halde. Ne düşünüyorsunuz bu konuda sn Bozkır? |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
bu arada şu kafanızdaki kemalist tipini alamadım ben.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #8 | |
| Sırf kemalist olmadığı için bir profesorü "boş adam" ilan ediyorsunuz. Atatürk'ü sevmeyen ve O'na inanmayan birinin aynen böyle hitap etmesi mümkün müdür? Bu ülkede bugüne kadar Atatürk'ü koruma kanunlarından sayısız insan ceza yedi. Düşünce özgürlüğü Atatürk'ü eleştirebilme hakkını neden es geçiyor? Demokrasilerde herşey tartışılamaz... |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Tamam işte, diyorum ki Atatürk gibi bir adamın böyle boş adamlardan yasayla korunmaya ihtiyacı yok.Saygı unsuru çerçevesinde istediğini söylesin.Ha bu arada sizin dediğiniz yasayı DP çıkardı.Sapık bir tarikat boyuna Atatürkün heykellerine saldırıyordu.Bunun engellemek için çıkarılmıştı sonra yasa başka noktalara çekildi. Bu arada sizin düşünüzdeki kemalistlere bir örnek vermek bu kadar zor mu?Üç yazıdır görmediniz de..... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #10 | |
| Bahsettiğim kemalistleri siz de çok iyi biliyorsunuz. İlla ki açık yazmamı istiyorsanız, sn Phidas'ın yazılarında ki kemalofaşist tanımlarına bakın. Bu kişileri daha açık anlatmaya ne hacet, herkes biliyor... Örneğin bu yasayı farklı noktalara çeken kişiler bahsettiğim kemalistlere dahildir. Doğru veya yanlış Atilla Yayla'yı düşünceleri sebebiyle lince kalkışanlar bu kemalistlere dahildir. Atatürk'ün büstüne türbanlı çelenk koyamaz diyen CHP li başkan bu kemalistlere dahildir. Atatürk'ü şekilde ele alan kişiler Atatürkçü olamazlar. Ancak kemalisttirler. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|