"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Humeyni/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| ![]() 20. yüzyılda sömürgecilere, emperyalistlere karşı büyük bir başarı kazanarak halkların uyanışına önderlik eden büyük devrimci İmam Humeyni'yi vefatının 18. yılında rahmetle anıyoruz. İmam'ın Hayatı. İmam Humeyni - Slayt Şov İran İslam Devrimi lideri İmam Humeyni R.A.'a selam olsun. İzleyin. Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-11-07 13:34 .Sebep: birleştirildi+başlık değiştirildi |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| 1979 Islam devriminin geçen yüzyılın en önemli olaylarından biri olduğu ve bu yüzyılda gerçekleşen gerçek bir halk ayaklanması ve devrim olduğu tartışmasızdır. Humeyni’yi Bin Ladin veya gerici bazı din adamlarıyla kıyaslamak yersizdir Ayetullah Humeyni; gerçek bir antiemperyalist, antisiyonist idi. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| İslam bilimsel pararellikte şekil alan bir dindir... DİKkat edelim bu değişim-değişiklik değildir... İmam'ın bıraktığı mollaları ve doktrin olarak İslam'ı yorumlamasını benimsemesem de yaptığı İslami devrime saygı duyuyorum... Belki de çeşit çeşit ideolojiler ,ile savaşılmaya çalışılan emperyalizmi yine sömürdüğü islam yok edecektir... İmam'ın bıraktığı eser bunu başarabilirken..... Fakat sonrası, iç işleri için söylenecek çok şey var.Bu eleştirileri de bu topik te yapıp imam'ın ruhuna,eserine saygısızlık yapmak istemiyorum burada sadece analım...( Ama sert elştirisini de yapabileceğimi belirtmem gerek ) ELVEDA İMâM __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Yazık ya. Şeriatı getiren adama selam olsun demek, "Humeyni Rehber" demek. Tek rehber ve yol gösterici vardır. O da akıldır, bilimdir. Şu videoyu izlemenizi öneririm: __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #5 | |
| Rehberimiz dediğiniz adamın devletinden manzaralar: ![]() ![]() ![]() __________________
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Tabiki bu görüntüleri onamam,benimsemem.... Bunu İmam'ı anma topiği olmasına rağmen de belirttim yukarıda,belirtmeden geçemedim.Birinin bu görüntüleri buraya taşıyacağını bildiğim için !__________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Şeriat zihniyeti rehber olamaz. Tek rehber akıl ve bilimdir. Bunun tartışılacak bir tarafını da bulamıyorum. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
|
| #8 | |||||
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kaldı ki sizin verdiğiniz görüntüler için de daha önceden(ikinci msj'mda); Alıntı:
![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | ||||
|
| #9 | |
| Anti emperyalizm, araplaşmak değildir. Anti emperyalizm halkı cehalet içinde bırakmak, kadınları ekmek gibi sarıp sarmalamak değildir. Amerikaya kafa tutmak anti emperyalizmse, Afganistan'a saldıran SSCB de en büyük anti emperyalistti. __________________
|
| #10 | ||
| Alıntı:
İran Humeyni ile bunu yakaladı.Artık laik bir düzen de kursalar, ekonamik açılımlar da yapsalar ( özelleştirme,faiz v.b ),eğitimi de çağdaşlaştırsalar emperyalistler bununları suistimal edemmeyecekler. İran korkmuyor, aksine üstüne gidiyor.İş birlikçi fırsatçılar çıkartmıyor. Yürütme bağlamında.... Gerekli aşımları zamanla yapacaklarına inanıyorum.Hatta mollarların hışmından kurtulamayan Ahmedinecad bile bunun öncsülüğünü üstlenebilir.. Zira mollalar sade bir el öptü diye bu kadar yüklenmiyorlardır. BU noktaları da '' iç işleyiş '' olarak yadığım ifadenin içinde andım.Fakat bu devrimi bir halk hareketi olarak kabul etmek zorunda değilmiyiz ? Saygı duymak zorunda değilmiyiz ? Bu devrimi yoksa SOROS fonları ile mi yaptılar ? Bunları sorgulamak gerekir.Kaldı ki bu devrime sol potansiyelin haklarını almadığı tartışılıyor. Bu hakkı talep etme ile bu çağdaşlık adımları da atılabilir... İran için bir silkinmeydi bu devrim, gerisini yine korkusuz halk hareketleri getirecektir... Ve bence şimdi sorgulamamız gereken bu tür şeylerdir. __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|