"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hayat gerçekten yaşamaya değer mi?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski07-06-07, 16:29  #1
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: bedenim
Hayat gerçekten yaşamaya değer mi?

İnsanların hayvanlardan farklı olarak olayları neden sebeb ilişkisi incelerler. Çoğumuz da bu hayatta niçin bulunduğumuzun cevabı kendine göre vermiştir, kimisi inandığı dinin kendisine sunduğu bir hediye veya ceza olduğuna kimisi hayatın bir hiç olduğuna inanir, kimisi de hiç bununla kafasını yormaz
sizden sadece istediğim şey şu bütün inandığınız şeyleri tekrar gözden geçirin ve hayatın gerçekten yaşamaya değer olduğuna inanip inanmadığınızı sorgulayın..
saygılar!!!

sagopa!

PESİMİST Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-06-07 16:32 .
PESİMİST is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-07, 16:50  #2
Anadolu
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Yaşamaya değer olduğuna kendimizi inandırırsak gelecek ve umut denilen şeylerin peşine takılırız.İnanmasak bile vücudumuz bazen aklımızın önüne geçer.Ölüm denilen yolun sonuna kadar takip ederiz vücudumuzu.Yok eğer yaşamaya değer bulmazsak zaten sonuç belli,yolun sonudur.

Anadolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-06-07 17:01 .
Anadolu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-06-07, 16:58  #3
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Hayat neden yaşamaya değsin ya da değmesin?Ben hep şunu düşünürüm,hayatın iyi gidiyorsa evet,yok gitmiyorsa keşke olmasaydım dersiniz.Bazı insanlar da herşeye rağmen ''değer''derler.Ve derin düşünenlerin çoğu anlamını ararlar.
bence işin başladığı ve bittiği yer burasıdır aslında.Hayattın yaşamaya değip değmemesi hayat içinde olanlara bağlıdır bizler için.Halbuki,zevkler bizi ne kadar güldürürse güldürsün acılar hep daha çok ağlatyıyor.
Bize sunulan bir hayat varsa,neden acılar olsun ki?Bu bir armağan ise,neden üzülelim ki!?
Herşeye rağmen güzel demek isterdim ama:diyemeyeceğim!Çünkü bir4 düzen kurulmuş ve içine atılmışız.Sadece yaşamaya mahkum olduğumuz için yaşıyoruz!

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 00:28  #4
Demir028

Giriş Tarihi: Sep 2006
Umutsuzluk

Hayat yaşamaya değer mi değmezmi?Hayat nedir ki?Varlığımın soyut yansımasımı nedir ne?İşin içine isyanı katmalıyız yakıp yıkma yerle bir etme.Başarısızlıklar ve umutsuzluklar bana başarının sevinçlerin den daha gerçek gibi geliyorlar.Salt bi pesimist felsefenin bakış açısından bakarsak evet hayat yaşanmaya değer çok değer hemde değerleri tersinden okumalıyız.Kendimiz oldumuz zaman değecektir hayat yaşanmaya aslında hayat diye birşey yoktur ki hayat değsin veya değmesin hayat benim bi soyutumdur benim imkansızım hayatın arkasından okadar koştum ki sonunda kaybettim onu hayat evet yaşanmaya değer hayat neise madde ne biryerden geliyor ne biyere gidiyor bu açıdan bakarsak hayat yaşamaya değer neden soru soruyoruz soru bizim hayatımızın anlamı oldu için değilmi sorusuzlukta bi anlamdır herşey bi anlamdır anlamların saçmalaşması evren karşısında biz bi yağmur damlası bile değiliz evren karşısın da. BU SON DEĞİL BAŞLANGIÇ
Demir028 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 19:27  #5
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Hayata anlam verecek olan zaten bizleriz. Kendi varlığını hissetmek bile bazen yaşama değer vermek için yeterli. Tüm değerler bizim algımızda ve yaşamı yorumlayışımızda, değersiz olarak görürsek zaten o süreyi uzatmanın da anlamı kalmaz.
Eski09-06-07, 19:40  #6
ersel

ersel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Yaşamanın tartışılmaz anlamsızlık olduğunu düşünenlerin intihar etmemesinin biraz umursamazlık ve onursuzluk olduğunu düşünüyorum.
(biraz sert oldu ama anlayış göstereceğinizi umuyorum )
ersel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 20:23  #7
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Herşeye rağmen güzel demek isterdim ama:diyemeyeceğim!Çünkü bir4 düzen kurulmuş ve içine atılmışız.Sadece yaşamaya mahkum olduğumuz için yaşıyoruz!
Sayın Nilsu, sadece yaşama mahkum olduğumuz için yaşadığımızı kabul etmek pek anlamlı olmasa gerek, ayrıca böyle bir zorunluluğumuzda yok sanırım. Yaşam bir çabayı gerektirir, yaşamda kalmak, tüm acıları yaşamak acıların arasına yerleşmiş küçük mutlulukları yakalayabilmeye çalışmak özveri işi.

Belki bir düzen var ve biz o düzenin içine atılmışız; ama kendi değerlerimizi ve anlamlarımızı da yaratıyoruz bu düzen içinde. Akıl ve ruha sahip olmak bile bence yaşamın bir değeri olduğunu duyumsatıyor.
Eski10-06-07, 22:55  #8
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum

Değiyor bence.

Değmiyorsa neden yaşıyoruz ki?

Nasıl olduğu önemli değil,önemli olan yaşamaktır bence...
Eski11-06-07, 11:34  #9
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın ersel şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yaşamanın tartışılmaz anlamsızlık olduğunu düşünenlerin intihar etmemesinin biraz umursamazlık ve onursuzluk olduğunu düşünüyorum.
(biraz sert oldu ama anlayış göstereceğinizi umuyorum )
amma güzel öneride bulunmuşsunuz sn ersel ha

hayatın anlamsızlığıyla ilgili olarak albert camus'nun düşüncelerinden çok etkilenmişimdir. içinde yaşadığımız zamanı esas alırsak, normal bir insan sabahın köründe kalkıp işe gider, akşama doğru döner. Akşamleyin de ailesiyle birlikte geçirir, oturur, tv izler, birşeyler okur vb. Ertesi gün sabah olduğunda yine işe gider, vs. bu böyle sonsuza dek sürüp gider. monoton hayat bu nedenle insanları farklı eğlenceler aramaya yöneltir, örneğin içki-sigara-uyuşturucu vb. Bunlar tatmşn etmediğinde ise intihara başvurulur.
valla albert camus'ya kulak verirsek halimiz arap Ben madem dünyaya geldik, öyleyse yarım bıraktığımız işi tamamlayalım ve idealimizin peşinden ecel bizi tahtalıköye götürene kadar gidelim derim.
Saygıyla.
Eski11-06-07, 11:41  #10
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Hayat gerçekten yaşamaya değer. Biraz filozofca bakarsak eğer hayatı sorguladığımız müddetçe hayatla köprülerimizi sağlamlaştırıyor ve yaşamaya değer bir ömür yaratıyoruz demektir.

Diğer yandan hayatımıza yön veren düşünce ve duygulara sahip olmak, kendi ellerimizle geleceğimizi hazırlamak, hayatta var olan insani güzelliklerin tadını çıkarmak kadar eğlenceli bir şey var mı?

Hayat kesinlikle yaşanmaya değer, hayatı her şeye rağmen seviyorum ve bağlıyım.

"Zülme inat, yaşasın hayat."

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı