"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski17-12-05, 12:18  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Alternatif Kur'an ayetleri

Başka bir forumdan Mutezile isimli bir arkadaş, böyle bir çalışma yapmış. Aynen aktarıyor ve yorumlarınızı bekliyorum.

Alternatif Kuran ayetleri:

Allah sevgisini içinizde yeşertin (korkuyu değil).

// Her insana dini,dili ırkı İNANCI ne olursa olsun önyargısız ve şefktle yaklaşın. Hoşgörü Kulu Yüceltir. Tevazu; İhlasla ortaya onduğunda muteberdir;cennetin kapılarını ardına kadar açar.

// İslam tebliğ dinidir. İnsanlık alemini bu dine -ki hak Dinidir- davet edin. Davete Uymayanlara husumet beslemeyin. Onlarla silah ve kılıçla savaşma yın. İslam, Engin Hoşgörü ve Sabır dinidir.

// Müminlere gösterdiğiniz dayanışmayı, yardımlaşmayı İsevi'ye, Musevi'ye, Dinsiz'ede gösterin

// Onların hepsini ben halk ettim. Onlara saldırı BANA saldırıdır. Onları incitmek BENİ incitmektir.

// Kadınlar SİZİN (erkeklere sesleniyorum) baştacınızdır. Hayız onlar için bir EZA değil, zürriyetin
devamı için öngördüğüm bir mekanizmadır.

// Kadınlara, inanan erkek el kaldırdığında, BANA EL KALDIRMIŞ OLUR.

// Kadın ve Erkek olarak sizi iki ayrı cinsten yarattım ki, çoğalabilesiniz; bu yeryüzünü bayındır edebilesiniz.

// İki cinste Fıkhen, Şeriaten her yönden EŞİT değerdedir ve benim muhabbetimde n halk olunmuşlardır. Birinizin diğerine üstünlüğü YOKTUR

// YERYÜZÜNDE BANA ŞİRK koşanlar, inanmayanlar, kem söz edenler hep çıkacaktır. Onlar bunun hesabını bana verceklerdir. Siz bu hesabı sormaya ehliyetli değilsiniz.

// Bütün Dinleri ve Tevhid'i ben gönderdim; benden gittiniz, yine bana döneceksiniz.

// Hepinizin kaderi kendi elindedir. İradeniz ve İmanınız yolunda salih ameller işleyeceğinize şüphem yok. Yanılanları Nush ve Tekdir edeceğim, hatalarını anlayacaklar.

// Evren ve uzayı karmaşık prosedürler sonucu halkettim. Bilim ve Fen'in kanunlarını zamanla idrak edeceksiniz. Şu an için bilmeniz gerekenler bu kitabta yazılmıştır. Ötesini siz kendiniz bulacaksınız.

// Seyyid-i Kainat'ı bu dini Tebliğ için gönderdim. Görevini ifa etti. Artık başka mesih, Nebi falan beklemeyin O son peygamberdi.

// Bu dinin sizlere bahşedilme sebebi: aranızdaki sevgi barış kardeşlik, dayanışma ülküsünü yeryüzüne gönderdiğim HER İNSANA VE CANLIYA göstermeniz, bu Kitab'dan herkesi haberdar etmenizdir. Ne mekke, ne medine ne de Ümmü-l Kurra benim muhatabımdır. Tüm İnsanlığa bu Kitab vasıtasıyla sesleni yorum.

// Ailenin Reisi diye bir kavram yoktur. Siz Kullarım için Hayat müşterek, geçim müşterektir. Karşılıklı saygı ve sevgiyi tesis etmek ERKEK ve KADIN tüm kullarımın omuzuna yüklenmiş bir yüktür.

// Sizden önceki kavimler İntikam, Kısas, Mukatele, Cihad gibi hatalara düşmüşlerdir. Bu Barış ve Sevgi Dini sizlere bu hatalardan uzak durmanız için gönderilmiştir.

// Mürtedler, hata yapanlarla, şirk koşanlarla savaşmak gibi bir Kebairden kaçınınız.

// Yaradılanı Yaradandan ötürü severken şeceresini araştırmak size DÜŞMEZ. Selamım ve Muhabbetim HEPİNİZİN üzerine olsun..

Not: Vahiy bu veya buna benzer üslubta da Kuran'da yer almış olabilirdi. Ama içinde korkutma, Adn cennetlerinin tafsilatlı anlatımı Ayet-üs-Seyf'ler Ayet-ül Kıtal'lar vb unsurlar olmadan taraftar toplama şansı gerçekçi olur muydu?

Eski17-12-05, 21:39  #2
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya

sayın türker, inansada bana inanamasada bana demesi doğru. ama yorumlu ayetler. doğru yönleri var, yanlış algılamaya neden olacak yönleride var. islamın kalbi yönüde vardır, uygulannası yani şeriat yönü de vardır. zaten insanın nefsine ağır geleni cezai yönleridir. şeriat yönünün mantıksız bir tarafı yoktur. saygılar
ulubatli is offline  
Eski17-12-05, 23:36  #3
hancı
Guest

Mutezile gibi saygın bir islam mezhebinin ismini kullanan arkadaş için ilginç bir yaklaşım. Neyse o önemli değil. Burada cevap veremeyeceği için yorum yapmak da doğru olmaz.

Yazılan ayetleri okuyunca kişisel olarak kur'an'a imanımın arttığını söylemeliyim. Demek ki kur'an'ın "hadi öyleyse benzerini getirin" meydan okuması çok esaslı bir "hodri meydan" deyişmiş.

Alternatif ayetlerden ziyade hemen altındaki not üzerine yorum yapmak istiyorum.

1) Eğer ki kuran Muhammed (a.s.) tarafından yazılsaydı ve içeriği de ona göre taraftar toplamak için olsaydı kendisine sunulan onca tekliften direk istifade etme yoluna giderdi.

Mekkeli müşrikler efendimize "Sen bizim ilahlarımızla uğraşma sana ne istiyorsan veririz. Para mı istiyorsun? Seni aramızda en zengin yaparız. Kadın mı istiyorsun? En güzel kızlarımızı veririz. Saltanat mı istiyorsun? Seni başımıza melik yapalım. vs.." teklifleriyle gelmişlerdi.

Efendimiz en zor günlerde son umut dönüşü olamyan bir yola çıkarak Taif'e gider. Oradaki sakifoğullarına islamı anlattıktan sonra şöyle bir cevap alır. "Tamam. Biz sana inanalım. Ama bize ne var?" diyorlar. Ve islamda kendi kabilelerinin diğer kabilelere üstün tutulmasını istiyor. Anında reddetmek yerine içinde bulunduğu zor durumda Peygamberin bir anlık duraklamsı üzerine vahiyle peygamber sert bir şekilde uyarılır.
İsra Suresi;
"73 Onlar, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için az kalsın seni ondan şaşırtacaklardı. (Eğer böyle yapabilselerdi) işte o zaman seni dost edinirlerdi.

74. Eğer biz sana sebat vermiş olmasaydık az kalsın onlara biraz meyledecektin.

75. İşte o zaman sana, hayatın da, ölümün de katmerli acılarını tattırırdık. Sonra bize karşı kendine hiçbir yardımcı bulamazdın. "

Eğer peygamber efendimiz kitap uydurup onu insanlara beğendirme kaygısında olan birisi olsaydı kendisine karşı sunulan onca teklifi kabul eder, kendine ona göre bir strateji çizer ve sonra emeline ulaşma yolunu seçerdi. Ama o Haşa Rabb değil, Rabbin elçisidir. Bu nedenle dini kendisi vazetmemiştir. O sadece alemlerin rabbinin bir elçisidir. Ve onun denetimindedir. Ve emrindedir.

Bu nedenle Ufak bir duraksamada dahi vahiyle doğrultulmuştur.

Şimdi şunu sormak istiyorum. Bu forumda onbinden fazla mesaj yazıldı. Bunlardan hangisinde bir yazar kendi yazısında kendisini fırçalamıştır. Hiç. Niye? Çünkü Kimse kendini fırçalamaz. Eğer efendimiz Kitabı kendisi yazmış olsaydı kuranda bir kaç örneği olan uyarıyı kendine yapar mıydı? Bu kuran'ın efendimizin eseri olmadığının apaçık göstergelerinden biridir.

2) Vahiy aldığını iddia ederek taraftar toplamak niyetinde olan bir kimse, eğer ayet uyduracak olsa, uyduracağı ayeti, o toplumun en hoşun gidecek şeylerden seçerdi. Tıpkı yukardaki arkadaşın popüler kültürden esinlenerek icat ettiği ayetler gibi. Eğer Mekkede bir adam çıkıp da vahiy uydurup taraftar bulma niyetinde olsa ne zoru var ki, inandığı toplumun kutsallarıyla uğraşsın. Her ayeti mekkeyi tepeden tırnağa sarsıyor. Dalgalanmalara sebep oluyor. Öz amcasını kendine düşman kestiriyor. Sonunda canına kastedecek bir tim kuruluyor.

Eğer bir adam ayet uyduracak olsa, bugünün parti tüzükleri gibi bir şey uydurması gerekir. Taraftar çekmek isteyen, kalkar her toplumsal kesimin hoşuna gidecek şeyler söyler. Arkasına kalabalıkları toplar.

Efendimiz ve müslümanlar üç yıl boykota uğruyor. Aç kalıyorlar. bir deri parçasını günlerce kaynatıp içiyorlar. Ama Melik olmayı, saltanatı, zenginliği yine kabul etmiyor.

Hz. İsa da da aynı durum var. Kendisine sadece 12 kişi inanıyor.
Hz. Nuh'a sadece seksen küsür kişi inanıyor.
Hz. İbrahim'e Babası bile düşman kesiliyor.
Hz. Lut'a ailesi dışında kimse yoldaş olmuyor. Onu dahi eşi yarı yolda satıyor.

Bütün bunlar gösteriyor ki, Kur'an bir insanın taraftar toplamak için uydurduğu bir kitap olamaz. O alemlerin Rabbinin kelamıdır. (lafzı değil) Ve bünyesinde insanların hoşların gitse de gitmese de sadece gerçeği barındırır.

"Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz."(Bakara 216)

Size herhangi bir peygamber, hoşunuza gitmeyen bir şey getirdikçe, kibirlenip (onların) bir kısmını yalanlayıp bir kısmını da öldürmediniz mi? (Bakara 87)

Eski18-12-05, 13:23  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

""""73 Onlar, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için az kalsın seni ondan şaşırtacaklardı. (Eğer böyle yapabilselerdi) işte o zaman seni dost edinirlerdi.

74. Eğer biz sana sebat vermiş olmasaydık az kalsın onlara biraz meyledecektin.

75. İşte o zaman sana, hayatın da, ölümün de katmerli acılarını tattırırdık. Sonra bize karşı kendine hiçbir yardımcı bulamazdın. """

Su siraladiginiz 3 tümce dahi celiski ve tehtid icermektedir sayin hanci.

1- Tanrinin elcisi, nasil oluyor da az kalsin sasirtilacakti.
Müsrikler demek ki tanrinin elcisinden de bilgliler miydi?

2- Eger sana sabir vermeseydik, onlara inanabilecektin.
Burada yukaridaki yargi cigneniyor. Tanrinin verdigi sabir, müsriklerin topunun yalalarina bedel degil miydi? Bir resul, tanrinin verdigi sabra ramen, müsriklere nasil meyl edebilir ki?

3- Tehtid. Verdigimiz sabra ramen, meyletseydin, seni mahfedecektik.
Simdi bu oldu mu? Tanrinin gücü nerede kaldi. Tanri, bir kulunu resul secip bir de o´na sabir verdigi halde, yine de meyletmesi durmunuda ona katmerli acilar cektirmekten söz ediliyor.

Bu durumda resulun ne sucu var allahaskia?
Resul kendi kendisini mi resul secti de, emirlere uymasi isteniyor, uymazsa caninin yakilacagi söyleniyor.
O da bir kuldur desniz de, bu durumda resul secme isleminde ve karizma konusunda bir problem dogmuyor mu?
Bu nasil celiski ve korkutmaktir? Hem de resule karsi?

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-12-05 13:26 .
canugur is offline  
Eski18-12-05, 18:22  #5
hancı
Guest

1) Peygamber örnek olduğu için korunur.
2) "İse" Kelimesinin cümleye kattığı anlamı tekrar düşünün.
3) Rağmen sizin icadınız. (işte tahrif böyle başlıyor )

Saygılar;

Eski18-12-05, 19:27  #6
::anka::

::anka::'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Bu çok komik bir deneme. "Allah sevgisini içinize yerleştirin, korkuyu değil" diye başlıyor. Sonrasında yazılanlarsa Allah'ın kelamına getirilmiş alternatifler! Yani bu çalışmayı yapan arkadaş Allah sevgisinden neyi anlıyor? Aklından şöyle düşünceler mi geçiyor. Haşa " Allah'ım ben seni seviyorum bak bu kadar bizi yaratmışsın, bu nimetleri vermişsin de şu Kuran-ı Kerim'de şu ayetleri koysan daha iyi olmaz mıydı?" ya da "Allah'ım sen Kuran'ın tüm zamanlara hitap ettiğini söylüyosun ama biz onda şöyle bir güncellemeye gitsek daha iyi olmaz mı" mı diyor. Ben bu çalışmaya bir anlam vermediğim gibi çalışmayı yapan arkadaşın dünya görüşünü inancını da anlamış değilim. Tüm samimiyetimle söylüyorum:bu çalışma hakkında olumlu görüş sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum çünkü bana o kadar tutarsız ve gereksiz geldi ki heralde birşeyleri yanlış anladım veya yorumladım diye düşünmeye başladım.
::anka:: is offline  
Eski18-12-05, 19:36  #7
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın ::anka:: şöyle demiş:

Bu çok komik bir deneme. "Allah sevgisini içinize yerleştirin, korkuyu değil" diye başlıyor. Sonrasında yazılanlarsa Allah'ın kelamına getirilmiş alternatifler! Yani bu çalışmayı yapan arkadaş Allah sevgisinden neyi anlıyor? Aklından şöyle düşünceler mi geçiyor. Haşa " Allah'ım ben seni seviyorum bak bu kadar bizi yaratmışsın, bu nimetleri vermişsin de şu Kuran-ı Kerim'de şu ayetleri koysan daha iyi olmaz mıydı?" ya da "Allah'ım sen Kuran'ın tüm zamanlara hitap ettiğini söylüyosun ama biz onda şöyle bir güncellemeye gitsek daha iyi olmaz mı" mı diyor. Ben bu çalışmaya bir anlam vermediğim gibi çalışmayı yapan arkadaşın dünya görüşünü inancını da anlamış değilim. Tüm samimiyetimle söylüyorum:bu çalışma hakkında olumlu görüş sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum çünkü bana o kadar tutarsız ve gereksiz geldi ki heralde birşeyleri yanlış anladım veya yorumladım diye düşünmeye başladım.
Bu çalışmayı yapan arkadaş dinsiz birisi, muhtemelen Ateist. Fakat dini bilgisi gerçekten çok iyi.

Buradaki amaç, korkutmalarla + cennet vaatleriye, cihad ve şeriat hükümleriyle insanı dinlere bağlayan, günlük hayatın içine işleten ayetleri işaret ederek, "peki ya bu akılcı ayetler gelse, aynı başarı sağlanır mıydı?"

gibi bir amaç.
Eski18-12-05, 20:06  #8
::anka::

::anka::'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2005

Teşekkür ederim Sayın Türker şimdi biraz daha mantıklı geldi(Çalışmayı yapanın ateist olması nedeniyle). Kendi görüşü doğrultusunda bir çalışma yapmış ama[quote=türker]
Allah sevgisini içinizde yeşertin (korkuyu değil).
QUOTE] şeklinde bir giriş yapması biraz saçma olmuş. Çünkü çıkış noktası inançsızlıksa varlığına inanmadığı Allah'a neden sevgi yeşertilmesini istemiş onu anlamadım. Ama bu çok büyük bir ayrıntı değil ilk başta bu sözden ötürü inançlı biri olduğunu düşünerek ilk yazımı yazmıştım.
::anka:: is offline  
Eski20-12-05, 09:32  #9
spartaküs
Guest

Alıntı:
Hz. Lut'a ailesi dışında kimse yoldaş olmuyor. Onu dahi eşi yarı yolda satıyor.
sayın hancı,karısı satmıyor tek suçu arkasına bakmak oldu sonra taş kesildi

Eski06-12-06, 21:06  #10
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

İlginç tespitler buldum.Hancının yorumu da güzeldi.şu maddeler çok güzeldi..

Her insana dini,dili ırkı İNANCI ne olursa olsun önyargısız ve şefktle yaklaşın. Hoşgörü Kulu Yüceltir. Tevazu; İhlasla ortaya onduğunda muteberdir;cennetin kapılarını ardına kadar açar.

YERYÜZÜNDE BANA ŞİRK koşanlar, inanmayanlar, kem söz edenler hep çıkacaktır. Onlar bunun hesabını bana verceklerdir. Siz bu hesabı sormaya ehliyetli değilsiniz.

Hepinizin kaderi kendi elindedir. İradeniz ve İmanınız yolunda salih ameller işleyeceğinize şüphem yok. Yanılanları Nush ve Tekdir edeceğim, hatalarını anlayacaklar.

Evren ve uzayı karmaşık prosedürler sonucu halkettim. Bilim ve Fen'in kanunlarını zamanla idrak edeceksiniz. Şu an için bilmeniz gerekenler bu kitabta yazılmıştır. Ötesini siz kendiniz bulacaksınız

Yaradılanı Yaradandan ötürü severken şeceresini araştırmak size DÜŞMEZ. Selamım ve Muhabbetim HEPİNİZİN üzerine olsun..

Ancak bu kişi bence deist Yani dinlerin Tanrısına inanmıyor.Ateist değil.
özedönüş is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı