"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
AKP Hükümeti ve Citibank'ın 3 Milyar Dolarlık Borcu/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| AKP Hükümeti ve Citibank'ın 3 Milyar Dolarlık Borcu Perinçek, Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında AKP Hükümeti'nin 3 milyar dolarlık vergi borcunu, göreve gelir gelmez, 2002 seçimlerinden bir buçuk ay sonra sildiğine dikkat çekti. "Citibank'a 3 milyar dolar (4 milyar YTL) çıkar sağlamak karşılığında, alınan komisyonun miktarı nedir?" diye soran Perinçek, savcıları göreve davet etti. * Tayyip Erdoğan hükümeti, Citibank'ın 3 Milyar dolara yakın vergi borcunu, tamamen silmiştiı. Maliye Bakanlığı Citibank ile 3 Milyar dolara yakın vergi borcu konusunda masaya oturmuş ve masadan vergi borcunu sıfırlayarak kalkmıştır. Bu büyük suç, milletten gizlenmektedir. * Vergi borcunun silindiğini Citibank yöneticileri inkâr edemiyorlar. Elimizde imzalı, mühürlü yazı var. * Soruyoruz: Citibank'a 3 milyar dolar (4 milyar YTL) çıkar sağlamak karşılığında, alınan komisyonun miktarı nedir? * AKP Hükümeti, bu işlemi, göreve gelir gelmez, 2002 seçimlerinden bir buçuk ay sonra yaptı. Citibank'ın Maliye'den kaçırdığı 3 milyar dolara yakın vergi borcunun silinmesinin tarihi, 23 Aralık 2002. Maliye Bakanlığı raporlarında, işlemin "Bakan oluruyla" yapıldığı belirtiliyor. (...) http://www.doguperincek.gen.tr/index25may2007.htm __________________________________________________ _____ Bu savın savcılar tarafından araştırılması gerekir, diye düşünüyorum. Ama bir de dokunulmazlık meselesi var tabii... Bu sav gerçekse bile, bazıları dokunulmaz işte... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| ..................... İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda; bir Amerikan bankası olan Citibank’ın bu vergi borcunun silinmesi ile zimmet, irtikap ve görevi kötüye kullanma suçlarının işlendiği belirtildi. Mehmet Cengiz düzenlediği basın toplantısında suç duyurusunu açıklayarak şunları söyledi: “Hükümetin bu yasa dışı uygulamasının bedeli vergilerle halka ödetilmektedir. .................................. http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=4947&Itemid=4 __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| yuh ... 3 milyar dolar mı? __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Çiftçinin üç kuruşluk borcuna haciz, Elin yabanının bankasının borcuna temiz kağıdı.. ![]() __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Tarihimizde görevini bu kadar kötüye kullanan bir hükümet yoktur..... |
|
| #6 | |
| Konuyla ilgili yeni gelişme var mı acaba ? Büyük medya bu konuya hiç yer vermedi, ya da ben duymadım... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #7 | ||
| Hocam, CHP'li milletvekili bu konuyla ilgili soru önergesi vermiş. 18 Haziran 2008'de Milliyet'in internet sitesinde haber şu şekilde yer almış: Alıntı:
Saygılar, selamlar... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-06-08 01:27 . | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| #9 | |
| Ne Müzakere Medyası ne de Fetullahçı-Neoliberal medya bu iddiaların üzerine gitmiyor. Aynı iddialar sol bir hükümet zamanında olsaydı, aynı medya bunu sakız gibi çiğnerdi gibime geliyor.... __________________
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| 3 milyar doları sormaya gerek yok 280 milyar dolar nerede yada iktidara gelindiğinden beri 280 milyar dolar borç alınmış nerede bunlar eski kültür bakanı Ahmet Sait HALMAN 2001 senesinde Adnan Menderes Ünüversitesi ne konferans için geldi ve konuşmasında tarihi değerlerini ele alarak korunması gerektiğini belirtti ve sorularınızı alabilirim diyerek bekledi,bende söz hakkı alarak ne gibi soru istersiniz yoksa genel olarak sorabilirmiyiz diye bir soru ilettim öncelikle,onayı alınca güncel konu alan ekonomik krizle ilgili sormak istiyorum deyip sorumu "biliyorsunuz bu krizi vatandaşlar yaratmadı peki bunun acısını niye vatandaşlardan çıkarıyorsunuz" diyerek ilettim ve kendisinin verdiği cevabı nasıl bulursunuz"TÜRKİYEDEN 100 MİLYAR DOLAR PARA KAÇIRIYORLAR(NEDEN ),O YÜZDEN TÜRKİYE'YE ATATÜRK GİBİ BİR ADAM LAZIM (EĞER LAZIMSA SEN NİÇİN MİLLETVEKİLİ,BAKAN OLDUN)DİYEREK cevabını tamamladı.-----yorumlar size kalmış arkadaşlar-----SAYGILARIMLA http://www.yaziyaz.com/forum/thread4056.html __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|