Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski17-12-05, 22:08  #1
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa
Medeniyet Treni

SANTİM HESABI YAPA YAPA MEDENİYET TRENİNİ KAÇIRDIK

Arkadaşlar yazıyı okuyunda sonra bana kızarsanız kızın

Posta gazetesine gelen binlerce mektuba bir göz atınca, Dümen'in otuz yıldır bu dalgalı denizde boş yere dümen kırdığını fark ettim. Zira sorunlar aynıydı. Mektuplarda erkeklerin en büyük sorunu cinsel organ boyutuyken, kızlar ise 'zar' meselesine takılıp kalmışlardı. Her erkek hayatının bir bölümünde (belki de hep) penisinin boyunu bir cetvelle ölçmüştür, bunun çetelesini, grafik olarak da değerlendirmiştir. Ama Dümen'e gelen mektuplara göre artık kızlar da konuya el atmış. Örneğin bir arkadaş;

Santim hesabı
"Sevgili Haydar abi. Ortaokul öğrencisi beş kızız. Bir erkeğin penisinin uzunluğunun ayakkabı numarasının yarısıyla eşdeğer olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?" diye sormuş. Haydar abi ise soruya şöyle demiş:
"Eller aya, biz hâlâ yaya. Daha önünüzde uzun yıllar var. Bu işlerle uğraşmayın."
Eskiden erkeklerin boyut konusundaki tedirginlikleri şimdi farklı bir noktaya gitmiş. Günümüz erkekleri büyüklükten şikâyetçi:
"Sorunum biraz trajikomik. Penis boyum 24 santim yani biraz büyük. Operasyonla düzeltilme imkânı var mı?"
Başka bir arkadaşın ise derdi başka:
"Sorunum penisimin uzunluğu. Ereksiyona uğradığında çok uzun oluyor. Sevgilimin penisimden korkmasından dolayı ilişkiye giremiyoruz. Ameliyatla kısalır mı?"
Tabii yine de ufaklığı sorun edenler var:

Nişanlımla kendimizi kaybederek ilişkiye girdik. Kızlık zarı bozulmasın diye ters ilişki yaptık. Şimdi sorum şu, çocuğum olur mu?

Merhaba, eşimle haftada iki veya üç kez seviştiğimizde çocukların ikiz ya da üçüz olma ihtimali artıyor mu?

Haydar bey, ben günde en az üç kez ilişkiye giriyorum. Bunun bana ve kız arkadaşıma bir zararı olur mu? Öğrenmek istiyorum.

20 yaşında bir gencim. Bayanların vajinasında iki delik var olduğunu okudum. Biri idrar biri penisin gireceği delik. Peki, biz bunları cinsel ilişki sırasında nasıl ayırt edebileceğiz? (Dümen, bu gibi soruları genelde şöyle yanıtlıyor: 'Cinsel organınızı bırakın o kendi yolunu bulur.)

20 yaşında bir gencim. İlk ilişkim için geneleve gittim ama hedefe ulaşamadım.
O günden beri erkeklere ilgi duymaya başladım. Yoksa eşcinsel mi olacağım? Yalvarırım yardım edin bana.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=163241
ugurozaltn is offline  
Eski18-12-05, 11:56  #2
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya

ayın ugurozaltn, cinselliği kişi ergenliğe girince en üst düzeyde hisseder. bu biyolojık bir gerçektir. bunun duygusal yönüde vardır. yazdıklarınız insanların cinselliğe pekte ahlaki kaygılar taşımadan yaklaştıklarının bir ispatı. bu aysbergin görüneni! 'İNSANLAR GERÇEKTEN BİRBİRİNİ SEVSE, AŞIK OLSA, HAYATI PAYLAŞMAK TASASI İLE İLİŞKİYE GİRMİŞ OLSALAR, VE HATTA HOŞLANIP, ŞEVHET DUYUP SEVİŞSELER ALLAH HİÇ ZİNAYI HARAM EDERMİYDİ' bakış açısının haklılığını gösteriyor. zaten bu konularda samimi olanlar evlenirler. tabi günümüz şartlarındada bunların haram yolu, helal yolu ile karşılandığı tartışılır. yani haramların mı önü açık, yoksa helallerin mi önü açık. türkiyede neden bilim adamı yetişmiyorun başka etkilerinden biride budur!
ulubatli is offline  
Eski18-12-05, 13:02  #3
canugur

Türkiye´de bilimadami yetismemesinin en önemli nedenini sayin ugurözaltin da listedeki yakinmalarla vermis.

Saglikli, bilimsel cinsel egitim verilmeyen ve cinselligin dinsel yasaklar liste basi oldugu toplumlarda, insanlarin aklilari fikirleri santim hesaplarina takilip kalacaktir.

Böyle yetisen bir ögrencinin egitim sürecini ne denli sakat gecireceginden kuskunuz olmasin.
Bunun sonucu olarak, bakanlarimiz, mecliste kadin memurlarin uzun etegin altindan görünen ayaklarina takilir durur iste.
Ülke sorunlari dursun varsin.
Cocukluklarindan bu yana cözemedikleri sorunlarin daha önemli oldugunu böylece görüyoruz.
Eski18-12-05, 13:54  #4
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

her iki arkadaşım da hedefi tam 12 den vurmuşlar, çok teşekkürler

sevgi kalptedir yani göğüs hizasında
peki cinsellik ve mide nerdedir göbek ve altı
işte aklını göbek üstüne çıkaramamış toplumlarda maalesef SEVGİ yetişmiyor.

sevginin yetişmediği toplumlarda HAYDAR DÜMEN gibi kişiler 30 yıl haybeye kürek çekerler
cinsellik tabusu kırılmadıkça da ziplenmiş cinsel duygular insanlara her türlü tuhaflığı yaptıracaktır
ugurozaltn is offline  
Eski18-12-05, 14:04  #5
canugur

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

her iki arkadaşım da hedefi tam 12 den vurmuşlar, çok teşekkürler

sevgi kalptedir yani göğüs hizasında
peki cinsellik ve mide nerdedir göbek ve altı
işte aklını göbek üstüne çıkaramamış toplumlarda maalesef SEVGİ yetişmiyor.

sevginin yetişmediği toplumlarda HAYDAR DÜMEN gibi kişiler 30 yıl haybeye kürek çekerler
cinsellik tabusu kırılmadıkça da ziplenmiş cinsel duygular insanlara her türlü tuhaflığı yaptıracaktır
Demek ki buradan su sonuca da varabiliriz sayin ugurözaltin;

Göbek üstü sorununun cözülmesi, yani sevginin ortaya cikabilmesi icin, cinsel sorunlarin gercekten öncelikle cözülmesi gereken ciddi bir konu oldugu anlasiliyor.

Ama bu egitim; genci, capitlara sarip sarmalamadan, cinsel pehrize sokarak degil, egiterek, dirimsel enerjisini saptirarak degil, yasatarak, üretken kilarak, ögreterek, cinselligi tabulastirmadan egiterek olmali.

saygilar
Eski18-12-05, 17:04  #6
ulubatli

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: konya

bir başka açıdanda: parasal sosyal destek sağlayıp (zekat gibi birşey) evliliğin kolaylaştırlıp, herkesin kabul ettiği cinsel ahlak değerleri çerçevesinde yaşayıp, cinselliğin tabu olmaktan çıkması lazım. o yüzden mecburi 11 yıl eğitim öğretim olduğundada okulmu, yani cinselliği haram olarak yaşamak, yada okulu dışarıdan okuyup helal evlilikmi, çelişkisini git gide artıracaktır!
ama şundan eminim şimdiki gençlik cinsel olarak bilinmesi gerekenleri biliyor. olanlar insanların zihniyet bozulması!

ulubatli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-12-05 17:07 .
ulubatli is offline  
Eski18-12-05, 19:40  #7
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

sayın ulubatlı
cinsellik tabusu kırılmalı da bir de evlilik tabusu o daha da berbat, o nasıl kırılacak ?

evlilik iki seven kişinin yaşamını dürüstçe birleştirmesidir, gerisi ise ıvır zıvırdır ama o ıvır zıvırlar öyle putlaştırılmış ki, evlilik ya bir borç batağı, ya dolandırıcılık kisvesi yada servet avcılığı halini almış

zihniyet bozuklukları ruhsaldır, psikolojiktir yani bizim okullarda en dandik gördüğümüz derstir

eyvah eyvah eyvah
ugurozaltn is offline  
Eski18-12-05, 20:26  #8
canugur

Kapitalizmin bulusu olan ve dinlere sokusturulmus evlilik tabusu, toplumun egitim ve refah düzeyine paralel olarak kirilacak, yerini gercek birliktelikler alacaktir.
Eski19-12-05, 09:49  #9
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

TÜBİTAK Başkanı Nüket Yetiş, "47 ilde bin 33 gençle" konuşarak yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı:.

"Türk insanının aklına 'bilim adamı' deyince Zekeriya Beyaz geliyor. Az okuyan, çok televizyon seyreden, hayatında sadece müzik olan bir gençlikle karşı karşıyayız. 'Bilim' denilince gözlerinde canlanan görüntü ise ciddi, asık suratlı, orta yaşlı bir erkek..."
"Türk genci bilime vakit ayırmıyor... İnsanlara, yatıra gidip tükürükle taşı yapıştırmak yerine, taşı işlemeyi öğretmeliyiz. Tüp bebek yapıp, yatıra 'çok şükür' diyorlar. Tüp bebek bilim değil mi?"

http://www.sabah.com.tr/gnd101.html
ugurozaltn is offline  
Eski19-12-05, 10:02  #10
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

maalesef geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliğimizin hali bunu kimler nasıl sağladı acaba?

ERNESTO CHE GUAVERA
dr che is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)