"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Genel Kurmay Basın Açıklaması

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski08-06-07, 01:07  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007
Genel Kurmay Basın Açıklaması

GENEL KURMAY BASIN AÇIKLAMASI

Alıntı:
1. Sayın Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar BÜYÜKANIT, 12 Nisan 2007 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, terörün Mayıs 2007 tarihinden itibaren tırmanacağını, kamuoyuna açık bir şekilde açıklamıştır.Son günlerde ortaya çıkan terör olayları, bu açıklamaların gerçekçi olduğunu göstermiştir.

2. Bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.

3. Her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir.

4. Türkiye Cumhuriyeti, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır.Ulusumuzun bu tehlikeli yaklaşımı fark etmek zorunluluğu vardır ve olmalıdır.
...
Alıntı :http://www.tsk.mil.tr/10_ARSIV/10_1_...2007/BA_13.htm
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 02:22  #2
harbey

Giriş Tarihi: Jan 2007
5-6 ve 7.ci maddelerde önemli..

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olduğu ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceğinin tartışılmaz bir gerçek olduğu belirtilerek, ''TSK'nın beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir'' denildi.

5- "Ortaya çıkan ve giderek artan terör eylemlerinin, bu tür düşüncelerin ve bunları dolaylı ve doğrudan destekleyenlerin çarpık düşüncelerinin çok açık bir göstergesi olduğu şüphesizdir.

6- "Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir."

7- "Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.''

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=88642

Genelkurmay Başkanlığı diyeceğini demiş.
Saygılarla.Harbey.
harbey is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 03:38  #3
Bordo Bere
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Bordo Bere'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: gavur izmir

Bu konuya iki açıdan bakmak gerekiyor kanımca;
1-Terör gibi milletimizi ekonomik,sosyal ve psikolojik açıdan tüketen bir olgu karşısında bile Türk milleti olarak tepkimizin ne kadar sığ ve bilinçsiz olduğunu ayrıca bu tepkimizi dile getirirken örgütsüz ve dağınık olduğumuzu gösterir.
2-İkinci olarak da 1000ler ile ifade edilen sivil toplum örgütlerine sahipken bu gibi açıklamalar ordumuzdan gelmesi ülkemizin ne kadar acı bir durum içinde olduğunun belgesidir.Örgütlenme ve olaylara karşı birlikte hareket etme eğilimi yaklaşık 27 sene önce sekteye uğramış olabilir ama artık bunu yıkmanın zamanı gelmedi mi?dirilmenin zamanı gelmedi mi?
-Ayrıca bu ve bundan önceki bütün bildirileri ve halkı aydınlatmaları için ordumuza şükranlarımı sunuyorum...
Bordo Bere is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 09:51  #4
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Teröre verilecek en iyi cevap ülkenin bu kalleşliğe karşı meydanlarda birleşmesidir.Askeriyenin son dönemlerde yaptığı ender iyi şeylerden biri bu çağrısı sanırım.Sonuna kadar destekliyorum....
Eski08-06-07, 12:15  #5
Bordo Bere
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Bordo Bere'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: gavur izmir

sayın bozkır a meydanlarda birleşme yönündeki fikirleri doğrultusunda tam destek veriyorum...eğer bu millet Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye, ABD ve AB işbirlikçilerine karşı cumhuriyet mitinglerinde milyonlar olduysa 23 yıldır kanımızı emen evlatlarımızı yokeden teröre karşı da milyonlar olmalıdır...

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-06-07 14:59 .
Bordo Bere is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 14:31  #6
özedönüş

Giriş Tarihi: Oct 2006

Herşey bir planla yürüyor.Seçim arefesinde askerin sınırda konuşlandırlması ve asker tetikte beklerken terör olaylarının artması..Olan her iki tarafın kimsesiz ailelerine oluyor ve rantçılar rantlarını devam ediyorlar.

Keşke ölen askerlerin yakınları da bunu bilseydiler.Kahrolsun pkk ile sorun bitmiyor.Bizi yönetenlerin bilinçsiz davranışları da sorgulanmadıkça sorunlar bitmez.

Ama olmayacak.Çünkü dost ve düşmanı birbirinden ayırt edecek bir sorgulama bilinci yok halkımızda..

3 ve 7 maddeleri ben şahsen kimlik ve inanç kavgasına davetiye olarak görüyorum.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 15:33  #7
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Ben 1. maddeye takıldım. Diğerleri bildiğimiz şeyler. Yeni birşey yok.

Birinci sınıf öğretmeninin "Bence Mehmet okuma yazma öğrenemeyecek." demesine benziyor. Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun?
Ya da Emniyet Amirinin "istanbulda kapkaç olayları yaz aylarında artış gösterecek" demesi gibi. Madem biliyorsun önlemini al demezler mi? Kapkaçla mücadele kimin işi?
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-06-07, 15:51  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben 1. maddeye takıldım. Diğerleri bildiğimiz şeyler. Yeni birşey yok.

Birinci sınıf öğretmeninin "Bence Mehmet okuma yazma öğrenemeyecek." demesine benziyor. Madem biliyorsun neden öğretmiyorsun?
Ya da Emniyet Amirinin "istanbulda kapkaç olayları yaz aylarında artış gösterecek" demesi gibi. Madem biliyorsun önlemini al demezler mi? Kapkaçla mücadele kimin işi?
askeriye de yan gelip yatmıyor herhalde.Sen burada konuşurken adamlar sınır bekliyor.
Eski08-06-07, 16:44  #9
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: İZMİR

TSK'nın bildirisini şükranla karşılıyorum.
Özellikle 7. madde, halkı sivil mücadeleye davet ediyor. Oldukça yerinde bir vurgu.

İP'nin 9 Haziran'daki Diyarbakır Mitingi bu açıdan oldukça önemli. Birilerinin saldırması olguları değiştirmeyecek. Birilerine rahatsızlık verse de, millet bundan sonra birlik ve bütünük için, bağımsızlık için sesini daha fazla yükseltecek.

Ayrıca şu, orduya sürekli kin kusan zihniyeti şiddetle kınıyorum. Birileri bilgisayar başında rahat koltuğunda göbeğini kaşıya kaşıya yazı yazarken, askerimiz orada canını sınıra tampon yapıyor! Saygısızlık yapmamak gerek diye düşünüyorum!
Eski08-06-07, 17:45  #10
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Alıntı:
Sayın şeyist şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ayrıca şu, orduya sürekli kin kusan zihniyeti şiddetle kınıyorum. Birileri bilgisayar başında rahat koltuğunda göbeğini kaşıya kaşıya yazı yazarken, askerimiz orada canını sınıra tampon yapıyor! Saygısızlık yapmamak gerek diye düşünüyorum!
Bu ülkede her normal erkek askerlik yapıyor. Birçoğu da doğuda zor şartlarda, canı pahasına terörle mücadele ediyor. Buna kimsenin birşey dediği yok.

Siz menim demek istediğimi anlamamışsınız. Tekrar anlatayım. Maliye bakanının emflasyondan, hayat pahalılığından yakınma hakkı var mı? Unakıtan eylül ayında ekonomik kriz çıkabilir diye bir tahminde bulunsa ne kadar mantıklı olur?
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı