"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Adem ikilisinden dogan cocuklarin capraz evlilikle cogaltildigi rivayeti hakkinda bilgisi, arastirmasi olan arkadaslara soruyorum. Iki erkek kardesten ibaret adem-havva ailesinde kiminle ve nasil bir capraz evlilik yaptirilmistir ? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #2 | ||
| Alıntı:
Çapraz evlilik derken bilginiz vardır diyerek açmadım. Her doğumda bir kız bir erkek çocuk doğuyor. Ve bunlar bir sonraki doğumdaki kız ve erkekle evleniyorlar. Kabil kendi evlenmesi gereken kardeşiyle değil, habilin evlenmesi gereken ile evlenmek istiyor. Rivayetler böyle... Umarım sorunuzun cevabını açabildim. Bunlar dediğim gibi rivayet. doğru olmayabilir de. Allah için zor bir şey yoktur. Saygılar; | |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Güzel bir rivayet-i esas aciklamasiydi. Her dogum derken; önce iki erkek kardes, sonrakiler iki kiz, diyelim daha sonrakiler yine iki erkek.Yönteminiz acik. anliyorum. Biribirleriyle capraz ciftlesseler de bunlar sonucta ayni anadan dogan, ayni babanin spermleri ile olusan kardesler degil midi? egitimli bir insanin böyle bir mantigi öne sürmesi ilginc degil mi. Bu gerekceyi, cami hutbelerinde cahil halka cahil imamlarin kafa karistiran imamlardan baskasi söylemez. Tanri icin zorluk yoktur da, analari babalari tek degil mi bu kardes sürüsünün:-) Caprazlayarak kardesligin önüne nasil geciyorsunuz ki? Sonunda kardes evliliklerinden cogalma mantigi asilamiyor. kusura bakmayin esprili konusmamdaki amac, konuyu asagilamak degil. Rivayet dogru olmayabilir sözü ile en dogru saptamayi simdi yaptiniz. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|