"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İş yerlerinde yaşanan psikolojik kirlenme hakkındaki düşünceleriniz.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Arkadaşlar, İşyerlerinde yıllar içirisinde oluşan psikolojik kirlenme ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim? İnsan ilişkilerini içinden çıkılamayacak şekilde zedeleyen-kirleten bu sorundan korunmak için, işyerindeki ilişkilerimizi sizce nasıl ayarlamalıyız? Saygılarımla, |
|
| #2 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Yazınızı biraz daha açarsanız,daha kolay devam edebiliriz gibi geliyor bana.Saygılarımla. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| nedir biliyor musun?ekmek aslanın ağzında değil de midesinin ötesinde olması.çok fazla ben merkezli bir topluma geçişimiz değil mi? __________________
geçti istemem gelmeni,yokluğunda buldum seni,bırak vehmimde gölgeni,gelme artık neye yarar? |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2007
| Kişisel ve mesleki gelişimimiz için hiç bir çaba sarfetmiyoruz. İşyerindeki kıdemimize ve sektördeki tecrübemize güvenip, eksik kişiliğimiz ile düşünmeden hareket ediyoruz. İlişkilerimizi yüzeysel tutup, derinleştiremiyoruz. İşte bu geçen zamanla orantılı olarak gelişemeyip-sığ kaldığımızdan, işyerlerimizde kısır- sonuçsuz tartışmalara giriyoruz. Sorun yaratıyoruz, sonuçta herkes için sorun oluyoruz. İfade etmeye çalıştığım konu ile ilgili benim düşüncelerim bunlar. Ortaya attığım konu sanırım netleşmiştir. Minos... |
|
| #5 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
İş yerlerinde kişisel gelişim deyince akla gelen ilk şey daha fazla verimdir.Mesleki eğitimler,seminerler kişinin gelişimini düşünerek değil,üretim artışı düşünelerek yapılır.Burdaki gelişimin işyerinin dışında size faydası olmayacaktır zaten.Dışardaki insanlara da faydası olmayacaktır.Gelişme kariyer içinse,insanların birbirini çiğnemesi kadar doğal birşey olamaz ki?Sorunu sever işverenler,hele çalışanlar arasındaki sorunlara bayılırlar. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| ÇIKARLAR Onu yıllardır tanırım.Halen de görüşüyoruz. Kendine ait ufak bir işyeri var,geçinip gidiyor. Yaşantısı boyunca paylaşım için sert kavgalardan kaçındı. Ama kendisinin ve başkalarının çıkarlarını dengede tutmasını da biliyordu. Dünya görüşünde bencilliğin yeri yoktu.Gene öyle düşünüyor. Tabii ki dünyadan elini eteğini çekmiş birisi değil. ********** ********** ********** ********** ********** Yıllar önce,henüz kendi işini kurmadığı günlerde bir şirkette çalışıyordu. Yönetim kadrolarının birinde idi. Daha çok hafta sonlarında bir araya geldiğimizde anlatırdı. Şirkette işler iyi gidiyormuş,şefler ve müdürler arasında uyum varmış. Gerçekten arada sırada onu ziyaret için gittiğimde ben de öyle görmüştüm. Daha doğrusu öyle görünüyordu. O zamanlar anlatmıştı,şimdi sebebini unuttum. Patronları şirketi başkalarına devretti. Yeni patronlar elbette yönetim kadrolarında değişiklik yapacaklardı. Nitekim temsilci ve gözlemciler işe giriştiler.Herkesle görüşmeye başladılar. ********** ********** ********** ********** ********** İşte o zaman onun açısından inanılmaz olaylar başladı. Ben okuduklarım ,duyduklarım ve gördüklerimden menfaat için rekabetin ne olduğunu biliyordum. Özellikle işyerleri ,çalışanlar açısından sanki can pazarı gibi yerlerdir. Hele ülkemizde bu durum daha da belirgindir. Gerçi o da bunları biliyordu. Ama insanın somutlaşan olayları bizzat görmesi başka oluyor. ********** ********** ********** ********** ********** Heyecanla anlatmıştı. O güne dek tanıdığı insanlar, sihirli değnek değmişçesine değişivermişler. Herbir kişi diğerinin ne kadar kabiliyetsiz,yetersiz ve hatta ahlaksız olduğunu söylemeye başlamış. Elbette bu sözleri birbirlerinin önünde sarf etmiyorlarmış. Olanlar onun dünyaya bakış açısı dışında kalan şeylerdi. Herkes,geçmişte yaptığı hataların suçunu başkalarına atma yarışına girmişti. Şirket içindeki davranış ve konuşmaları yeni patronların kulağına gidecek şekilde oluyordu. Derhal istifa edeceğini söyledi.Nitekim dilekçesini ertesi gün verdi. Onu anlıyordum.Üstelik tanıyordum da. ********** ********** ********** ********** ********** Başka ne yapabilirdi ki?Şirkette kalacak olsa bu insanlarla mı çalışacaktı? Hatta onlardan biri onun kaçtığını,oysa mücadele etmesi gerektiğini söylemiş. Bana,başkasını kötüleyerek para kazanmak istemediğini,rekabetten bunu anlamadığını anlatmıştı. Hemen başka bir iş bulup orada çalışmaya başladı. Aradan birkaç ay geçtikten sonra görüşmelerimizden birisinde söylemişti. Onun istifasından üç hafta sonra yeni patronlar herkesi işten çıkarmış. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|