"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| 8 Haziran Dünya Okyanus Günü / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Yakın bir zamanda hükümetler tartışmayı bırakıp gelecek nesillere temiz ve sağlıklı okyanuslar bırakmayı sağlamak adına eylemlere başlamadıkça Dünya Okyanus Günü'nde kutlanacak hiçbir şey kalmayacak. Bunun için yapmaları gereken şey; dünya denizlerinin %40'ını kaplayacak bir küresel deniz rezervleri ağı yaratmaktır. Bugün tüm Avrupa'dan bilim insanları bir deniz rezervleri ağı için yapılan küresel çağrıya kendi seslerini de ekleyerek katıldılar. Politikacıların yok olmakta olan balık stokları ve denizlerin sistematik sömürüsüne karşı eyleme geçmeleri için daha fazla ne kanıta ihtiyacı var? Kaynak: Greenpeace *"Geleceğimiz için deniz rezervleri şimdi!" isimli basın duyurusunu okumak için tıklayın. *"Ekosistem yaklaşımı" raporunu okumak için tıklayın. *"Avrupalı bilim insanlarından deniz rezervleri için ortak bildiri"yi okumak için tıklayın. __________________
"Toprak yaratıldığında üzerinde sınır ve çizgiler yoktu, onu bölmek insanlara düşmez." Kızılderililer |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Yakın bir zamanda hükümetler tartışmayı bırakıp gelecek nesillere temiz ve sağlıklı okyanuslar bırakmayı sağlamak adına eylemlere başlamadıkça Dünya Okyanus Günü'nde kutlanacak hiçbir şey kalmayacak. Olur mu hiç? O zamanda okyanusları anma günü düzenleriz biz.. Hep öyle olmuyor mu, elimizle yıkıp edip, sonra birde ah, vah etmiyor muyuz? Ne zaman akıllanacağız bilmiyorum.. |
|
| #3 | |
| Biraz kara mizah gibi olacak ama bugün ayın 11'i ve benim hayatımda ilk defa böyle bir günün varlığından haberim oldu.Sonuçda türk olduğum için şu cevabları verebilirdim: *Türkiyenin okyanuslara kıyısı olmadığı için bizimde bu günü kutlamamıza gerek yok! *Okyanus diyince aklıma balinalar geliyor ve bunları japonların nasıl yiyebildiğini anlıyamıyorum.Bunlar çok yağlı hayvanlar ve ne mangalda nede fırında buğlaması olur. Sonuçda duyarlı olmamız gereken bir konu.direk olmasa bile endirek yoldan ülkemizi etkileyeceği kesin ilerki senelerde ama türk insanın atıklarını derelere ve denizlere boşalttığını bununlada kalmayıp kendi atıkları yetmiyormuş gibi yurt dışından zehirli atık ithal edip onları topraklarına yada denizlerine gömdüğünü düşünürseniz 8 Haziran Dünya Okyanus Günü'nün pekde önemi olmaz. |
|
| #4 | |
| Sayın Oxygen79, Bugün sırf okyanuslar günü değildir, denizler günü de diyebiliriz 8 Haziran'a. Sizin böyle bir günden şimdi haberinizin olmaması doğaldır, çünkü hayatımızda bize böyle günler nedense hiç öğretilmedi. Okullarda çevre bilincinin aşılandığı söylerler ama nedense hiçbir öğrenciyi ormanlara veya doğal parklara götürdüklerini duymadım. Biz sadece "doğanın önemini" ezberledik, ezberlediğimizi sayıkladık ve sonra da bunların önemini zaman geçtikçe unuttuk. Demek istediğim suç tamamen sizde değil. Umarım bu gün hakkında birkaç şey öğrenmişsinizdir. __________________
"Toprak yaratıldığında üzerinde sınır ve çizgiler yoktu, onu bölmek insanlara düşmez." Kızılderililer |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|