"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

ODTÜ'nün komünistleri

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski09-06-07, 14:39  #1
montelepre
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: May 2007
ODTÜ'nün komünistleri

Bir ODTÜ öğrencisiyim.Geçen gün başıma gelen bir hadiseyi anlatmak istedim.Bir arkadaşımla kafa tokuşturduğum için bir grup başımıza toplandı ve ODTÜ de kafa tokuşturulmaz diyerek bizi faşistlikle hatta katillikle suçladı.Biz onlara tepki gösterince arbade çıktı.

Peki bu mudur özgürlük,eşitlik,kardeşilik?Kime göre özgürlük?Gazi deki ülkücülere faşist diyenler acaba kendileri de faşistlik yapmıyorlar mı?Komunizm bu mudur??
montelepre is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 17:24  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Valla aynı sorunla bizim ankara hukuk'ta da var. Ben kafa tokuşturmayı sevmem, adam gibi yanak yanağa varken. ama bazı ülkücü arkadaşlar kafa tokuşturma işini yapıyor ben sevmesemde benle de kafa tokuşturuyorlar. İlginç olan şu, yanyana üç kişiyiz, diğer kafa tokuşturanlara üç dört tane genç geldi "napıyorsunuf falan filan" dediler. Ben de ordayım, bana dönüp bakan yok resmen.

Dahası başka bir amfi de, arbede çıkmış. merak etmiştim benim tipte mi birşeylik varda, bunu kendi haline bırakın mı diyorlar nedir?...

(baktım, konu biraz karışık, bir anımı anlatayım da gülümseteyim milleti)
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 17:44  #3
serserikuş

serserikuş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum

Bende Erzurumda okuyorum, bizim öyle bariz bir selamlaşmamız olmadığından, bu konuda karışan yok. Ama gerek kitap, gerek konuşma ve gerekse müzik yüzünden burada da kötü olaylarla karşılaşıyoruz. Ama şaşırmıyorum, Erzurum'da böyle şeylerin yaşanması doğal. ODTÜ'de de böyle şeylerin yaşanması şaşılacak ve yapılmışsa kınanacak bir durum.

serserikuş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-06-07 18:00 .Sebep: Ulukoca'nın İsteği
serserikuş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 18:58  #4
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

İşin ilginç yanı bunu yapan arkadaşlara bir taş atsan yarın bütün '' sol '' gazetelerinde '' faşistler saldırdı '' diye manşet olursun...

Hangi ideolojik kökenden olursa olsun çirkin ve kınanacak şeyler bunlar...

erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-06-07 19:23 .
erdi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 19:23  #5
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Ankara Siyasalda da benzeri durum sözkonusu. Komünistler vb öğrenci meclisi (adı başka bişey olabilir. unuttum) ellerinde bıçaklarla, sopalarla geliyorlardı. Az oy almalarına rağmen yine de kazanıyorlardı seçimi.

Tabiki bütün bunların komünizmle ilgisi yok. Bunlar münferit olaylar. Üçbeş solcunun yaptığı hata koca bir idolojiyi bağlamaz.
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 19:40  #6
Elenorin
Genel Moderatör

Elenorin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Alıntı:
Sayın montelepre şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir ODTÜ öğrencisiyim.Geçen gün başıma gelen bir hadiseyi anlatmak istedim.Bir arkadaşımla kafa tokuşturduğum için bir grup başımıza toplandı ve ODTÜ de kafa tokuşturulmaz diyerek bizi faşistlikle hatta katillikle suçladı.Biz onlara tepki gösterince arbade çıktı.

Peki bu mudur özgürlük,eşitlik,kardeşilik?Kime göre özgürlük?Gazi deki ülkücülere faşist diyenler acaba kendileri de faşistlik yapmıyorlar mı?Komunizm bu mudur??
Kimliğinizi soracak değilim ancak ODTÜ'nün ismini karalamadan önce, böylesine utanmadan, sıkılmadan laubali bir yazı göndermeden önce neler yaptığınızı bir anlatın isterseniz.

Geçenlerde geçen sene Doğu Perinçek protestosuna katılımında disipline sevk edilen kardeşlerimize yardım amaçlı rektörlüğe düzenlenecek yürüyüşleri anlatan bildiriyi dağıtan arkadaşımızın kafasına sandalyeyle vurup kaç gün komada yatrdığınızı bir söyleyin ilk önce. Gene yürüyüş günü yemekhanede devrimci yurtseverlere kaç sandalyeyle saldırdığınızı da bir söyleyin. ODTÜ'de herkesin bu seneki huzursuzluktan bahsetmesinin sebebinin gerici, faşist yuvalanmalar olduğunu da bir söyleyin..

Burada bizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorsanız eğer, gerçeklerden bahsetmelisiniz. Burası insanların duygularını sömürmek, buradaki insanları kandırmak için "YALAN" söylenecek yer değildir.

ODTÜ'nün adını kötüleyemezsiniz. Buna asla izin vermeyiz. Ülkemizin en özgür, en ilerici üniversitesinde faşist, gerici yuvalanmalara izin verilmeyecektir. Burada utanmadan ODTÜ gazetesine demeç veren, arkadaşlarımızın kafalarını parçalayan(ismini dahi kullanmak istemyorum.) ve sonra ayaklara kapanıp özür dileyen kişilerin savunuculuğunu yapamazsınız. Burası üniversiteye laf atılacak, çamur atılacak yer olamaz.

Son olarak ODTÜ kesinlikle özgür bir üniversitedir. Bazı faşist yapılanmalar bu yıl içerisinde okulu sürekli rahatsız etmeye çalışsa da boş bir umut sürmektedirler. "ODTÜ gereken cevabı size verecektir."

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 19:46  #7
aydın_35

Giriş Tarihi: Jul 2006

Komünistlerin ODTÜ takıntısını hiç anlayamamışımdır. ODTÜ'yü son kale olarak gördüklerinden mi acaba? Anladığım kadarıyla orası da elden gitmek üzere. Hayırlısı...
aydın_35 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 20:04  #8
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Elenorin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kimliğinizi soracak değilim ancak ODTÜ'nün ismini karalamadan önce, böylesine utanmadan, sıkılmadan laubali bir yazı göndermeden önce neler yaptığınızı bir anlatın isterseniz.

Geçenlerde geçen sene Doğu Perinçek protestosuna katılımında disipline sevk edilen kardeşlerimize yardım amaçlı rektörlüğe düzenlenecek yürüyüşleri anlatan bildiriyi dağıtan arkadaşımızın kafasına sandalyeyle vurup kaç gün komada yatrdığınızı bir söyleyin ilk önce. Gene yürüyüş günü yemekhanede devrimci yurtseverlere kaç sandalyeyle saldırdığınızı da bir söyleyin. ODTÜ'de herkesin bu seneki huzursuzluktan bahsetmesinin sebebinin gerici, faşist yuvalanmalar olduğunu da bir söyleyin..

Burada bizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorsanız eğer, gerçeklerden bahsetmelisiniz. Burası insanların duygularını sömürmek, buradaki insanları kandırmak için "YALAN" söylenecek yer değildir.

ODTÜ'nün adını kötüleyemezsiniz. Buna asla izin vermeyiz. Ülkemizin en özgür, en ilerici üniversitesinde faşist, gerici yuvalanmalara izin verilmeyecektir. Burada utanmadan ODTÜ gazetesine demeç veren, arkadaşlarımızın kafalarını parçalayan(ismini dahi kullanmak istemyorum.) ve sonra ayaklara kapanıp özür dileyen kişilerin savunuculuğunu yapamazsınız. Burası üniversiteye laf atılacak, çamur atılacak yer olamaz.

Son olarak ODTÜ kesinlikle özgür bir üniversitedir. Bazı faşist yapılanmalar bu yıl içerisinde okulu sürekli rahatsız etmeye çalışsa da boş bir umut sürmektedirler. "ODTÜ gereken cevabı size verecektir."
Ben bizim okulda ki ülkücü arkadaşlara da çok söyledim. Kvga dövüşle bir yere varılmaz. Bakın şunu öğrenmek lazım. Bir yerde size köpek saldırdığında köpekten kaçmadan veya karşı koymadan önce sahibine bakacaksınız, nerde diye. Sahibine sesleneceksiniz.

Yani demek istediğim şu, iki tarafta gururuna yediremeyip dediğimi yapmayacak biliyorum ama yapılması gereken şudur:

- Her iki tarafında başları, biraraya gelecek ve bir çözüm yolu bulacaklar. Yoksa herkesin eleştirdiği kan davasından bir farkı yok bu meselenin. Onlar bizden birini dövdü bizde onlardan birini dövelim, mantık bu. Sonuç şu kadar senedir ortaya gelen bişey yok.

Seksen öncesinde iyi bildiğim bir olayı anlatayım. (yaş itibarıyle sadece yaşayan yakınlarımdan duymuşluğum var tabi) Ülkücülerin arasına birileri gelir ve "merak etmeyin arkanızda biz varız, gidin ezin komünistleri" derler. Normalde birçoğu yer bu gazı ama benim bunu duyduğum kişiler yanlarından kovmuşlar. Ertesi gün aynı kişi sol görüşlülerin takıldığı bir mekana gider ve bu sefer de orada "merak etmeyin, arkanızda dururuz bu faşistleri ezin siz" der. Bunu nerden bildiğimi sorarsanız nasıl davranacağını tahmin eden yakınım sol görüşlü arkadaşlarına gidip durumu anlatmıştır ve onlar da zaten hazırlıklıdır.

Kısaca seksen öncesinde ülkücülere de solculara da "damardan" girerek gaz veren birbirne düşüren bitler vardır. (ilginç olan her ülkenin biti kendini emmez, bizimki bizi emer sırf)

Her ne kadar benim bu dediğimi iki tarafında gerçekleştirmeyeceğini bilsem de doğru olanı söylemekten vazgeçmek de olmaz.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-06-07, 20:12  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Tabii ki ispatlamak zorunda değilsiniz ama,bana hiç inandırıcı gelmedi.Ben şu ana kadar,atılan laf karşısında suskun kalıp kavga çıkarmayan ülkücü grup hiç görmedim.Kolay kolay ülkücülere laf atan da görmedim.
Eski09-06-07, 21:25  #10
fenerbahçeli

ODTÜ Türkiye' nin en ilerici özgür üniversitelerinden birisidir. Hayatımda hiç bir solcunun -hele ki öğrenci- başka bir gruba saldırdığına rastlamadım ve duymadım. Her zaman saldıran grup faşistler oluyor. Bununla ilgili hemen hergün haberlere rastlıyoruz. En sonda Ö.M.Ü' de ki faşist saldırı gibi.

Alıntı:
Sayın aydın_35 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Komünistlerin ODTÜ takıntısını hiç anlayamamışımdır. ODTÜ'yü son kale olarak gördüklerinden mi acaba? Anladığım kadarıyla orası da elden gitmek üzere. Hayırlısı...
Sayın aydın_35 komünistlerin ODTÜ takıntısı yok.
ODTÜ ya da başka bir üniversite hiçbir zaman tamamen sosyalist olmadı.
Hele günümüzde apolitik gençler üniversitelerin büyük bölümünde çoğunlukta. ODTÜ' nün son kale olması gibi bir durum da yok. Türkiye' de bütün üniversitelerde sol görüşlü öğrenciler var.

fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-06-07 21:29 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı