"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sizce hayat çalıştığmız işler,arkadaşlarımız,günlük ilişkilerimiz,yasalar,devletler,okullar,savaşlar,k ariyer çabaları,aldığımız maaş,evlilik midir. Yoksa gökyüzü,ağaçlar,bedenimiz,ruhumuz,toprak,su ve nefes almak mıdır? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| İçinde bulunulan duruma ve bakış açısına göre değişir. __________________
"Toprak yaratıldığında üzerinde sınır ve çizgiler yoktu, onu bölmek insanlara düşmez." Kızılderililer |
| #3 | |
| Bakış açısı zaten çevrenin üzerimizde yarattığı algı farkıdır.Bu iki şey de iki ayrı çevre demek.Bahsettiğim iki ayrı hayat anlayışını bir küme ,bizi de kümenin elemanları gibi görürsek,bakış açımızın bizi kapsayan kümeye göre değişmesi zaten olası birşey.Ama bakış açısının da ötesi düşünülümez mi?.Bir gerçeğin olduğu varsayılamaz mı? |
| #4 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
"Toprak yaratıldığında üzerinde sınır ve çizgiler yoktu, onu bölmek insanlara düşmez." Kızılderililer | |
| #5 | |
| Başlığı açmamı ve bu soruyu sormamı niye bu kadar garipsediğinizi anlayamadım. Saygılar |
| #6 | ||
| Alıntı:
| #7 | |
| Zaten ben de herkes kendi öznel yorumunu yazsın diye açtım başlığı.Ama siz bakış açısına göre değişir deyip kestirip atarsanız tabi bu soruyu sormanın bir anlamı yok. Ama şunu açıklığa kavuşturmak lazım o zaman.Burası felsefi bilgilendirme başlığımı?(filozoflar,söylenler,kitaplar,araştırma lar,work shoplar vb.) Yoksa felsefenin özü olan aslında sonu olmayacak,herkese göre değişecek gibi görünen soyut düşüncelerin konuşulup elle tutulur sonuçlar çıkarılmasına çalışmak mı asıl amaç? |
| #8 | ||
| Alıntı:
| #9 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Hayat, insanın kendini keşfedebilmesi ve ruhuna ulaşabilmesidir. Kariyer ya da üzerimizdeki çeşitli etiketler bunlar asıl amaç olamaz. Sadece toplumsal yanımızın getirdiği zorunluluklardır. Bazen dış dünyaya fazla kaptırırız kendimizi, özümüzü unuturuz, o zaman bir yanılsama ile birlikte tüm dış etkenleri yaşamın gerçek amacı sanarız. Oysa sadece doğada insan bana özüne ulaşabilirmiş gibi geliyor. Çoğu zaman insanların göz ardı ettiği ya da küçümsediği küçük ayrıntılarda gizlidir yaşam. __________________
“Manevi bir çöküşün en büyük belirtisi, kişinin yaptığı işin çok önemli olduğunu düşünmeye başlamasıdır.” Bertrand Russell |
| #10 | |
| Anlaşıldı o zaman. Ben ilk olarak kendimden örnek verirsem ikincisi olduğunu düşünmeye daha meyilliyim. Bence hayat denilen kavram çok daha öz,evrenin başlangıcı kadar eski,doğayla içiçe,varoluşun karşısında eğilen bir yandan da ona katılan bir hayat. Böyle görülen hayat bence daha evrensel,diğeri daha öznel bir bakış gibi.O öznenin kendi öznelliğinde yaşadığı günlük macera bence |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|