"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben hiç rastlamadım ve görmeyi,tanışmayı çok isterim eğer böyle birileri varsa.Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu ikisi birlikte olacak şeyler midir? |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: eşine aşık bir izmirli
| olabilir tabiiki..insanoğlu öyle karmaşık ki bazan.. |
| #3 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Ersel, ben çok rastladım ama ikisi birlikte pek de oluyor diyemiyorum. Çünkü her zaman inançlar ağır basıyor ve felsefenin zorunlu sorgulamaları bu kişiler tarafından yadırganıyor. Felsefi sorular sürekli dinin dogmaları göz önüne alınarak açıklanıyor ki, temelde zaten şöyle bir sorun yatıyor. Din dogmalardan oluşur, felsefe ise görecelidir. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
| #4 | ||
| Alıntı:
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Zor ve nadir bulunur. __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Her gün kiliseye giden bir batılı da Gazzali yada doğu kökenli bir felsefeyi benimsemiyordur... Zaten işte görecelilik burada...İnsanlar tercihlerini yaptığı alanda,öğrenmeye, gerklerini yapmaya yöneliyor.... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Çok doğru söylediniz sayın erdi. Her iki tarafın da birbirinin felsefesinden nasip alması gerekiyor. Ancak bunun için bir takım muhafazakar ön yargılardan kurtulmak gerekiyor. __________________
"Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen" |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| |
| #9 | |
| |
| #10 | |
| İşte bu noktada konunun din ve felsefe sorununa kadar yolu var sanırım. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |