"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bakın, Hz. Muhammed ne buyuruyorlar: Kütüb-ü Sitte, 3870 numaralı Hadis-i Şerif: - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." Ebu Davud, Et'ime 49, (3844); Buhari, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mace, Tıb 31, (3504, 3505); Nesai, Fera' 11 (7, 178). *** Bu bilginin bana verdiği eşsiz öğrenme duygusuyla derhal bir araştırma yaptım ve karşıma çıkan site Sayın Fethullah Gülen'in sitesiydi. Aynen aktarıyorum: Alıntı:
Bu sitede yalana ve yanlış kaynaklara müsade edilmeyeceğini bildiğimden, dini bütün müslüman kardeşlerimden ricam bana bu sinek olayının bilimsel olarak açıklandığı bir sayfa bulmalarıdır. Şimdiden teşekkür ederim. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| :-) Ne deyim, sayin arkadaslar, ne deyim? demek sinek kanadi haa? :-) Hem de sifaliymis ta. Gercekten duymamistim, ilahi sn Türker:-) O zaman sinegin günakli kanadini koparip sifali kanadi niye yemiyorlar ki? Ahhaaa, simdi yazarken aklima geldi! Temiz olamayan pis ortamlarda sinekler cirit atar.Bunu bilmeyen yoktur? Birakin bu günü, o dönemin arap toplumunda sicakta, susuzlukta temizligin neredeyse mümkün olmadigi aciktir. Sinekler insanlarin yemeklerine dalarlar batar ikide bir. Bari fakir halk emek emek hazirladigi corbasini dökmesin diye böyle söylemis, sinek düsme olaynin o kadar önemli bir sey olmadigini ifade etmek icin sinegi atip corbaya devam edilmesi anlamina geliyor mu diye düsünüyorum. Böylece sigfali kanat ikayesi, israfa karsi amprik bir calisma olamaz mi? Arabistan bu gün dahi sineklerin istilasi altindadir cünkü. Hacilara sorun isterseniz. sacmaliyorsam beni uyarin lütfen. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
| sayın canuğur,yanılıyorsun islamı bu kadar kötüleme dünyada herşeyin dengesi vardır bu durum sinek içinde geçerli ,sineğin bir kanadı kötülükse bir kanadıda iyiliktir bu dünyanın dengelerinden birisidir lütfen bilimin iç içe olduğu islam dinini bu kadar kötüleme ayıp oluyor |
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Türker, konuyla ilgili herhangi br sonuca ulaşamamanızın nedeni, bahsi geçen kişilerin adlarının okundukları gibi yazılmış olmaları olabilir. Yani isimlerinin orjinal yazılışları olmayabilir. Yaptığınız arama sonucunda çıkan tek sonuçtaki adresin ayrıntılarına bakarsanız, sonucun kasetler bölümünde olduğunu görürsünüz. Yani, kasetlerdeki sözlü konuşmaların yazıya dökülmüş halleri. --- Konuyla ilgili (her ne kadar bilimsel kabul etmesenizde) Sızıntı Dergisinin Ekim sayısındaki yazıyı incelemenizi tavsiye ederim. Hatta verdiğiniz hadisi doğrular nitelikte Bediüzzaman'ın yorumuna daha bir dikkatli bakın. http://www.sizinti.com.tr/konu.sizin...599&2145103909 --- Sayın Canuğurun dediği ortamların temiz veya kirli oluşu ayrı bir meseledir. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Daha sonra da bu adrese bakabilirsiniz. http://www.yeniasya.com.tr/2003/05/20/haber/h23.htm Daha birçok adres var ama, bilimsellik sertifikası alamadılar ne yazık ki. ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #6 | |
| sayın ibra,o zaman çorbana tuz yerine bol bol sinek kurtçuğu at da afiyetle ye o zaman köpekleri,eşekleri hor gören muhammet sinekleri el üstünde tutuyor hayatımızda sinekler mi yararlı olmuş yoksa köpeklerle eşekler mi? onu da siz düşünün |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Hz.Muhammed'in köpeklerle eşekleri hor gördüğünü sanmıyorum.Susamış köpeklere su verdiğini falan görenler varmış. |
| #8 | ||
| Alıntı:
namazı 4 şey bozar "kara köpek,domuz,eşek ve kadın" | |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
*Kadini ise, rengi dahi kurtaramiyor, iste bu cok aci. *domuzun her türlüsü zaten yandi. *Zavalli merkep ise ta basindan sesten kaybetti desenize. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|