"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: eşine aşık bir izmirli
| Tolstoy ve islam dini... Tolstoy müslümandı Lev Nikolayeviç Tolstoy'un derlediği hadis-i şeriflerin, yazdığı mektuplarının yer aldığı küçük bir kitabı düzenlediniz, aslı Rusça olan kitabı Azerice'den Türkçe'ye çevirdiniz. Nasıl başladı bu macera? Azerbaycan'da doktora yapıyordum. Bir Şubat gecesi, kitabı Azerice'ye tercüme eden Profesör Telman Hurşidoğlu Aliyev ve Vakıf Tehmezoğlu Halilov ile sohbet ediyorduk. Vakıf Bey'in evindeydik. Bana "Tolstoy'un Müslüman olduğunu biliyor muydun?" diye sordular. "Yo, bilmiyordum?" dedim. Sonra? Onlara "Tolstoy'un Müslüman olduğunu nereden biliyorsunuz, nasıl öğrendiniz?" gibi sorular sordum; bana Tolstoy'un, Peygamberimizin hadislerini derlediği bu kitapçığı gösterdiler. Artı, Bayan Yelena Vekilova'ya yazdığı mektuplardan bahsettiler. Ben de, mektupları okumadan buna inanmanın zor olduğunu söyledim. Benim yerimde kim olsa aynı şekilde düşünürdü. kaynak:http://www.erkinyurt.org/modules.php...print&sid=2062 characterr Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-06-07 00:34 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tolstoy'un müslüman olup olmamasının İslam'a bir getirisi veya götürüsü olmaz. Tolstoy'un şahsı adına sevinirim sadece, müslüman olursa. Yoksa kendi ne kadar büyük bir edebiyatçı olsa da, iman ve inanmak farklı bir olay ve İslam'a ayrı bir üstünlük getirmez bu. Demek istediğim umarım anlaşılmıştır. Saygılarımla |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın Ulukoca, İlk kez bir konuda mutabıkız sanırım ![]() O Tolstoy'un sorunudur. Captan Cousto müslüman oldu diye haber yayan ve bunlardan nemalananları düşündüğümde aslında bu o kadar da şaşırtmıyor ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #4 | ||
Onay bekleyen
| Alıntı:
![]() Bir dine inanmak,Allah' ın varlığını kabul etmek maddi- manevi yokluk çekenler içindir diyenlere cevap içindi bu..Ki Tolstoy yaşadığı zamanda hem maddi hem de manevi bakımdan gayet iyi bir hayat yaşamıştır...islam zaten üstün bir din.. Umarım anlaşılmıştır... saygılar.. characterr Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-06-07 20:48 . | |
| #5 | ||
| Alıntı:
![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Yaşasın!!! ![]() __________________
""Korkarım, açıklayamam efendim" dedi Alice. "Çünkü ben kendim değilim ki, kendi dediğimi açıklayabileyim; anlıyorsunuz ya!"" |
| #7 | |
Onay bekleyen
| |
| #8 | |
| Okudum zaten. Halen tezimde ısrarlıyım ![]() Saygılar. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #9 | |
Onay bekleyen
| |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Benim için sevindirici.... ![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|