"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Psikolojik olgunluk/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Olgunluk, sürekli kullandığımız özellikle de insanları yargılamak için başvurduğumuz bir kavram olmasına rağmen, anlamı konusunda bir karışıklık ve belirsizlik vardır. Çoğu zaman eylemlerden çok, sözler üzerinde durulur ve kişinin davranışlarına bakmadan konuşmalarına göre olgunluğu belirlenir. Özellikle duygularını dışavurmayan, az konuşan ve konuştuğu zaman önemli şeylerden söz eden kişiler olgun olarak nitelendirilir. Kişinin belki de görünen yüzünün aksine farklı bir karakteri olabileceği düşüncesi ise her zaman gözardı edilir. Duygularını açıkça yaşayan kişiler ise çoğu zaman olgunlaşmamış diye nitelendirilir. Oysa davranışbilimciler olgunluk kavramını; gerçekliği net bir biçimde algılayabilen, duygularını yaşayıp paylaşabilen kişiler için kullanırlar. Siz olgunluk kavramı denilince ne anlıyorsunuz, size göre kişinin olgunluğunu hangi davranışlar belirler? __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bence olgunluk = tecrübe. (Fiziksel olgunluk hariç) Bir insan yeterince deneyim yaşamışsa artık olgunluğa da erişmiştir. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| ben daha 14 yaşında olmama rağmen bazı insanlar tarafından çok olgun bazı insanlar tarafından da küçük bir çocuk olarak görülebiliyorum. insanın başından geçen olaylara gösterdiği tepkiler ve diğer insanlara karşı davranışları onun olgun olup olmadığını gösterir bence. |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: May 2007
| tepkilerinde ölçülü olan insan psikolojik olgunluğa erişmiştir bence |
|
| #5 | |
| Psikolojik Olgunluk terimini bir yere koyamadım. Çok havada kaldı. Böyle bir şey olamaz. Agaçtaki elmamı bu ? Bence olgunluk ancak kişiden kişiye göre değişen anlamı da değişken olan belirsiz cümlelerden biri. Havada durmaya mahkum. |
|
| #6 | ||
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
Psikoloji, olgunluk terimini açıklar zaten; ama psikolojideki anlamının dışında sizin olgunluk kavramından ne anladığınızı sordum. Duyguların yaşanamayışının nedenlerinden biri olarak görüyorum ben. Çünkü toplumsal normlar olgunluk kavramını da bana göre çarpıtmış. Ayrıca her kavramın kişiden kişiye göre algılanışı da farklıdır. saygılar __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche | |
|
| #7 | |
| bence olgunluk kişinin kendini bilmesi |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|