"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski12-06-07, 11:48  #1
ersel

ersel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Allahın size şefkatli olun lafını böyle mi anlıyorsunuz?

Bakın çoğunuz gerek ailelerinizden,gerek doğup büyüdüğünüz çevreden dolayı müslüman olarak yetiştirilmişsiniz.Ayrıca yanında getirdiği toplumsal,muhafazakar kimlikler de cabası.
Oh ne güzel.Mutlusunuz.Kafanızı sadece Kuran'ı daha ne kadar çok bilimle örtüştürebilirimle kullanıyorsunuz.Bunu da yanlı yapıyorsunuz.Hayat kolay sizin için.Dayamışsınız kendinizi bir şeye,kafanız rahat,nasıl oluyorsa anlamıyorum vicdanınız rahat.Bir de bu yetmezmiş gibi ateistlere saldırıyorsunuz.Ne getirecek size?Müslümanlığı yayıp sevaba mı giriyorsunuz?Bir gün ateist olarak yaşamaya çalışın.Yapamazsınız.Ateist olmak için çok cidi bir bilgi birikimi ve cesaret gerekir.Taşlanmayı göze almıştır ateist.Ölümden sonra hayat olduğuna inanmadan yaşar.Yaşadığı hayatı manalı kılar.Sevap denen şeye inanmadan iyilik yapar.Namaz kılmadan kendini dinlemeye çalışır.Oruç tutmadan nefsini ehlileştirir.Sizin düşündüğünüz gibi zındık,ahlaksız değillerdir yani.

Bu cümleleri bir deist olarak yazıyorum.Düşüncesizce ateizmi savunan,düşüncesizce islamiyeti savunan herkese karşıyım.Yanlış anlaşılmak istemem.Bu sözlerim tüm müslümanlara değildir.Ama bu forum da böyle yaklaşan,şefkati,anlayışı dinin baş getirdikleri olmasına rağmen unutmuş,saldırı zihniyetindeki müslümanlaradır.
saygılar.
Eski12-06-07, 12:11  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın ersel şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bakın çoğunuz gerek ailelerinizden,gerek doğup büyüdüğünüz çevreden dolayı müslüman olarak yetiştirilmişsiniz.Ayrıca yanında getirdiği toplumsal,muhafazakar kimlikler de cabası.
Oh ne güzel.Mutlusunuz.Kafanızı sadece Kuran'ı daha ne kadar çok bilimle örtüştürebilirimle kullanıyorsunuz.Bunu da yanlı yapıyorsunuz.Hayat kolay sizin için.Dayamışsınız kendinizi bir şeye,kafanız rahat,nasıl oluyorsa anlamıyorum vicdanınız rahat.Bir de bu yetmezmiş gibi ateistlere saldırıyorsunuz.Ne getirecek size?Müslümanlığı yayıp sevaba mı giriyorsunuz?Bir gün ateist olarak yaşamaya çalışın.Yapamazsınız.Ateist olmak için çok cidi bir bilgi birikimi ve cesaret gerekir.Taşlanmayı göze almıştır ateist.Ölümden sonra hayat olduğuna inanmadan yaşar.Yaşadığı hayatı manalı kılar.Sevap denen şeye inanmadan iyilik yapar.Namaz kılmadan kendini dinlemeye çalışır.Oruç tutmadan nefsini ehlileştirir.Sizin düşündüğünüz gibi zındık,ahlaksız değillerdir yani.

Bu cümleleri bir deist olarak yazıyorum.Düşüncesizce ateizmi savunan,düşüncesizce islamiyeti savunan herkese karşıyım.Yanlış anlaşılmak istemem.Bu sözlerim tüm müslümanlara değildir.Ama bu forum da böyle yaklaşan,şefkati,anlayışı dinin baş getirdikleri olmasına rağmen unutmuş,saldırı zihniyetindeki müslümanlaradır.
saygılar.
Genele konuşmuşunuz ama ben şahsım adına biraz konuşayım.

Mesela yaratıcı konusu olsun, İslam olsun klask usul "biz babadan böyle gördük" mantığıyla düşünmüyorum. Bana mantıklı geldiği için inanmış durumdayım. Sonra Kur'an'la bilimle örtüştürmek gibi bir derdim yok. Çünkü ben Kur'an'ı bir şifre kitabı gibi düşünmüyorum. Ha bilimsel gerçeklerden de bahsettiği vardır mutlaka ama Kur'an'ı (benzetmekte hata olmasın) anayasaya benzetirim ben. Genel bir yaşamla ilgili çerçeve çizer, içinin nasıl doldurulacağına dair kıstasları belirtir, o kadar.

Üstüme alındığım için konuştuğumu düşünmeyin, sadece sorunuza cevap olsun diye tek tek cevaplıyorm. İnanmayan kimseye de saldırmak gibi bir tavrım da yok. (yani üstelik hele de şu zamanlar öyle bir öküzlük yapacak kadar delirmedim, tamam deliyim falan ama)

Katıldığım bir nokta şu. İbadet veya bir davranış sevap olsun diye yapılmaz. İnsansan iyilik yaparsın kişilere, inanıyorsan da ibadet yapmayı görevin addedersin, yapmadığında da cezasını çekmeyi kabul edersin. Allah bu yaptıklarının karşılığında sevap verir veya vermez, o kişiyi ilgilendiren bir durum değildir. Mesela dilenciye para vereceksen bunu yardım olsun diye verirsin, karşındakinin ihtiyacı var, bir parça işine yarasın diye. Karşılığında bir de Allah sevap yazarsa fazladan ek gelir gibi bişi olur işte, ama onu düşünerek yapılmaz. (yani en azından bence durum böyle)

Neyse ben sadece sizin sözlerinizi kendi açımdan değerlendirmek istedim. Yoksa bana ya da bir başkasına söylemediğinizi, genele konuştuğunuzu biliyorum. Sadece işin "bence" kısmından bahsettim.

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski12-06-07, 12:42  #3
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Forumdaki inanç/mitoloji bölümüne ilk defa uğradığınız belli oluyor.

Bakın bakalım bir,iyice oturup okuyun hepsini.Ondan sonra yazdıklarınızı tekrar okuyun ve genellemelerin yanlışlığını ve taraflılığınızı görün derim ben.

saygılar
Eski12-06-07, 17:54  #4
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum

Alıntı:
Sayın ersel şöyle demiş:

Mesajı Göster

saygılar.
İlk paragrafta yazdıklarınıza katılıyorum. Ama genelleme yapmasanız daha hoş olurdu. Heryerde olabileceği gibi bu forumda da foruma yakışmayan davranışlar segileyenler olabilir.

Size ya da inandıklarınıza taş atanlara taş ile cevap vermeyin.

Savunduklarınızın sonuna kadar arkasında durmuşsunuz. Mantıklı bir şekilde ateist insanlardan bahsetmişsiniz. Bencede haklısınız cesaret ve bilgi gerektiren bir inanç çünkü sırtını hiçbir yere dayamıyor...

Ama tüm inançlara saygılı olalım ki onlardan da saygı beklemeye hakkımız olsun. (Yanlış anlamayın size saygısız demiyorum,tüm insanlar içindi.)

saygılarımla
Eski14-06-07, 10:44  #5
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Bana nedense tersi bir durum varmış gibi görünüyor. Müslümanlar forumdaki ateistler tarafından sürekli "dar kafalı ,bağnaz ,cahil , gerici " suçlamalarına maruz kalıyor . Gerçek hayatta böyle müslümanlar vardır şüphesiz. Ancak bu forumdaki arkadaşlar bu sıfatları(!) hiç te haketmiyorlar geneli de dinsizliğe saygılı gibi geldi bana. Özetle bu forum için düşünceye saygı açısından müslümanları ve dinsizleri karşılaştırırsak müslümanlar daha saygılı diyebilirim.
Tabi ki yanılıyor olabilirim çünkü forumu pek fazla okumayadım.
hebun is online now  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı