| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Psikolojiye karşı çıkış/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Piskolojinin insanları sömürmekten başka bir çabası yok. Geçmişten günümüze insanlar sürekli teklojinin ve sürünün kölesi oldular.topluma yabancılaştılar ve şimdi de kendilerine.bu yabancılaşma sürünün abuk sabuk normları üzerinde ilerledi ve büyüdü.geçmişte yapmayacağımız şeyleri normallik diye içimize aldık.toplum karşında ayıplanacağız korkusuyla onu besledik ve büyüttük. Artık kimse özgür değil.Çünkü psikologlar bu sistemin en büyük gardiyanları. İlaç firmalarının doktorlara tatil imkanları sunma gibi güçleri oluştu abuk sabuk nedenlerden dolayı antideprasan(bir çeşit sakinleştirici yada bir çesit uyuşturucu diyebiliriz) yutmaya başladık pasifleştik.Çünkü toplum ve onun psikolojisi özgür olmamızı istemiyor. Özgürlük tüm ilkelerden arınmaktır.özgür bir kişi yanlızdır (İlkokul kitaplarında gördüğümüz gibi yanlız bir insan yaşayamazla büyütüldük.)şimdi ise davranışlarımızdan korkuyoruz. Nietzsche şöyle der; insanüstü bir varlığın olabilmesi için yeryüzündeki tüm insanların ölmesi gerekir... Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde (ingiltere de, Amerika da,Fransa da,Norveç te )anti depresan kullanımı daha fazladır.insanlar bildikçe emildiğini görüyor.bilmek zordur,bu toplumda tehlikelidir.biliyorsan kendini ve toplumun tüm oluşları sorgularsın.bazı düşünürlerin bu yüzden kafayı yediğini düşünürüz ama aslında onlar bizim normlarımızı bizim düşüncelerimizin üstünde bir neden sonuç ilişkisi aralar.mesela Albert Einstein dişerini fırçalamazmış hep aynı elbiseyi giyermiş çünkü bunların hayatından zaman çalacağına inancıdaymış ama bizim sevgili psikologlara göre ise bu bile bir delilik olabilir çünkü davranış bozukluğu ...Yukarıda da belirtiğim gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinde antidepresan kullamı daha fazladır.sizce bu insanların Irak taki bir anneden daha fazlamı acısı var hayır yok.ama psikoloğa gidiyorlar çünkü hayatlarında psikoloğa giden insanlar olmuş bu yuzden deliliğe daha fazla yakın hissediyorlar. Eğer pisikoloji olmasaydı delilik olurmuydu?Evet belkide olurdu ama bu kadar pasif bir dünyada yaşamazdık. |
|
| #2 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Kapitalizm insanı metalaştırmıştır.Kendine,topluma ve onun sorunlarına yabancılaştırır.Üretimin bir objesi durumundadır.Burda yaratıcı ve insan doğasına has birşey yoktur.Kapitalizm devrimcidir.Devrimciliği teknolojiyi ve buna bağlı olarak üretim araçlarını geliştirmesindendir.Teknolojinin insanlığı öldürdüğü bir gerçektir. Ancak kapitalizmin sonucu olan yabancılaşmanın beraberinde gelen yalnızlık insanın düşmanıdır.Kafasında kurduğu dünya ile yaşadığı dünya arasındaki çelişkiler insanı bitirir ve yalnızlaştırır.Bu zaten kapitalizmin istediği bir yalnızlıktır.Kabullenmiş,yenik bir insan.Kendisine ait davranış ve düşünceleri başkalarında bulamayan insan artık çağın insanı olmuştur.Bu insanın sorunlarının olması doğal.Darbeler,devrimler,savaşlar,toplumsal alt üst oluşlar tüm bunlar bireyi direkt etkilemektedir.Burda kapitalizmin genel mantığı devreye giriyor hemen.Yarattığı soruna çözüm üretmek.İlaçlar,doktorlar,kısacası gene paraya çevriliyor herşey. İnsanın sadece psikolojik değil,nihai kurtuluşu kapitalizmin yıkılışına bağlıdır. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. Anadolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-06-07 17:55 .Sebep: harf yutma | |
|
| #3 | |
| Anadolu kapitalizme olan kinini anlıyorum.Yazdıkların duygusal anlamda hoşuma gitti.Ama Kapitalizm olmasaydı da psikoloji olacaktı...Olmuştu... Ben psikolojiyi reddediyorum ve ona inanmıyorum...Psikolojinin saçmalıklar zinciri olduğu inancındayım. |
|
| #4 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Kapitalizm olmasaydı psikolojinin olacağı konusu oldukça tartışmaya açık bir cümle. Psikolojiye karşı olmak ise çok daha şaşırtıcı. Tarihe ya da astronomiye karşı olmak gibi bir şey bu. Kapitalizm olmak zorundaydı öncelikle. Çünkü kapitalizmin varlığı tarihsel gelişim içinde üretici güçler ve üretim ilişkileri ile ilgili. Gelişme oldukça ortaya çıkması da kaçınılmaz bir şeydi. Kapitalizmin ortaya çıkması ise doğal olarak din'i gerilettiğinden bilimlerin gelişmesine yol açmıştır. Kısaca bilimlerin gelişmesiyle, kapitalizmin gelişmesi içiçelik gösterir. Ama daha önemlisi; sizin psikolojiye karşı olunuz. Bunu anlayamadım. Bireysel davranışların incelenmesi, bu konuda birtakım genelleyici sonuçlar çıkarmak neden rahatsızlık uyandırmış sizde, anlamadım. Ayrıca Sn. Anadolu'nun yazısı kapitalizme duyulan kinden de değil, söyledikleri baştan aşağı doğrulardır. | |
|
| #5 | |
| [Ama daha önemlisi; sizin psikolojiye karşı olunuz. Bunu anlayamadım. Bireysel davranışların incelenmesi, bu konuda birtakım genelleyici sonuçlar çıkarmak neden rahatsızlık uyandırmış sizde, anlamadım. Ayrıca Sn. Anadolu'nun yazısı kapitalizme duyulan kinden de değil, söyledikleri baştan aşağı doğrulardır.] sanırım bir kin var değil mi anadolu ![]() İnsan düşüncelerini genellemek kadar saçma birşey olamaz.Bu tek bir birey yaratmaktan farksızdır.Bugün okuduğum köşe yazısının başlığı geldi aklıma IQ testi ne kadar zeki. Diyelimki belli bir zeka düzeyi var eğer onun çok üstündeysek yine deli olarak kabul görürüz kimse bizi anlayamaz çünkü bizim zeka düzeyimizde değil ve bizim normalliğimizde değil ayrıca bunu anlayamayız.davranışları da bizden farklı olabilir.Ama psikoloji ne kadar insanlar üstünde hüküm sağlarsa melnur yaratıcı kişi oranı o kadar düşük olur olacaktır. Psikoloji dediğimiz şey düşüncenin önünü tıkamaktan başka birşey yapmıyor. |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sn trip_off; psikolojiye mi karşısınız yoksa ülkemizdeki psikologların yöntemlerine mi? Psikoloji bir bilimdir ve kökleri m.ö 4. ve 5. yüzyıllara dayanır. Platon, Aristo gibi filozoflar ilk kez insan zihni, algı, bellek gibi konularla uğraşmışlardır. Yani her dönemde insan araştırılmış; ama psikolojinin felsefeden ayrı bir disiplin olarak ele alınmasıyla modern psikoloji oluşmuştur. Buna nasıl ve neden karşı olduğunuzu anlayamadım. Derseniz ki eğer, psikologların teknikleri, yaklaşımları eksiktir ya da yanlıştır, burası anlaşılır; ama tamamen psikolojiyi reddetmeniz gerçekten şaşırtıcı. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Sanırım trip_off psikoloji'yi biraz farklı bir anlamda kullanıyor. Daha çok bu bilimin uygulanışı yani antidepresan kullanımı ve diğer pasifleştirici sözlü yazılı kullanımları. Psikolojik gelişim serileri bütün sorunların kaynağı olarak insanın kendisini işaret ederken elbette hedef şaşırtmış oluyor. Her bir sorunumun kaynağı bir psikolojk bozukluk ise bu dışarda ideal bir dünyanın varlığını iddia etmiş olur. Şizofreninin bir haslatılık süreci değil de doğal bir tedavi süreci oldugunu duymuştum. Bu şekilde insan gerçek sorunlarından daha kolay kaçabiliyormuş. Belki de bilinçli uyuşturucalara(antidepresanlar,pratik psokoloji, din milliyetçilik vs..) ek olarak kendimizin ürettiği başka uyuşturucular da vardır. Demek gerçekten katlanılmaz bir haldeyiz. __________________
- Allah bizi yarattı,atatürk bizi kurtardı,devlet bizi okuttu,ordu bizi koruyor ..... -Kredi kartı geçiyor mu? |
|
| #8 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Anladığım kadarıyla sn. trip_off foucault düzleminde yaklaşıyor olaya.Zira Foucault normallik ve anormallik sınırlarının toplum tarafından nasıl belirlendiğini göstermeye çalışıyordu.Tecrit edenler ve edilenler arasındaki farkları da.İktidarın ne kadar bedenlerimizin içine işlediğinden ve tecrit edilenlerin iktidar için tehdit unsuru olduğundan.Sevgiler... __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Sayın özgürce ve imzası:Gücün olduğu yerde özgürlükten bahsedilemez. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #10 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Haklısınız sn. Anadolu fakat Foucault iktidar her yerdedir ve hiçbir yerdedir diyerek her ne kadar yapısalcı bir düşünceye meyil etse de son kertede öznenin buna direnç noktaları oluşturabileceğini belirtir.Yani özgür olmak için direnç noktaları geliştirmek gerekir. __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|