Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Laiklik tehlikede mi? Yoksa bu kullanılıyor mu?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski12-06-07, 17:18  #1
ersin57

ersin57'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Laiklik tehlikede mi? Yoksa bu kullanılıyor mu?

Laiklik nedir? Laiklik kelime anlamı olarak devlet işlerinden din işlerini ayrı tutmayı amaçlamış modern bir ilkedir. Kesinlikle yönetimde bulunacak insanların manevi duygularından vazgeçmeleri gerektiğini belirten bir olgu değildir, olmamalıdır. Sadece yönetimde bulunan şahısların makamlarında olduğu sürece manevi duygularını bir kenara bırakarak rasyonel düşüncelerini göz önüne alarak ülkeyi yönetme eğiliminde bulunmalarını gerektirir.

Peki, amaç bu iken ülkemizde neden bu çarpıtılıyor? Amaç ne? Sorgulanması gereken durum kesinlikle bu olmalıdır. Aslında çok uzaklara gitmeden yakın geçmişlere bakılarak bunların cevapları bulunabilir.

Bu ilkeyi çarpıtan kesim tarih boyunca iki söylentiyi kullanmıştır irtica ve bölücülük. Bu söylentilerle ülke üzerinde büyük etkileri olmuştur. Darbeler muhtıralar vb. çünkü bu kesimin temel bir amacı vardı; ülke yönetiminde baş rolü oynamak. Ülke tarihi boyunca da bunu yaptılar bir şekilde kendileri gibi düşünmeyen kesim yönetimde bulunduysa engel oldular ve şu an yaşadığımız bu sıcak günlerde de bunun sinyallerini de kuvvetli bir şekilde hissettirilmektedirler.

Dünya tarihinde acaba kaç tane ülke vardır başbakanını idam eden ve daha sonra bu insana anıt yaptıran? Ben sadece bir tanesini biliyorum. Gerçi bakıldığında anıt mezarını yaptıran insanında yanına anıt mezarı yapılıyor, düşünülmeden bakıldığında ne var ki bunda diyebiliriz ama bu insanında ülke yönetiminde görev yaptığı sürece bakarsak diğerlerinden ayıran temel farkları göreceğiz. Ülke yönetiminde rol almak isteyen elit kesimden olmadığını ve bu kesimin ellerindeymiş gibi gördükleri mevkii kaptırmalarını içlerine sindirememelerini açıkça görüyoruz ve nitekim amaçlarına da ulaştığını biliyoruz.

Peki, ne olacak ne zamana kadar bu durum böyle gidecek? Sıcak gelişmelere tanık olduğumuz bu günlerde her şey netlik kazanacak ya bu elit kesim ülkeyi yönetmeye devam edecek ya da egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak….

saygılarımla...
ersin57 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-07, 11:21  #2
ersin57

ersin57'nın Avatarı

Biz laikliği Türkiye'ye getirenden daha mı laiğiz

saygıdeğer arkadaşlar Atatürk'ün balıkesirde yapmış olduğu bir konuşmayı sizlerle paylaşmayı uygun gördüm;

Ulu Önderin Balıkesir Hutbesi
Ey millet, Allah birdir. Şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, atıfeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygemberimiz Efendimiz, Cenâb-ı Hak tarafından insanlara hakâyık-ı diniyyeyi tebliğe me'mur rasûl olmuştur. Kanun-u Esâsîsi, cümlemizce malûmdur ki, Kur'anı azümişşan'daki nusustur. İnsanlara feyz vermiş olan dinimiz, son dindir. Ekmel dindir. Çünkü dinimiz akla, mantığa, hakikate tamamen tevâfuk ve tetâbuk ediyor. Eğer akla, mantığa, hakîkate tevâfuk etmemiş olsaydı, bununla diğer kavânin-i tabiiyye-ı ilâhiyye beyninde tezad olması icab ederdi. Çünkü bilcümle kavanin-i kevniyyenin menbaı Cenab-ı Haktır.

Arkadaşlar; Cenab-ı Peygamber mesaisinde iki dâra, iki hâneye mâlik bulunuyordu. Biri kendi ikâmet eylediği hânesi, diğeri din işleriyle iştigal buyurduğu Allah'ın evi idi. Kendi husûsi işlerini kendi evinde görür, âmmenin, ümmetin hizmetini de Allah'ın evi olan câmi-i şerîf'te ru'yet eylerdi. Biz de hazret-i peygamber'in usûlüne ikdida ederek, milletimize teallük eden husus için şu Beytullah'ta toplandık. Şimdi Hazret-i Allah'ın huzurundayız. Bunu bana müyesser eden Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarına arz-ı şükran ederim. Çok memnunum ve bu vesile ile büyük bir sevâba nâil olacağımı ümid ediyorum.

Efendiler, câmiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Her şeyden evvel itâat ve inkıyâd-ı tâmme ile ibâdet, din ve dünya için neler yapılması lâzım geldiğini düşünmek için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferd başlı başına bir hizmet ifa etmelidir. İşte biz de burada din ve dünya için istiklâl ve istikbâlimiz iç:in, bilhassa hâkimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım. Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşüncelerini anlamak istiyorum.mal-i milliyye, irâde-i milliyye yanlız bir şalısın düşüncesinden değil, bil"umum efrâd-ı milletin arzularının, emellerinin muhassalasından ibârettir.

Binaenalyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.

Yani şimdi size sorarım bu sözleri şu an ülkemizde bir başbakan veya cumhurbaşkanı söylemiş olsa ne olurdu cevaplarınızı bekiyorum.

saygılarımla.......
Eski18-06-07, 11:51  #3
vulpes

vulpes'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Laiklik, latince "laicus" kelimesinin Türkçeye intikal etmiş şekli olup, gerçekte sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil, asıl anlamıyla din ve dünya işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Zira , laicus ruhani olmayan demektir, sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasının savunulması sekülarizmdir. Ama özellikle 12 eylül sürecinden sonra toplumumuzun karşı karşıya olduğu yapay metamorfoz sürecinin idamesinde bir araç olarak kullanılan eğitim sisteminin bir sonucu olarak öğrencilere daha ilk okuldan itibaren terimin gerçek karşılığı yerine hukuki karşılığı aktarılmıştır. Laiklik bu dünyanın işlerini bu dünyaya yönelik olarak yapmak demektir, din ve devlet işlerinin ayrılması sekülarizm olarak adlandırılır.

Ayrıca ülke yönetiminde rol alan elit kesimden olmadığı iddia edilen kişi de Aydın'da yaşayan ve oldukça varlıklı bir toprak ağasıydı. Başbakanlık örtülü ödeneğini yarım kalmış ağır sanayi projeleri dururken, ABD otomotiv ve petrol şirketlerine peşkeş çekerek yüz bin kişiye bir arabanın bile düşmediği, henüz demiryolu altyapısını bile tamamlamamış bir ülkede binlerce kilometre asfalt yol yapımına harcamış olan, toplumu kardeş kavgasına sürükleyen bir anlayışla ve türkçe ezan gibi bir takım hassas konuları kaşıyarak söz konusu olduğu tahmin edilen kişinin kendi sonunu getirmesi gerçekten trajiktir. Bununla birlikte olay bu kadar basit değildir. Zira söz konusu şahıs iktidarın kontrolünü yüksek burjuvazi sınıfının oligarşisi haline getirmeye çalışırken yeni ortaya çıkmış olan Türkiye burjuvazisinin en önemli bölümünü oluşturan yüksek bürokrasi zümresinin ikinci plana itilmesine ön ayak olması dönemin koşullarını sömürenler arasındaki bir uyuşmazlığa ve çatışmaya dönüştürmüş, patrimonyal yapıdaki türk toplumunun, kraldan çok kralcı olan halkımızın da her güçlü olanı onaylaması şeklinde kendi sömürüsüne göz yumması şeklinde bir sonuç doğurmuştur.

vulpes Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-06-07 12:08 .
vulpes is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-06-07, 18:40  #4
T.K

T.K'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ

Laiklikartık tamamen biliniyor sanırım ; bu ülkede yıllardır süregelen o kadar bıkkınlık verici bir muhabbet ki ' laiklik ' konuşula konuşula beyinlere iyice yer etti ve günümüz insanlarından laikliği çarpıtıp başka yönlere çekenler dahi laikliğin ne demek olduğunu , din düşmanlığıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını , amacının dini örselemek olmadığını , biliyor . . . ama benim bahsetmek istediğim şey bu değil ; söyleyeceğim odur ki , biz artık bazı şeyleri kabullenmeli , onların doğrultusunda iyice kafa yorup neler keşfedebileceğimizi çıkarsamalıyız . . . kabullenmeliyiz (daha doğrusu algılamalıyız çünkü bu kötü birşey değil bilakis...) : biz DOĞULUYUZ ! biz asyalıyız ; bu bizim kanımızda , dilimizde , içimizde , tinimizde ... her bir yanımızda var ... ve kilise - devlet anlaşmazlığından peyda olan , uygunluğu , sömürgenliği , yararı , zararı ... herşeyiyle tartışma ve eleştirme konusu olabilecek birtakım düşünce öbeklerinin sindirilmesini kendimizden beklememeliyiz . . . Bu ülke birçok değer değişim ve -sözde- gelişimine alışamadı ; hep yadırgama , hep yanılsama , hep yadsıma . . . Bu buhranlı eylemlerden başka elimzde kalan ne var ??? Batılı mı olduk ??? Niye ??? Batının düşünsel inkişafını mı kendimize katık edip bilincimizi berkitmek istiyorduk ??? Güya öyle ! . . . Peki ya bu işin , işlevselliği , uygulama tabanındaki geçerliliği ??? BELİRSİZ ! Sezgi dünyasının derinliği tartışılmaz durumda olan doğu , ussal yönden (ussal eylemlerini dışavurum potasına sokabilme yönünden) belki o vakit , sarsıntı ve kısıntı kıskaçlarının arasındaydı ; tamam bu inkar edilemez , fakat şarkın bizim özümüz olduğunu niçin unuttuk ??? Aramız sızan din istismarı batının sunaklarında yağmurun geçmesini bekleyerek mi epritilecek , söndürülecekti ??? Bilakis , 'titreyip kendimize dönerek' bunu atlatabilirdik ; gelin görün ki bir şekilde tıkaçlar yetmedi ve sızan uhrevî suların sonucunda içimiz kurudu ve materyalist , ilgisiz , yazmayan , okumayan , düşünmeyen , Türk kimdir , Türkçe nedir , Kök-Türk ve Kök-Türkçe nasıldır ? demeyen , Yunan ne yapmış , ne düşünmüş , neler öngörmüş , Hint'in 'kast'ından başka neyi varmış , Farabî kimmiş ? Diyemeyen , sorsanız belki de ' Ne olursan ol gene gel... ' tümcesinden ziyade hakkında birşey söyleyemeyeceği Mevlânâ gibi bir değeri olduğunu ve bunu önce algılayıp sonra koruması gerekliliğini farkedemeyen , daha bilmem hangi tanımlamalarla yüzyüze gelebilecek bir gençlik , bir kuşak (parça parça bir kuşak!!!) olduk çıktık . . . .
Bu saatten sonra yapabileceklerimzi nelerdir bilemem ama çok da aydınlıkta olmadığımız kesin . . . .
Eski22-06-07, 20:47  #5
wetfeel

Giriş Tarihi: Dec 2006

Bu bana göre söyleyen kişiye göre ve söylemine göre değişir. Mesela bunu Recep Tayyip Erdoğan ve tayfası söylerse sorun olurdu. Çünkü onların amacı bir şeriat devleti. Ama bu sözü laikliği gerçekten benimseyen bir kişi söylerse o zaman sorun olmaz. Çünkü o kişinin amacı insanların dini duyguları veya ülkeyi şeriata götürmek değildir. Zaten allahın bir olduğunu ve diğer yazılanları herkes biliyor.
wetfeel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-06-07, 22:35  #6
ersin57

ersin57'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın wetfeel şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu bana göre söyleyen kişiye göre ve söylemine göre değişir. Mesela bunu Recep Tayyip Erdoğan ve tayfası söylerse sorun olurdu. Çünkü onların amacı bir şeriat devleti. Ama bu sözü laikliği gerçekten benimseyen bir kişi söylerse o zaman sorun olmaz. Çünkü o kişinin amacı insanların dini duyguları veya ülkeyi şeriata götürmek değildir. Zaten allahın bir olduğunu ve diğer yazılanları herkes biliyor.
Yaa Başbakanın amacının şeriat olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Bana açıklama yaparmısınız rica etsem...
Eski25-06-07, 01:22  #7
sulh

Giriş Tarihi: Nov 2006

burada başbakanın amacından çok atamızın amacının ne olduğunu sorgulasak daha isabetli bir yöntem belirlemiş oluruz diye düşünüyorum...
zira atamız söyledikleri ve yapıp ettikleriyle tarihte yerini almıştır.. söz konusu hutbe üzeinden başbakanın niyetini tahmin edip müneccimlik yapmaya kalkmaktansa atamızın eylem ve söylemlerinden niyetleri hakkında hükümler çıkarmak hepimiz için yol gösterici olacaktır..
mesela bu konuşma metni ve atamızın din konusundaki karşıt söylemleri kıyaslandığında, başbakandan önce atamızın takiyye yöntemini kullanıp kullanmadığı sorusunu akla getirmekte..
amaca ulaşan yolda takiyyeye başvurmak atamızın ahlakıysa şayet, atamızın ahlakıyla ahlaklanan cumhuriyet nesillerinin de takiyyeci olmasından gocunmak abes olsa gerek..

sulh Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-06-07 01:25 .
sulh is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-06-07, 04:30  #8
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın sulh şöyle demiş:

Mesajı Göster
burada başbakanın amacından çok atamızın amacının ne olduğunu sorgulasak daha isabetli bir yöntem belirlemiş oluruz diye düşünüyorum...
zira atamız söyledikleri ve yapıp ettikleriyle tarihte yerini almıştır.. söz konusu hutbe üzeinden başbakanın niyetini tahmin edip müneccimlik yapmaya kalkmaktansa atamızın eylem ve söylemlerinden niyetleri hakkında hükümler çıkarmak hepimiz için yol gösterici olacaktır..
mesela bu konuşma metni ve atamızın din konusundaki karşıt söylemleri kıyaslandığında, başbakandan önce atamızın takiyye yöntemini kullanıp kullanmadığı sorusunu akla getirmekte..
amaca ulaşan yolda takiyyeye başvurmak atamızın ahlakıysa şayet, atamızın ahlakıyla ahlaklanan cumhuriyet nesillerinin de takiyyeci olmasından gocunmak abes olsa gerek..
birileri siz vatan kurtarırken sizi dinsizlikle suçlayıp hakkınızda katli vacip suçlaması yaparsa aynı silahı sizin de kullanmanız sanırım takiyyecilikten biraz(!) farklı oluyor.
Eski26-06-07, 05:03  #9
Renk
Uzaklaştırıldı

Renk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın ersin57 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yaa Başbakanın amacının şeriat olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Bana açıklama yaparmısınız rica etsem...

Kadinin seçme hakkı olabilir, ama seçilme hakkı asla!"-- RTE
*** Yeni yil kutlamalarina karsiyim.-- Recep Tayyip Erdogan 19.12.1994 Sabah
*** Tekke ziyaret etmedim, ama dergahi ziyaret ettim.-- Recep Tayyip Erdogan 22.1.1997 Gozcu
***"İmamlar da nikah kıysın"-- 1995 RTE
***Ataturke saygi gostermek icin heykel gibi hareketsiz durmanin anlami yok--. Recep Tayyip Erdogan (12.5.1994 Hurriyet)
***Alkol yasaklanmali--. Recep Tayyip Erdogan 1.5.1996 Hurriyet
*** Tum okullar imam hatiplere donusturulecek.-- Recep Tayyip Erdogan 17.9.1994 Cumhuriyet
***"10 Kasım'da yaygara kopartıldı." --RTE (14.11.1994 - Hürriyet)
*** “sarık operasyonu çok komik.”-- RTE , 15.05.1995 sabah
*** “mayo reklamı şehvet sömürüsüdür.” --RTE (06.03.1996 hürriyet)
*** “milli piyango zulümdür.-- RTE (29.09.1994 hürriyet)
***Ataturk’un sapik prensipleri tabular olmustur.-- AKP parlemanto grup baskan vekili Bulent Arinc
***Anitkabiri aglama duvarina cevirmislerdir. Acaba Ataturk ne yapiyor, kime karsi sorumlu?-- AKP kurucusu Halil urun
*** LAIKLIGIN SONA ERMESI ICIN SUREKLI INANARAK DUA EDIYORUZ .SARHOS MUSTAFA BEKRI CE YONETILIYORUZ.(Ataturk’u kastediyor) COCUKLARIMIZ PKK ILE SAVASARAK VEYA TRAFIK KAZALARINDA OLMEK YERINE, SERIAT ICIN OLMELIDIRLER.-- AKP Bitlis milletvekili ZEKI ERGEZEN-KUZEY Irak’da magaralarda PKK ile fotograflari ele gecti
***Türkiye'de yaşayanların yüzde 99'u Elhamdülillah Müslüman olduğunu söylüyor. O zaman yüzde 99'un "Elhamdülillah Şeriatçıyım" demesi de lazım. Ben elhamdülillah şeriatçıyım. Şeriat İslam, Allah'ın kuralları demektir."-- TAYYIP ERDOGAN (21 Kasım 1994, Milliyet)
***"Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum." --TAYYIP ERDOGAN
*** “IKTIDARA GELMEK AMACIMA ULASMAK ICIN PAPAZ ELBISESI BILE GIYERIM”. TAYYIP ERDOGAN
***"Turkiye'de din cimentodur." Basbakan Recep Tayyip Erdogan
***"Din devletine karşıyım, dinsel milliyetçiliğe hayır!" RTE

***Istanbul’u Medine yapacagiz. Recep Tayyip Erdogan
***Tum okullar imam hatiplere donusturulecek. Recep Tayyip Erdogan
***Ben Istanbul’un imamiyim. Recep Tayyip Erdogan
***Mayo reklamlari sehveti tahrik eden seylerdir. Recep Tayyip Erdogan
***Turkiyenin Cumhurbaskaninin Imam hatip mezunu olacagi gunler yakindir. Recep Tayyip Erdogan
***Yesil medeniyetin rengidir.( kaldirimlarin bazilarinin yesile boyanmalarini istediginde soylemistir) Recep Tayyip Erdogan
***Turk Parlemantosunu dua ile acmak isterim. Recep Tayyip Erdogan
*** * Şimdi siz imam denilince camide namaz kıldıran insan zannediyorsunuz. İslami terminolojide imam idari yetkinin elinde olduğu insandır. Çünkü imam, önderdir, rehberdir. Şimdi burada biz bir önderiz, idareciyiz. (8 Ocak 1995, Hürriyet, Neşe Düzel röportajı)
*** Her şeyden önce RP bir din, RP eşittir İslam demek değildir. Türkiye'de RP'nin yöneticileri olarak biz İslam öncelikli bir yaşam tarzını benimsemiş insanlarız. Türkiye'nin yüzde 99'u "İslam yaşama biçimimdir" diyor. (13 Şubat 1994, Cumhuriyet)
*** * Ben diyorum ki insanlar laik olmaz. Nitekim Anayasamız da "TC vatandaşları laiktir" demiyor, "TC Devleti laiktir" diyor. Müslümanlığın karşısına laikliği oturtamazsınız. (10 Temmuz 1998, Hürriyet)
*** Türkiye'de yaşayanların yüzde 99'u Elhamdülillah Müslüman olduğunu söylüyor. O zaman yüzde 99'un "Elhamdülillah Şeriatçıyım" demesi de lazım. Ben elhamdülillah şeriatçıyım. Şeriat İslam, Allah'ın kuralları demektir. (21 Kasım 1994, Milliyet)
***Bu can bu tende kaldıkça bu beş yıllık dönem içinde Allah'ın izniyle aşındırmadık kapı bırakmayacak ve Taksim Camii'ni Bismillah yaptıracağım. Taksim Meydanı bir semboldür. Ama bizim kimliğimiz yok. (21 Kasım 1994, Milliyet)
*** Atatürkçü olmadığımızı her zaman söylüyoruz, ama Atatürk'ün ilkelerini benimsiyoruz. Bizde kişiye tabi olma söz konusu değildir. Biz peygamberimizin de, Atatürk'ün de ilkelerini şeklen değil esasen benimsiyoruz. RTE(17 Ekim 1996, Sabah)
*** Ben Türkiyeli bir Müslümanım. Müslümanlar şu anda önemli bir karar aşamasında bulunmaktadırlar. İslam havzası, bu kararın arifesindedir. Dünyada gerçek barış, ancak İslam havzasının bu karın verişiyle gerçekleşecektir.(9 Ocak 1995, Tercüman, Hollanda İslam Federasyonu konuşması)
***Ben diyorum ki insanlar laik olmaz. Nitekim Anayasamız da "TC vatandaşları laiktir" demiyor, "TC Devleti laiktir" diyor. Müslümanlığın karşısına laikliği oturtamazsınız. TAYYIP ERDOGAN (10 Temmuz 1998, Hürriyet)
***"Su ana kadar demokrasiyi bizim gibi anlayan, bizim gibi yasayan ve yasatmaya gayret eden bir parti gelmedi. Ama demokrasi amac mi arac mi? Ha burada bizim bir ayriligimiz var. Biz diyoruz ki, demokrasi bir aractir. Demokrasi bir amac degildir." TC BASBAKANI TAYYIP ERDOGAN
***“Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, mü'minler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler, Dillerde tevhid Allahu Ekber. Mü'minler ordusu Hakk'ın kolunda, Batılla savaşır dini uğrunda, Ezelden Ebede Kur'an yolunda, Allahu Ekber, Allahu Ekber. Hak dinin rehberi Resul-i Ekrem İman telkin eder hadisi her dem Dinimizde yoktur gizli ve mahrem Doğrudan doğruya Allahu Ekber." TAYYIP ERDOGAN
***...Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. TAYYIP ERDOGAN
***...İslâm alemi Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor. Kalkacağız. Bu kıyam başlayacak. TAYYIP ERDOGAN
***....Sandığa giderken egemenlik milletindir. Ama maddede ve manâda egemenlik Allah'ındır. Tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye. Bu millet istedikten sonra tabiî elden gidecek. BASBAKAN TAYYIP ERDOGAN
***''Hem laik, hem Müslüman olunamaz. İkisi bir arada ters mıknatıslama yapar'', ''1.5 milyar İslam alemi Müslüman Türk milletinin ayağa kalkmasını bekliyor, kalkacağız, ışıkları göründü. Allah'ın izniyle bu kıyam başlayacak'', ''Türkiye Cezayir olur mu diye soruyorlar. Biz hazmettire hazmettire geliyoruz'' TAYYIP ERDOGAN 1994
***"Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum." TAYYIP ERDOGAN
***“Kuran kursunun kaçağı, kanunsuzu mu olurmuş canım? Bu millet çocuğuna dinini öğretemeyecek mi?" Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN
***Her şeyden önce RP bir din, RP eşittir İslam demek değildir. Türkiye'de RP'nin yöneticileri olarak biz İslam öncelikli bir yaşam tarzını benimsemiş insanlarız. Türkiye'nin yüzde 99'u "İslam yaşama biçimimdir" diyor. TAYYIP ERDOGAN (13 Şubat 1994, Cumhuriyet)

****BU MILLETE COGALMAYIN TAVSIYESI ADETA IHANETI VATANIYE, ADETA BU MILLETI AZALTARAK TARIHTEN, DUNYADAN SILME PROJESIDIR. NUFUS OLMAZSA EKONOMIK SORUN OLMAZ DIYORLAR. BU MILLETIN COGALMASI LAZIM. BIZ BOYLE DUSUNUYORUZ. SAKIN HA, ALLAH NE VERDIYSE!.TAYYIP ERDOGAN
***’Biz din istismarı yaptık, din istismarı hataydı. Din adına parti kurmak dine kötülük yapmaktır’ Recep Tayyip Erdoğan 3 Mart 2004
*** 'Ben tüccar siyasetçiyim' RTE
*** 'Çocuklarımı yurtdışında okutuyorum, yakınım okutuyor' RTE
*** "Maaşımla geçinemiyoruz" BASBAKAN RTE
*** "Ben belediye başkanlığım döneminde haksız mal ve servet edindiğim iddiasıyla Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandım ve beraat ettim." BASBAKAN RTE
*** “Malvarlığında gizlilik esası vardır" BASBAKAN RTe

yeterlimi ?
Renk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı