"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Namusu önemsememek ..../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Evlilik dışı cinsel ilişkiyi normal olarak gören, bunun doğru olmadığını söyleyenleri de gerici, yobaz ve feodal vs. olarak nitelendiren kişilerin özelliklerini inceleyelim. Kendilerini insan olarak görmeyen kişilerin çoğunlukta olduğu bir görüş biçimi bu. Haliyle hayvandan farkı olmadığını düşündkleri için de, köpek yapıyor ben niye yapamıyorum? mantığıyla düşünüyorlar. Ama şöyle bir sorun var ki, bunu bu kadar açık dile getirmekte istemiyorlar. Onun için klasik söylemler yer alıyor hemen. tabuların yıkılması lazım, sınırsız özgürlüğe ulaşmak gerekli, vs. vs.vs. En büyük destekçileri bunların da, yüzlerce yıldır gayrı milli kültürün baskısı altında yaşamış, kendi kültürünü doğrusunu yanlışını unutmuş milletimizin evlilik öncesi cinsel ilişki konusunda kadın erkek ayrımı gibi saçma sapan bir şey yapması. Böyle saçmalığı hemen kullanırlar ve bakın erkek egemen toplumda kadına cinsel özgürlük bile tanınımıyor, erkek ayrımı yapılıyor, erkek yapıyorsa kadın da yapsın (saçmalamanın zirve cümlesi bu zaten) feodal toplum vs.... Aslında mesele şundan ibarettir; kendi uçkuruna sahip olamayanlar bunu haklı bir zemine oturtmaya çalışırlar, bunun içinde "namus" kavramını alaya almaktan çkinmezler. Evlilik konusunda da çoğunluğu karşıdır, sonuçta evlilikte onların uçkurlarını sınırlayan bir konu değil mi? niye illaki bir kişiyle idare etmek zorunda kalsınlar ki? Canları sıkıldı mı, bbu iş yürümüyor artık birlikte yaşamayalım ben gider, deyip rahatça çekip gider. Sonuçta evlilik de geri kalmış feodal toplumların bir özelliği de mi? Yoksa modern çağ da hayatını bir kişiyle geçirmek gibi bir akılsızlığı kim kabul edebilir ki? Her yerde, her konuda ellerinden geldiğince namus kavramını alaya almaktan, (kendilerinin kini geçtim artık) başkalarının namusuyle ilgili espiri(?) yapmaktan çekinmezler. Aslında sorun çoğunun kapasitesi yetmediği için doğru düzgün şaka yapamaz, o yüzden bel altı laflar edip espiri yaptıklarını sanırlar. Kızdığımızda da "niye hemen celalleniyon ki?" diye sorarlar. Başkasıyla ilgili yaptıkları espirilere niye karşı çıktığını, neye kızdığını anlayamayacak kadar da zavallıdırlar aslında. Başka her konuda bir bahane bulunabilir belki ama birilerinin (tanımasam da) namusuyla alay etmenin ve bunu da espiri yapıyorum lafının altına sğınarak yapmanın tek bir açıklaması vardır, .......... Saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Toplumda namus kavramının hala da sadece kadın için önemsendiği bir gerçektir.Oysa namuz kişilik sahibi olmaktırve sadece cinsel yönü olan bir kavram değildir.Namus sadece tende olan bir olgu değildir. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
En çok kullandıkları sözlerden biriyse, namus kafadadır. Tamam namus tende değildir sayın özedönüşün de dediği gibi ama bu namus beyinde biter lafına da sinir oluyorum. Bahane resmen, yatıp kalkmanın insan zihninde uyandırdığı "acaba" sorusunu bastırmak için de namus kafadadır lafını sakız ederler ağızlara... Namus kafadadır ama yaptıklarınız beyninizdekilerin dışa vurumudur... | |
|
| #4 | |
| |
|
| #5 | |
| |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Mesela işçileri işten atan bir patron namuslu mudur?Mesela sigortasız işçi çalıştıran namuslu mudur?Mesela halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyenler namuslu mudur?Mesela ABD'ye gidip el pençe divan duranlar namuslu mudur?Mesela toplumun kutsal değer yargılarıyla siyaset yapanlar namuslu mudur?Mesela vatan-millet edebiyatı yapıp,vatanı satanlar namuslu mudur? Anlaşılan namus kavramı sadece bacak arasıyla ilgili.Bir toplumda en fazla ne konuşuluyor ve kurcalanıyorsa,bilin ki orda o anlamda sorun vardır.Ahlak ve namus kavramları tektir.Kadına başkası uygulanamaz. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. |
|
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Başkasını kısıtlamayı savunmakla kısıtamaları kaldırmayı savunmak farklı şeylerdir. Birileri inat ve ısrarla kısıtlamaları savunup başkalarının ahlâk bekçiliğine savunuyor ya, ne diyeyim. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Benim bahsettiğim ne sizin söylediğiniz ne? Sizden beklemediğim bir yorumdu söyleyeyim, en azından bu kadar basit bir yorum ve hata yapmanızı beklemezdim. Heralde kolunuzun kırık olmasından kaynaklanan bir sorununuz var. (yani en azından ben öyle düşünmek istiyorum, şu konuda demişiniz de http://www.yaziyaz.com/forum/thread17399-2.html) bir an önce iyileşin de, eski ve mantıklı yorumlarınızı görebilelim... Saygılarımla | |
|
| #9 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Evlilik kurumuna karşıyım,buna karşı olmam önüme gelenle yatacağım anlamına mı geliyor.Beynim yerinde duruyor hala.Sol kolumun ne olduğu konusunda isterseniz yorum yapmayayım.Saygılarımla. __________________
Umudun rengi mavi derler ya,ringlerde mavidir. | |
|
| #10 | |
| Sanırım konu namus kavramının içeriği ve kapsamı ile ilgili..Konunun bu yöne kayması amacından saptıracaktır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|