"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yaşayan her canlı ölüme mahkumdur. Buradan yola çıkarsak her anne ve baba birer katil olmuyor mu? Yani öleceğini bile bile bir canlı meydana getirmek, hem de yeni bireyin yaşamak isteyip istemediğini bilmeden bunu yapmak sizce cinayet olarak adlandırılabilir mi? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| BU değil de Tr'nin yetiştirdiği en iyi felsefeci diye ( övgüler içinde ) bir bayan çıkmıştı geçen ntv'de... O da orada başka bir düşünürün çocuk yapma konusunda ki ; '' Kendim mutlu olmadığım, yaşamakan zevk almadığım bir dünya da, neden bir çocuk hayata getireyim ? '' Bu açıdan bakınca biraz daha düşündürücü oluyor.( Yoksa sizin açı ile girersek toplu intihar eylemlerine girişeceğiz... ![]() şaka şaka )__________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| ne de olsa öleceğimiz için bir fikir beyan etmeye gerek yok çünkü o fikir de bizimle birlikte ölecek, bizimle birlikte ölmese bile insanlık ile birlikte muhakkak ölecek.Herşeyin bir sonu varsa bu evren için bizim yapabildiğimiz sadece doğaya uyup soyun devamını sağlamak |
| #5 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
Saygıyla... __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Yaşayan her canlı ölüme mahkumdur diyorsunuz sayın babacana. Yani burda ebeveynlerin suçu yoktur. Doğada ebeveynler dışında bir takım kurallar vardır. Cinayet bilinçli olarak kasten olursa cinayet olur; anne babanın çocuklarının eninde sonunda ölmesi için doğurmuyor-yetiştirmiyor. Eğer bir katil varsa bunun Tanrı olması gerekir. (ki ben böyle düşünmüyorum akıl kuralarına göre yaratan yok edebilir) Bundan dolayı sorunuzu, düşünce kurallarına ters bir düşünüş olduğunu düşünüyorum __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-06-07 18:44 . |
| #7 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Doğum kadar ölüm de normal değil mi, tabi ki doğan her canlı ölecektir; ama dünyaya getirilen canlı yaşaması için getiriliyor. Bunun cinayetle ne ilgisi var. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-06-07 02:44 . |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Forumda bir anket açsak ve "seçme şansınız olsa dünyaya gelmeyi kabul eder miydiniz" sorusuna sorsak, eminim ki olası ankete katılacakların büyük bölümü bence hayır cevabını seçecektir. Biraz daha açarsam konuyu şu örneği veririm : Bir kadın hamileliğinin ilk günlerinde doktorla görüşse ve doktor bu çocuğu doğurursan fazla yaşamaz derse o kadın doğurmak konusunda tereddüde düşer. Yine de doğurması olasıdır elbette ama aklı ve akıl yürütmesi ona doğurmaması gerektiğini söyleyecektir. Yukarda yazdığımdan yola çıkınca insanların bu konuda zaman kavramına itibar ettiklerini görüyorum. Madem dünyaya bir canlı getiriyorsunuz hem de öleceğini bile bile, 1 sene yaşaması ile 100 sene yaşaması arasındaki fark nedir? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| öleceğini bile bile dünyaya bir canlı getirmek cinayet olursa çocuk doğurmamak bizi bu cinayetten alıkoyamaz zira varlığımızla her saniye yeni canlıların var olmasına sebep oluyoruz..hatta sadece varlığımızla da değil yokluğumuzla da..toprak altında çürüyerek...asıl cinayet var etmek değil var olanı insan gibi yaşatmamak zannımca... |
| #10 | ||
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Herşey anlamsızlaşmasın diyemi dünyaya çocuk getireceğiz?Belki her türlü canlılık boştur belki hümanizim denilen şey kökten saçmadır.. Enteresan bir konu olmuş.Her ne olursa olsun ben çocuğumun olmasını isterim ![]() __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... | |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|