"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
PKK liderlerinin teslimine kim, niçin karşı çıkmış?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ABD'de çarşamba günü, Türkiye'den askeri yetkililerin de katılımıyla muhafazakâr Hudson Enstitüsü'nde yapılan bir toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin emekliye ayrılan başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast, PKK'nın Beyoğlu'nda 50 kişiyi öldürmesi, ardından da Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesini içeren bir senaryonun konuşulduğu iddia ediliyor. Senaryonun devamında ise Kuzey Irak'taki PKK liderlerinin yakalanması gündeme geliyor. Ancak toplantıya katılan Türk uzman, buna karşı çıkıyor. Bu itirazın gerekçesi bakın neymiş: Alıntı:
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| ya madem böyle birşeyi yazıyorsun linkini ver.Burası dedikoducu mahalle kadınlarının toplandığı altın günü mü?Dedikodu ile iş mi göreceğiz şimdi... linki burda.okuduğunuzda bunun sadece dandik bir senayo toplantısı olduğunu göreceksiniz. http://www.milliyet.com.tr/2007/06/15/son/sondun11.asp __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-06-07 14:55 . |
|
| #3 | |
| Son olaylardan sonra bunun dandik bir senaryo toplantısı olup olmadığından doğrusu emin değilim. Üstelik haber BBC gibi ciddi bir kanalda yayınlanmış. Kaldı ki, toplantı ne kadar dandik olursa olsun, eğer konuşulanlar ve katılanlar doğru ise bu sözlerin yenilir yutulur bir tarafı yok! __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #4 | |
| 27 Nisan çok ulslu istihbarat ve her türlü komplo için herşeye imkan verdi.Ha forumdakilerin olayları devler-örgüt olayı olarak bakmalarını anlamıyorum.Arkadaşlarımızın Pkk yi hatta Devlet içinde konuşlandırlmış derin güçlerin aynı amaca hizmet etmediğini düşünerek yorumlarda bulunuyorlar.Şu verdiğin olay bile planların ve seneryoların gereği olduğu konusunda bize bilgi olarak yeter aslında.. Evet.. Birileri planlarını yaptı ve yürürlüğe koydu. Bu kesin. Bu planın içeride de son derece sadık savunucuları var. Bu da kesin. Muhtemel senaryolara içerisinde, Türkiye’de önü alınmaz bir istikrarsızlık ve kargaşanın hüküm sürmesi, BM'nin çok yoğun akan kanı durdurmak bahanesiyle müdahalesi ve kargaşanın iyice kontrol edilmez hale gelmesi var. Pkknın bu oyunda aktör olduğu da kesindir. PKK genel 90 lardaki genel stratejisinin aksine, bölgeye hakim olma yönünde silahlı eylemler yapmak yerine, ölü sayısını artırıcı ve kanlı eylemlere imza atıyor. Bunun Türk toplumu üzerindeki psikolojik etkisinin kendi aleyhine olduğunu bile bile. Bunlar komplo teorileri değildir.Çünkü Mersinde iki çocuk PKK'nın hiç adeti değilken, Türk bayrağı yakmıştı. Bunun sonucunda ülkenin nasıl bir irrasyonalite ile hareket ettiğini hatırlayınız. Daha geçen gün Ahmet kaya Tişörtü giyen bir genç, linç edilmek istendi sakaryada Birkaç yıldır, en aklı başında insanlar dahi, Tüm doğunun napamlarla yokedilmesi gerektiğini, Bütün kürtlerin kuzey Irak'a sürülmesi gerektiğini, Tüm memurların doğudan çekilip kimysal silahlarla bölgenin temizlenmei gerektiğini dilllendiriyor. Bunlara tepki gösterince, benim adım kürtçüye çıkıyor. Ve maalesef böylesi saçma sözleri gün geçmiyor ki başka birinden duymayayım. "Araplar bizi arkadan vurdu" ezberi gibi yeni bir ezberimiz daha olacak. Bütün bu sürecin devamında, olayların nereye varcağını şu anda kestirmek oldukça zor. Çünkü coğrafyamız üzerinde hesabı olanlar sadece, ABD ve İsrail değildir. Bu ülkede oldukça hatırı sayılır miktarda Alman istihbaratının ve Rus istiharatının etkileri de vardır. Ve şu andaki kritik dönemde, tüm servislerin aktif konuma geçtiği ve harıl harıl bu süreci etkilemek içni bir şeyler yaptığı ortadadır. Tek bir birimin faaaliyeti söz konusu olsaydı herşey çok net olurdu. Anak mevcut karmaşa, pek çok birimin kendi hesabınca, gündem oluşturma, takoz koyma gibi faaliyetleri yürüttüğünün göstergesidir. |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
BOP Eşbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kurtarma senaryosu ABD yi mesken tutan , AKP Milletvekili Egemen Bağış; "hainler" demiş ABD ve AKP cephesinden , Orduya hücüm son sürrat devam ediyor.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Burdada asıl amaç türk askerini karalamak ve akp lilerin üzerine yönelen eleştiri oklarının yönünü değiştirmek.ama ne yaparsanız yapın türkiye hep ordusuna sahip çıkacaktır.türkiye gerçek vatan hainlerini ve işbirlikçilerin farkındadır ve bu kişilere cezaları yakın zamanda kesilecektir.demokrasi masalları okuyarak bu günlere kadar varlığını devam ettiren ülkemiz içindeki dış odaklar,türk halkının ebedi uyanışı ile bozguna uğrayacaktır. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| bu arada arkadaşlar burda aklananlara dikkat etsinler.biri akp, diğeri pkk.bana pek garip gelmedi..... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|