"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski22-12-05, 20:49  #1
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara
Ankara kızılay'da bir gece..

yaklaşık 2 3 hafta oldu.. günlerden cuma ya da cumartesiydi.. ssk işhanı karşısında bekliyordum.. kızılay o saate rağmen oldukça kalabalıktı..

derken yanıma bir çift geldi.. kendi aralarında konuşuyolardı, ben de bir arkadaşımı bekliyodum.. sonra ister istemez dinlemeye başladım yanımda konuşulanları..

genç çocuk yanındaki kıza yakında antalya'ya işe gideceğinden filan bahsediyodu ki buraya kadar herşey normal.. sonra işin aslı ortaya çıktı..

çocuk antalya'ya gaspa gideceğinden filan bahsediyodu ki bunu öyle gurur verici bişeymiş gibi anlatıyodu ki bir an için afalladım ''kamera şakası'' heralde dedim..

genç durmadı.. daha önce de antalya'ya gaspa çıktığını bilmem kaç kişiyi şu yolla bu yolla gasp ettiğini soğuk kanlılıkla ve gülerek (!) anlatırken yanındaki kız da onu büyük bir heyecan ve hayranlılıkla dinliyordu..

sonunda kız ''istediği telefonu ne zaman getireceğini'' sordu.. genç çocuk da ''yakında getiririm merak etme'' gibisinden bişeyler söyledi ve artık dayanamadım dönüp ters ters bakmaktan başka da elimden bişey gelmedi..

çocuğun o dünyayı kurtarmışçasına böbürlenmesi, kızın yüzsüz ve onursuz bi şekilde çocuktan telefon istemesi (ki kim bilir telefonu gasp edilen insanların canı nasıl yanıcak, boğazlarına bıçak dayandığında neler hissedecekler) ve bunları başkentin ortasında diğer insanların duyup duymamasını önemsemeden konuşabilmeleri..

işte gasp, hırsızlık, soygun, dolandırıcılık bu kadar kolaylaştı, bu kadar sıradanlaştı!! ve üstelik bir o kadar da revaçta..

sadece paylaşmak istedim..
Eski23-12-05, 09:55  #2
spartaküs

çok normal sayın orkhun,bir tanıdığımı 1 ay için 2 milyar için baçağını parçalayıp boğazını kestiler failler yakalandı 4 kişilermiş içlerinden biri olaydan 2 gün önce hapishaneden çıkmış bence o saatlerde ssk'nın önünde dolaşma evinde otur derim gerçisaati vermemişsin ama geç saatler herhalde

Eski23-12-05, 13:20  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: antalya/ankara

onlardan korkan onlar gibi olsun sayın spartaküs.. her saatte istediğim şeyleri istediğim gibi yapma özgürlüğüm var.. çok sabahladığımız oldu kızılay caddelerinde ama başımıza şimdiye kadar bir olay gelmedi.. bu demek değil ki bundan sonra da gelmeyecek fakat ben iki üç çapulcu yüzünden özgürlüklerimi kısıtlayamam.. ve ben eğer o saatlerde oralarda gezip eğleniyorsam zaten başıma gelebilecekleri göze almışım demektir, bundan şüpheniz olmasın sayın spartaküs..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı