"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sömürge Valimize "Hoş Geldin" diyelim

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski15-06-07, 19:12  #1
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Sömürge Valimize "Hoş Geldin" diyelim

Lagendijk'tan Alevilere: CHP'ye hâlâ nasıl oy verirsiniz?Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Cem Özdemir'in ev sahipliğinde düzenlenen "Aleviler nasıl bir Türkiye istiyor?" paneli ilginç bir tartışmaya sahne oldu.
AK Parti'ye ağır ithamlarda bulunan Alevi katılımcılara Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, tepki gösterdi. Lagendijk, "CHP, muhtırayı destekliyor. Hâlâ CHP'ye nasıl oy verirsiniz?" dedi.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=551825

Bu adamın ne dediğinin bu noktada hiç önemi yok.Hangi partiyi savunduğunun da.Buradaki mesele bu adamın Türkiyenin siyasi durumuna müdahale edecek şekilde hareket etmiesidir.Dünyada bunu yapabilmek için sömürge valisi olmak gerekir.
Bu adam kim oluyor ne hakkı var demeyeceğim.Zira yarı-sömürge bir devlette yaşadığımın farkındayım.Sadece hala farkında olmayan arkadaşları bilgilendirmek istedim.
Eski15-06-07, 19:18  #2
evrim

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Tabii Zaman bu haberi övünerek veriyor. hale bak!
evrim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-06-07, 19:26  #3
demokrattr

demokrattr'nın Avatarı

Sayın Bozkır,
Ben bu konuda pek sana katılmıyorum. Sayın Lagendijk, belki Türkiye'yi tam olarak anlayamamış olabilir. Ama sözlerine katılıyorum.

Sayın Lagendijk, bu konuda görüşlerini belirtmesini sömürge ilişkisi ile açıklamak pek doğru olmaz.

demokrattr Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-06-07 19:40 .
demokrattr is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-06-07, 19:32  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Lagendijk saygın bir devlet adamıdır. Kendisini takdir ediyorum. O bile CHP'nin acınacak durumunu tasvir etmiş.
Eski15-06-07, 20:17  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın demokrattr şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Bozkır,
Ben bu konuda pek sana katılmıyorum. Sayın Lagendijk, belki Türkiye'yi tam olarak anlayamamış olabilir. Ama sözlerine katılıyorum.

Sayın Lagendijk, bu konuda görüşlerini belirtmesini sömürge ilişkisi ile açıklamak pek doğru olmaz.
ben burda ne söylediğini dahi tartışmayacağım.o başka bir mevzu.Zira "AB ye girmek istiyorsanız islamcı bir partiye oy vermeyin" de diyebilirdi.
Kimin tarafını tutarsa tutsun bir Ab memurunun türkiye siyasetine ve türk halkının kime oy verecğini karışmasına hakkı yok.Tabi eğer bağımsız bir ülkede yaşasaydık.Bu ülkenin bir vatandaşı olarak bu beni rahatsız ediyor.Sizi etmiyorsa birşey diyemeyeceğim.
Eski15-06-07, 20:18  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Lagendijk saygın bir devlet adamıdır. Kendisini takdir ediyorum. O bile CHP'nin acınacak durumunu tasvir etmiş.
sizden zaten başka bir yorum beklenmezdi.
Eski15-06-07, 20:31  #7
demokrattr

demokrattr'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
ben burda ne söylediğini dahi tartışmayacağım.o başka bir mevzu.Zira "AB ye girmek istiyorsanız islamcı bir partiye oy vermeyin" de diyebilirdi.
Kimin tarafını tutarsa tutsun bir Ab memurunun türkiye siyasetine ve türk halkının kime oy verecğini karışmasına hakkı yok.Tabi eğer bağımsız bir ülkede yaşasaydık.Bu ülkenin bir vatandaşı olarak bu beni rahatsız ediyor.Sizi etmiyorsa birşey diyemeyeceğim.
Ben bunu sözü şöyle algılıyorum.
"Eger gerçekten demokrasiyi ve özgürlükleri savunan bir kitle nasıl olurda Chp gibi bir partiye oy verebilir?" şeklinde.

Bu sorunun cevabını bende bilmiyorum. Ve bunun bir seçimleri etkileme çabası olduğunudüşünmüyorum.
Eski15-06-07, 20:35  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
sizden zaten başka bir yorum beklenmezdi.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış Sayın Bozkır.

Adamcağız, demokrasiden zerre kadar nasibini almamış bir partiye, demokrat bir kitlenin oy vermesini yadırgayarak şaşkınlığını gizleyememiş. Nasıl bizim siyasetçiler Almanya'da sosyal demokratları destekler açıklamalar yapabiliyorlarsa AB gibi entegre olmak istediğimiz bir topluluğun üyesinin yapmasında hiçbir sakınca göremiyorum. Adam hayretlere kapılmış, yazık
Eski15-06-07, 20:38  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın demokrattr şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bunu sözü şöyle algılıyorum.
"Eger gerçekten demokrasiyi ve özgürlükleri savunan bir kitle nasıl olurda Chp gibi bir partiye oy verebilir?" şeklinde.

Bu sorunun cevabını bende bilmiyorum. Ve bunun bir seçimleri etkileme çabası olduğunudüşünmüyorum.
buradaki sorun din ve laiklik değil.Buradaki sorun bağımsızlık.En azından benim için
Eski15-06-07, 20:42  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış Sayın Bozkır.

Adamcağız, demokrasiden zerre kadar nasibini almamış bir partiye, demokrat bir kitlenin oy vermesini yadırgayarak şaşkınlığını gizleyememiş. Nasıl bizim siyasetçiler Almanya'da sosyal demokratları destekler açıklamalar yapabiliyorlarsa AB gibi entegre olmak istediğimiz bir topluluğun üyesinin yapmasında hiçbir sakınca göremiyorum. Adam hayretlere kapılmış, yazık
Lagendjik in sözlerini siz veya başka biri söyleyebilir.Buna itiraz ederim ama içerik olarak.Oysa sömürge valisi gibi konuşmaya kalkan bir Brüksel vatandaşının sözlerinin içine dahi bakmam.Hiçbir avrupalının türkiye vatandaşlarının kime oy verecğine karışmaya hakkı yok.Eğer siz bunu "adam ne kadar demokratmış" diye algılıyorsanız diyecek birşeyim yok.
Özgürlüğün olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemez.Bahsedilse de ancak IRAK kadar olur.

bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-06-07 23:55 .
bozkır is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)