"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Kelime farklı olsada din ve hayat aynı şeydir. Bilgiyi hayatta bulmak ile dinde bulmakta aynı şeydir. Bilginin akılda doğması ile kalbte gönülde doğması aynı şeydir. Din hayat bilgi ilim ayrılmaz ikizlerdir. Bir forumda Yaratıcının bir deve için bir toplumu helak etmesini saçma bulan bir yazı okudum ve yazıyı yazan müslümanlara <<sizin bir deve kadar değeriniz de mi yok>> diye soruyordu. Ne tuhaf bir mantıktı bu böyle. Helak olanlar müslüman değildi ki... Ve zahmet edipte biraz araştırsa Mesnevi de DEVE SEMBOLÜNÜN kim olduğunu 2 dakikada çözebilirdide. Yine başka bir konuda <<müslümanlar neden geri kalmışlar>> sorusuna çok hayret ettim hep.3 kıtaya hüküm sürmüş Osmanlı kafir miydi ya hu ?Çalışan kazanıyor demekki değil mi ? Bir taraftan siyonizme hakaret edip diğer taraftan siyonizmin kan emiciliğini müslümanlar neden geri kaldı demek ne tuhaf bi mantık.Sivrisineklere hakaretler yağdırıp sonra ısırıklarıyla ağlatıp uyutmadıkları bebeği azarlamak dövmek ne körlüktür ama.Ve bataklığı görmezden gelmek ne büyük vicdansızlık. Din hayat bilgisi tecrübesi olmayanlar mangalda kül bırakmıyor galiba. |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Kişi bazında hayattan bahsedeceksek dinin hayat olduğundan söylenebilir. Dini kurallar, yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar bütünü olduğuna göre ve davranışları da dünyada yapabileceğimize göre din hayatın sınırlarını belirliyor diyebiliriz. Fakat kişisel hayatı belirlediğini söylesek daha iyi etmiş oluruz. Toplumsal hayattan bahsedeceksek toplum kurallarını da dinin belirlediği sonucuna ulaşacağız ve bu çok da mantıklı olmayacaktır. Herkes aynı dinden olmadığına göre din kurallarının toplumsal hayatı belirlemesi dindar olmayanlar üzerinde baskı oluşturabilir. En basitinden o dinin kuralları harika toplum modelini tasvir etse dahi dindar olmayanlar öyle olmadığını savunacaklardır. Bu durumun şiddetlenmesi toplumda ayrışmalara sebep olur. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
| Toplumdaki çatışmalar asgari kurallarda buluşulamadığından kaynaklanıyor. Bakış açıları ve usul farklılıkları çatışmayı doğuruyor. Dinin yani sistemin yani hayatın kurallarının kabul edilmesi veya reddedilmesi olayı vardır.Çoğunlukla da reddedenler neyi reddettiklerini ve kabul edenlerde neyi kabul ettiklerini tam olarak bilemezler. Günah ile yanlış - sevap ile doğru davranış aynı anlamdadır aslında ama sevap işlemeye çalışanlar çok yanlışlara dalabilir ve günahı reddedenler hayatlarında çok doğru davranışlarda bulnabilirler. Gelin din ve hayatı kafamızda birleştirelim.Kitabı hayatta hayatıda kitabta bulalım. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| dini yaşamak Allah'a inanmak hayatı anlamlandırır.hayatın kendisir. __________________
geçti istemem gelmeni,yokluğunda buldum seni,bırak vehmimde gölgeni,gelme artık neye yarar? |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Hayatın gerçeklerini kaldıracak güce sahip olamayanlar, Tanrı'ya inanmalı ve mutlaka iman etmeli; ama gerçekleri arayanlar bu acılara dayanabilmelidir. __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! |
| #6 | |
| lise çağına gelmiş bir çocuk, toplumunun inandığı dini araştırma yoluna gidiyorsa çnemli sıkıntılara katlanıyor demektir. Dini araştırırıken genç insan başta birsürü çelişkiye düşecektir bu normaldir, sonrasında dini kuralların doğruluğu sonucuna varmış olabilir ve türkiye de islam'ın gerçekten mantıklı bir din olduğu sonucuna varmış olabilir. Şimdi bu çocuk da aynen dini araştırmış ve sonucunda dinden çıkmış olanlar kadar sıkıntı çekmemiş midir? Bu iki kişi de dini araştırma sürecine girmiştir ve bu süreç oldukça zor bir süreçtir. Bu yüzden hayatın gerçeklerini elbette dindar olanlar da en az olmayanlar kadar anlamıştır. Dindar olanları hayatın gerçeklerinden kendini kaçırmış kişiler olarak betimlemek doğru değildir. Araştırmaları (emekleri) hiçe sayılmış olur çünkü. Dünyadaki acılara-sıkıntılara karşı mücadele edilmesi gerektiğinin farkına varan kişiler dindar kişilerdir de aynı zamanda, bu yüzden dünyevilikten kaçışla dindarlığın ilgisi yoktur, yeter ki insan araştırmacı olsun, okusun. Saygıyla... __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #7 | |
| İman nuru dediğimiz FEHİM yani ışık almış zihinler mutlaka araştırmalarının sonucunda imanları güçlenecek ve gerçeğe kavuşacaklardır. İman nurundan nasiplenmemiş kişi de araştırır tabiki ama imanları güçlenmez bilgileri arttıkça zihinlerindeki çelişki büyür sonuşta gerçeğe eremezler. 99 esmadan biri olan el Mümin ismi iman ehlinde aktif haldedir.el Hadi ve es Selam esmaları da aktif haldedir.el Alim el Hakim el Hayy es Selam ve el Aziz esmaları ATEŞ ve HAVA tabiatlı kişilerde daha aktiftir.Rasulallah ın nisan doğumlu koç burcu olduğunu unutmayalım. BOGA: Hasib, Metiyn, Hafıd AKREP : Kahhar, Muntakim, Mumit, Muktedir OGLAK: Sabur, Metiyn, Mani, Kadir Toprak grubu ağırlıklı kişilikler bu isimlerin sert etkilerinden kendilerini kurtarabildikleri ölçüde felaha ererler. |
| #8 | |
| Dr. Ender Saraç'ın bir ktabında okumuştum (ismi Ruhsal Gelişim ve Kader'di yanılmıyorsam), orada da burçların genel özelliklerini allah'ın isimleriyle ilişkilendirmişti. İslam'da böyle bir şeyden bahsediliyorsa ve doğruysa otomatik olarak astroloji'nin de büyük oranda doğru olduğu hükmüne varmamız gerekir. Ben burçların astrolojideki nitelikleri ile allah'ın isimlerinden türeyen niteliklerini karşılaştırmıştım, büyük oranda birbirini tutmuştu. öyleyse astroloji'nin aslında mistik bir bilim dalı olduğunu söyleyebilir miyiz? __________________
| #9 | ||
| Alıntı:
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Aydın-Erzurum
| Alıntı:
Bahsettiğiniz dönemlerden hemen hemen her bilinçli insan geçmiştir. Ama bundan sonraki basamağı eklemeyi unutmuşsunuz.Asıl bahsettiğim basamakda bundan sonrası. Çoğu kişiye ateizm; karmaşık ve zor geldiğinden, ayrıca sırtını dayayacağı bir Tanrı'sı olmadığından, daha itici gelmiştir.Ama bu iticiliğe rağmen, sırf gerçeği kaldırabilmek için ateist olanlardan bahsediyorum. Bu kişiler, hayatın zorlu yönlerine, yani gerçeklere, herşeye rağmen sahip çıkmak için savaş verirler. Bu elbette kolay bir mesele değildir. zira çoğu ateistte, mantıklı bir sebep değil de, bu yükü kaldıramadığından dine yönelmiştir.Bana Kant'ın "Tanrı'ya inanmak için hiçbir gerekçe göstermeme gerek yok, "İnanıyorum!" demem yeterli" sözü de gerçekten, mantıksız kaçışı anımsatıyor. Mesela ben bugün ÖSS sınavına girdim. Yanımdaki arkadaşlar cevşen, kuran vb. şeyler ile sınava gittiler. Dışarıda bunları okuyup, sırtlarını dayadıkları Tanrı'larından medet umdular. Bir ateistin bu durumda yapacağı tek şey kendisine güvenmek, bu da kolay bir yük değilidr. Umarım bir önceki iletide yazdığım cümlenin açıklamasını yapabilmişimdir. SAYGILAR.... __________________
Kural Kuralsızlıktan Daha İlgi Çekicidir! | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|