"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Baş örtüsünü takanlar.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Baş örtüsünü takanlar... baş örtüsünü takanlar kadınlar ve bunu sorun yapanlar ise nesense erkekler, buda gösteriyorki hala kadının durumunun erkeklerin elinde olması bunun için bakarsanız her tarafta erkekler konuşuyor bunu dile getiriyor. dini yöne eğilimili olan siyasi partiler bununla ilgileniyor baş örtüsü diyor ama bunlar içinde bir kadının sesisi duyamadım . neden kadın sivil toplum örgütleri buna yönlenmiyor ,sadece erkeklerin işi bu mu yoksa içinde çıkar olması bunun böyle olmasını mı gerektiyor . biraz düşünelim ABDULLAH GÜL'ün hanımı insan hakları mahkemesine gidiyor şikayette bulunuyor bunun tek taraflı olduğuna pek inanısım yok ama bir siyasi parti bağlantılı olmasıda işi farklı taraflara kaydırıyor. bu konu hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak isteriz . saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ya şaka yapıyorsunuz ya da Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Başörtüsüne özgürlük eylemleri AKP iktidarı döneminde bile kesintisiz olarak yapıldı. Ama kartel medyası bu eylemleri gözrmezlikten geldiği için siz belki de okuyamadınız. Başörtüsüne Özgürlük, Hemen Şimdi! 17/02/2007 - Başörtüsünü aşağılamaya yönelik tavırların reklamlara yansıtıldığı vurgulanırken halkın bunlara itibar etmediği ve okudukça, bilgilendikçe dinine daha çok sahip çıktığı belirtildi. Ayrıca Avrupa Parlementosu’nun Türkiye raporunda başörtüsü yasağı ve sonuçları hakkında yapılan değerlendirmeler de ele alındı. Yazar Emine ŞENLİKOĞLU’da destek amacıyla katıldığı eylemde bir selamlama konuşması yaptı. ÖZGÜR-DER Sakarya Şubesi’nce Platform adına yapılan basın açıklamasında; “Asıl siyasetin belirleyicisi konumunda bulunan üniformalılar, kendi ideolojileri dışında hiçbir görüşe hayat hakkı tanımamak ve bilhassa Müslümanlara, İslami düşünceye, İslami hak ve taleplere olan isteği yok etmek için tüm imkanlarını seferber ediyorlar.” denilerek yasağın asıl kaynağı olarak askeri vesayet sistemi gösterildi. Garanti Bankası reklamı ve vermek istediği imaj şu cümlelerle kınandı.” Reklamda başörtülü Müslümanların ancak temizlikçi olabileceği ve modernizmin tüketim arzularını karşılamakla yetinecek hizmetçi tipler olabileceği vurgulanıyor. Başörtüsünü aşağılayan ve kendisini “efendi” konumuna oturtan bu tavır, tüm ülkeye yayılmak isteniyor. Basit gibi görünen reklamın altındaki mesajda, egemen zihniyetin insanlara kibirli bir bakışına açısına sahip olduğunu gerçeği yatıyor.” Açıklamada ayrıca Türkiye’de İslami uyanış sürecine ilişkin “Türkiye’de insanlar okudukça, araştırdıkça, Kuran ile tanıştıkça ve bilgilendikçe, İslamlaşıyor. Ve İslamlaştıkça uyanıyor. Uyandıkça Müslümanca yaşıyor, direniyor ve direnirken, istikbar sahiplerine karşı özgürlüğün mütevazı tebessümünü takınıyor.” İfadelerine yer verildi. Avrupa Parlementosu’nun raporunda belirtilen “Başörtüsü yasağının, toplumsal huzuru ve eşitlik duygusunu yok ettiği” vurgusunun anlamlı olduğu, yapılan eylemlerle de haftalardır bu ilkellik ve hukuksuzluğun gündeme getirildiği hatırlatıldı. Ayrıca Yazar Emine ŞENLİKOĞLU yaptığı selamlama konuşmasında 75 haftadır sürdürülen onurlu direnişten duyduğu memnuniyeti ifade ederek ”yasakçılar mutlaka kendi halklarına hesap verecekler, fakat bunun yanında ilahi hesaptanda kaçamayacaklar” diye konuştu. “Zulme Karşı Direneceğiz – Başörtüsüne Özgürlük – ÖZGÜR-DER” , “Tevhid, Adalet, Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları eylem boyunca “Yasakçılar halka hesap verecek”, “Uyan, Diren, Özgürleş”, “Yaşasın İslami Direnişimiz” ve “Tevhid, Adalet, Özgürlük” sloganları attılar. Eylemde, “Başörtüsüne özgürlük, hemen şimdi!”, “Yaşasın başörtüsü direnişimiz!” ve “Yasak sürüyor,(D)uyuyor musunuz?!” yazılı dövizler de taşındı. __________________
Ne kadar cahille tartıştıysam hep mağlup oldum Ne kadar alimle tartıştıysam hep galip geldim. (İmam-ı Şafii) |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Alıntı:
veya fethullah hocanın desteğiyle . başı açık olanlarda destek verebiliyor mu veremiyorsa neden veremiyor bunların sebepleri de ortaya çıkmalı ... | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sizin merakınızı gidermek için Gerçek Hayat dergisi bu konuda "Başı Açıklar" anketi yaptı. Bakın anketten çıkan sonuçlar nasıl: Alıntı:
| #5 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Bu açıklamaya katılmam mümkün değil. Okuyan, araştıran, analiz edebilen kesim, islamîleşmiyor.Aksine bilimsel bakış, din ve yaratıcıdan uzaklaştırır insanı. Alıntı:
Üstelik baş örtüsü ve türban'ın aynı anlamda kullanılması da hatalı. Ha bana kalsa yine her tür özgürlükten yanayım, türbanlılara da baş örtüsü takanlara da saçı açık olanlara da EŞİT davranılacağı günlerin özlemiyle. | ||
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| benim de anlamadığım birşey var.neden baş örtüsü her zaman gündeme geliyor veye getirtiliyor.kadın erkek fark etmiyor....bunu sorun haline getirmeyelim.bir yasak varsa uygulanmalı. |
|
| #7 | ||
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Abdullah Gül'ün Hanımı ise insan hakları mahkemesine gitmiş. Ona sormak lazım: "Hanımefendi siz kimi kime şikayet ediyorsunuz?" | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
![]() __________________
güçlü olan kazanır... | |