"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-06-07, 18:23  #1
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007
Askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi

Bu İddia Gerçek Olabilir mi ?
AKP'li Danışmandan şok itiraf: "Süleymaniye'deki askerin başına çuval geçirilmesini Erdoğan istedi.."
Alıntı yapılan kitap: AKP İntihara Gidiyor Yazar: Ahmet AKGÜL
Basım: İstanbul 2007 Alıntı yapılan sayfalar: 278, 279

Ahmet Akgül'ün ‘AKP İntihara Gidiyor' kitabının 278 ve 279. sayfalarında yazanlar.
Alıntı:
İşte, BİR AKP'Lİ DANIŞMANIN İTİRAFLARI
"Kuzey Irak'ta, askerlerimizin başına çuval geçirmelerini ve Genel Kurmayı zor duruma düşürmelerini, Amerikalılara biz söyledik." AKP'yi kuranların ve kurduranların, özellikle Tayyip Erdoğan'ın özel bir önem verdiği danışmanlarından ve operatörlerinden biri ile yemekte karşılaştık. Tam bir panik havasındaydı. "Hayrola işleriniz iyi gitmiyor galiba!" dedim.
AKP'li Danışman: "Tezkere krizinde oldu ne olduysa, büyü o zaman bozuldu, beklediğimiz sonuç çıkmadı, sonrasını zaten biliyorsunuz."
AA: "Katılmıyorum, Edelman'ın YSK'ya ziyareti, Londra, Washington, New York, Dubai ve bazı şehirlerde daha AKP kurulmadan önce verilen sözler sonunuzu hazırladı. Devleti tanımadan, Anayasal organlardan ve
milletten gerçek anlamda bir ‘olur' almadan küreyi yerinden oynatacak kararları alabileceğinizi sanmak çocukçaydı. Bu durum AKP'yi bitirdi."
AKP'li Danışman: "Hayır, bizi Özkök Paşa ve Paşalar bitirdi. Tezkere krizinde ne yapacağımızı bilemedik. Sorduk ne yapılmalı diye; "İktidar sizsiniz, karar almak sizin işiniz, biz kararı uygularız" dediler."
AA: "Ama zaten siz orduya sormadan informel olarak her türlü garantiyi vermiştiniz. Asıl hata o değil mi?"
AKP'li Danışman: "Tamam her türlü garantiyi ve tavizi verdik ama ABD'nin Doğu ve Güneydoğu'ya tam yerleşeceğini bilmiyorduk. Yani, ABD ve İngiltere Türkiye'yi işgal edeceklerdi, paniğe kapıldık."
AA: "Ama ABD'lilere bu garantinin AKP'nin kurulması aşamasında verdiniz."
AKP'li Danışman: "Evet, çok yanlış yaptık."
AA: "Peki o halde Özkök Paşa'nın ve Paşaların suçu ne?"
AKP'li Danışman: "Onlar diyebilirlerdi ki; "Tezkerenin çıkmasına karşıyız." Ancak asker kararı bize bıraktı!"
AA: "Normal, demokrasilerde zaten böyle olmaz mı?"
AKP'li Danışman: "Tamam da, tezkerenin faturasını sonunda AKP'ye kesti ABD'liler. Asker, "tezkereye karşıyız" deseydi, parti ile ABD değil, ABD ile TSK karşı karşıya gelecekti, biz yırtacaktık!?."
...
Alıntı : http://www.internetajans.com/default.asp?NID=34778

seha Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-06-07 20:55 .Sebep: Uzun alıntı
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-06-07, 13:13  #2
TOMARZALI

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Bu iddiaların doğru olmadığını düşünüyorum yada umut ediyorum.Böyle bir şeye inanmak istemiyorum.
TOMARZALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-06-07, 13:21  #3
Maurad

Maurad'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Hareket Halinde

Saçmalık!?..
Eski17-06-07, 13:57  #4
Peysafi
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jan 2007

Bu iddia dikkate bile alınmamalı.
Peysafi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-06-07, 14:10  #5
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Tamamen haddini aşmış bir iddia.

Sayın Erdoğan'ın ''vatan hainliğinden yargılanması!'' için bir iftira kampanyasına benziyor.

Olmadı seçim atmosferinde halkın gözünden düşürmek için ''çamur at,izi kalsın!'' babında çirkin,sığ siyasettir.

İlgili şahsın(çamur atan şahsın!);

''Risale-i Nur!''cu olduğunu düşünürsek daha çok Saadet etkili bir şahıs olduğunu ve o tarafa çark edeceğini düşünmüş olabiliriz.

Sayın Erdoğan genel pencereden ümmetçi görünmesine rağmen bu Risale-i Nurcular ,Saadetçiler penceresinden ümmetçi olsa bile sulandırılmış bir ümmetçi olmaktan öteye gidemez Sayın Erdoğan!

Öte yandan AKP gaf gibi görünen ancak parti ya da iç cemaat toplantı ve söyleşilerinde sarfettikleri sözleri fazla açılmadan normal seçmen ve hedef seçmen kitleleri ile bu tarz dar söylemlerle paylaşmaktadırlar...

Emine Erdoğan Şafii mezhebine dahil biriyken ;yani bir erkekle el sıkışmakla/tokalaşmakla abdesti bozulan bir hanımken,eşinin Hanefi mezhebine geçiş yaparak eşinin dışında yabancı erkeklerle selamlaşma ve uğurlama durumlarında abdest bozulmayan bir mezhebe geçiş yapmıştır.

Kürtçü(Kürt Milliyetçisi ve solcuları) ve ümmetçi(Şafii ümmetçi kanattan) söylemlerle Kürtler'den ciddi anlamda oy toplayabilecek,oldukça da bu kesimi ikna etmiş siyaset güderken ;Sayın Erdoğan'ın hem Türkler(ulusalcı,milliyetçi,ümmetçi-ulusalcı kanatların) hem de Risale-i Nurcu derin Hoca şişirilmiş Şafii-Ümmetçi-Kürtçü argumanla Kürtler'in kafalarını karıştırarak olası seçmen oylarını AKP'den uzaklaştırma geyretidir.

Kürtler arasında Sünni kesimde Şafiilik oldukça yaygındır.

Şafii Kürtler bu güne kadar pek de bölücü kanatta yer almamıştı.

Dengelerin değişmesi için yeni bir Kürtçü/Ümmetçi/Bölücü açılım peşindeler..

Risale-i Nurcu Derin(!) Kürt ve Kürtçü Hoca'nın Türk askerlerinin başına çuval geçirme sakandalına Sayın Erdoğan'ın adı anılmayacak kadar çok daha fazla sevinmiş olabileceği mümkündür!

Eğer Sayın Erdoğan vatansever bir insansa ACİLEN bu Zat-ı Muhterem(!)'i

mahkemeye vermek zorundadır.Bu dümdüz kişiliğe saldırı anlamında hakaret boyutunu aşmış bir iddiadır.

Varsa da ipliği pazara çıkar Sayın Erdoğan'ın...O kadar da değil demek geçiyor içimden...!

Bu ciddi anlamda hakaret ve moral değerleri bozma açısından çok çirkin bir siyasettir.

Ümmetçi-Kürtçü kanat AKP içinde de harekete geçmiştir.

Bunun ileriki aşaması AKP içindeki Ümmetçi-Kürtçü kanadın eğer TBMM'ne girmeyi başarırlarsa Ufuk Uras ve Baskın Oran dahil olmak üzere aynı grup içinde Bölücü Kürtçü siyaset yapmaları beklenmelidir.

Bu kimseye sürpriz olmamalıdır.

Saygılar,
doğançay
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-07, 13:27  #6
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın doğançay ,

ben bu konunun iftira olduğu ve hele de sizin düşündüğünüz gibi Ümmetçi Kürt tabanından yayıldığını , yayılmak istendiğini hiç düşünmüyor ve zannetmiyorum.

Bu kadar ağır bir itham için Erdoğan'ın derin bir sessizliğe bürünmesi ve konudan haberdar olmaması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.

Siz mesajınızda konuyu ne yapıp ne edip Kürt'lerle ilişkilendiririm mantığı ile yola çıktığınızdan duvara toslamanız da beklenmedik bir olgu değildir.Kürt'lere yıllarca ümmetçilik denen olguyu aşılayan bizati beyinleri morfinlenip uyuşturulmuş Türk Ümmetçilerdir.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-07, 16:37  #7
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Alıntı:
Sayın Biberon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın doğançay ,

ben bu konunun iftira olduğu ve hele de sizin düşündüğünüz gibi Ümmetçi Kürt tabanından yayıldığını , yayılmak istendiğini hiç düşünmüyor ve zannetmiyorum.

Bu kadar ağır bir itham için Erdoğan'ın derin bir sessizliğe bürünmesi ve konudan haberdar olmaması gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.

Siz mesajınızda konuyu ne yapıp ne edip Kürt'lerle ilişkilendiririm mantığı ile yola çıktığınızdan duvara toslamanız da beklenmedik bir olgu değildir.Kürt'lere yıllarca ümmetçilik denen olguyu aşılayan bizati beyinleri morfinlenip uyuşturulmuş Türk Ümmetçilerdir.

Çok yanılıyorsunuz Sayın biberon,

Ümmetçiliğe sıcak bakanların kökleri özellikle Şafii Kürtler'dir.

Doğu ve Güneydoğu'nun hacı/hoca/şeyh/şıh mürüdibendeleri o kadar koyu taassup içerisindedir ki;Türk Ümmetçiler de pek de yaygın olmayan Şafiilik nedeniyle Türk Ümmetçiler taassupta ,Kürt Şafii tarikatların ellerine su bile dökemezler...

Hele hele Doğu ve Güneydoğu'nun dine dayandırılan ama dinin saptırılarak yorumlanması ve desteklenmesiyle bağnaz/ilkel/vahşi kimi gelenek ve göreneklerinin nu tarikatlarla iç içe geçmişliğini düşününce gerçekten vahim bir tablo vardı.

Eskiden İslam birleştirir diyerek birbirlerini idare ediyorlardı.!

Kürtçülük artık ciddi bir olgudur;tarafsınızdır ya da değilsinizdir!

Daha çok Alevi Kürtler'in solculuktan Kürt Milliyetçiliğine geçtikleri bu Kürtçü hareketi tek başlarına beceremeyecekleri aşikardır.

Bölücü Kürtler kendi aralarındaki bölünmüşlüklerini gidermek kaygısıyla her alanda ki yaşam biçimlerini Kürtçüler ve diğerleri olarak ayırmaya çalışmaktadırlar.

Kendi bölücü siyasetlerinin işleyişi açısından akılcı yaklaşımdır.

Bu nedenle Ümmetçilik kanadındaki Kürtler'e daha doğrusu Kürtçüler'e doğru bir açılım kaçınılmaz olacaktı..

Şimdi Sayın Erdoğan üzerinden ,onun yıpratılarak yapılması Kürçü akım tarafından kendi çıkarları açısından nesnel bir çıkıştır.

Ümmetçiler'in de Kürtler ve Türkler;ya da Kürtçü olanlar olarak bölünmeleri yeni bir bölücü akımdır.

Sayın biberon benim konuyu oraya getirmeme gerek yokki!
Konu zaten hep oralarda..

Ancak size dokunan bir tarafı varsa ;alınmanız normaldir.

Ben Sayı Erdoğan'ı savunmak için yazmadım.

Sayın Erdoğan'ın seçim atmosferi içerisinde Kürtler'den oy kapma telaşına bölücü Kürtçü cemaatten yeni bir taktikle Kürt oylarının AKP'ye akmmaması için bir Ali Cengiz oyunundan bahsediyorum.

Yoksa AKP ve kök partileri ile HAKPAR,DTP,ÖDP ve eski Kürtçü partilerin genel kurul toplantılarında ortak eylemleri Türk bayrağının asılmaması,İstiklal marşının söylenmemesi,İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmamalarıydı.

İstiklal Marşı'nın ırkçılığı iddiası ,şehit kanı dökülmesi biçimine eleştiri getiren arkadaşlar ne yapıp edip konuyu Batı Demokrasileri'ne getirdiklerinde Fransa'dan sık sık örnek verirler.

Ancak örnek verirlerken Fransız İstiklal Marşı'nın diğer halklara bakışının ilkel bir yamyam'a bakışına çok yakın bir bakış sergilediğini görmek istemezler..

Her neyse,bölücülük Ümmetçiler arasında da yayılmaya başlayacak görünüyor;bu bölme çalışmaları daha ilk adımdır Sayın biberon!

Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-06-07 16:43 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-06-07, 16:46  #8
babayanlı
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Jun 2007

saçmalık bir kere, hem teorikte hem de pratikte mümkün olamayacağı gibi, devlet kurumlarını birbirine düşürmek, hatta halkı birbirine düşürmek için ortaya atılmış bir laf işte...
babayanlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-06-07, 00:32  #9
TOMARZALI

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: Ankara

Acaba bu kitaptan ilgili kişiler haberdar mı?Tekzip'te bulundular mı?
TOMARZALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-06-07, 00:55  #10
evrim

Giriş Tarihi: Jun 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın TOMARZALI şöyle demiş:

Mesajı Göster
Acaba bu kitaptan ilgili kişiler haberdar mı?Tekzip'te bulundular mı?
Mutlaka haberdardırlar çünkü uzun zamandır internette dolaşıyor bu bilgi.
Ben herhangi bir tekzip de görmedim duymadım.
evrim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı