"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Pekeke ve resmi ideoloji

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski16-06-07, 20:37  #1
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Pekeke ve resmi ideoloji

Soruyorum bu ülkede pkk söz konusu olunca resmi tezleri sıralamayan kaç kişi var? Ne redikaller ne solcular ne devrimciler vardır bu resmi papağanların arasında insanı hayrette bırakıyor. 1984'ü abartılı buluyordum meğerse çok hafif kalıyormuş. Hegomanyanın ,kendi beynine güvensizliğin , zihinsel köleliğin bu kadarı! Pehhhh!!..
Şuna abartısız inanıyorum :bu ülkede derin devlet ve medya isterse nüfusun genelini iki haftada şamanist yapabilir.
"İyi çocuklardan" biri kalkıp derki "pkk şöyle bir terör örgütüdür" öbür gün herkesin ağzında aynı cümle. Bir de sanki ilk defa kendisi söylüyormuş gibi söylerler.
pkk yı da geçelim genel olarak nedir türkiyede hegomanyanın güçlülüğünün sebebleri?

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-06-07, 21:02  #2
germiyan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster
Soruyorum bu ülkede pkk söz konusu olunca resmi tezleri sıralamayan kaç kişi var? Ne redikaller ne solcular ne devrimciler vardır bu resmi papağanların arasında insanı hayrette bırakıyor. 1984'ü abartılı buluyordum meğerse çok hafif kalıyormuş. Hegomanyanın ,kendi beynine güvensizliğin , zihinsel köleliğin bu kadarı! Pehhhh!!..
Şuna abartısız inanıyorum :bu ülkede derin devlet ve medya isterse nüfusun genelini iki haftada şamanist yapabilir.
"İyi çocuklardan" biri kalkıp derki "pkk şöyle bir terör örgütüdür" öbür gün herkesin ağzında aynı cümle. Bir de sanki ilk defa kendisi söylüyormuş gibi söylerler.
pkk yı da geçelim genel olarak nedir türkiyede hegomanyanın güçlülüğünün sebebleri?
haklısınız sayın divine.. çalıştığım iş yerinde görevim gereği binlerce insanla muhattap oluyorum,. inanın sohbetlerimizde onları dinlerken çok özülüyorum. savaşın geçtiği yerde 20 yılım geçti neyin ne olduğunu çok iyi bilmeme rağmen, yinede susmayı tercih ediyorum... nedeni de iş yerindeki arkadaşların bütün bilgileri resmi açıklamalar ve renkli medya özerinden olmasına rağmen olayların içindeymiş gibi anlatıyorlar. yani aziz nesin boşuna söylememiş o lafları.. sevgilerimle...
germiyan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-06-07, 21:35  #3
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007
Ezber nerden geliyor?

Alıntı:
Sayın divine şöyle demiş:

Mesajı Göster
Malum Birileri,
Türkiye Cumhuriyetine, Cumhuriyetimizin kurumlarına , tarihimize karşı hemen, resmi tez -resmi tarih diyerek , belgelere dahi inanmadıklarını dile getirirler.
Bu kavramları sık sık kullanan sözde resmi tez karşıtları nedense , gerek sözde Ermeni soykırımı meselesinde gerek terör örgütü pkk meselesinde emperyalist ülkelerin resmi tezlerini kullandıklarının farkındalar mı acaba?
Emperyalist ABD ve AB ülkeleri meclislerinden, Türkiye aleyhine sahte soykırım yalanlarını geçirir, ceza yasalarında "soykırım yoktur" demeyi yasaklar ..soykırım yoktur diye ağzını açıp , ifadede bulunana hapis ve para cezası gösterir. Ama bunlar resmi tez olmaz, bu birilerine göre..
Bu birileri, Ermenilerin ilk devlet başkanının, Kaçaznuninin emperyalistleri ve sözcülerini yalanlayan , kendi ağzından belgeleri ile kanıtlanmış tarihe geçmiş belgeleri önüne getirseniz de, yine yan çizer. . sanki Kaçaznuniye Türkler söyletti o itirafları...
Kaçaznuni ;" emperyalistlerin oyununa geldik bizi, ermenileri kullandılar Türkleri arkadan hançerledik , Türkler haklıydı" diyor..(kaynak yayınları)
Yok , yine inanmazlar.
Ama , 1. Dünya savaşında, İngiliz istihbaratının bir papaza yazdırdığı , Türkleri suçlayan Mavi kitaba inanırlar. Bu mavi kitabı kendine referans alarak, Alman , ABD , İngiliz istihbaratlarının enstitülerinde akademik tezler yazan , sahte ermeni soykırım yalanlarında açık arttırmaya giren, Taner Akçam, Halil Berktay ve Orhan Pamuk gibilerinin tezlerine söylemlerine inanmakta hiç tereddüt göstermezler.
pkk meselesnde de , Türkiye'nin söyledikleri resmi tez ABD ve AB parlementerlerinin söyledikleri resmi değildir, bunlara göre
ABD ve AB emperyalist ülkelerinin istihbaratlarının resmi tezleri , bu birilerine göre resmi olmuyor herhalde,
Devlet politikaları değil sanki onların meclislerinden , ceza yasalarından çıkan kararlar..
ABD ve AB ülkeleri resmi değil , Sivil toplum kuruluşu olmalı bu beylere göre?

FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-06-07 21:38 .
FatmaSeher is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-06-07, 21:58  #4
hebun

hebun'nın Avatarı

Şüphesiz her devletin resmi tezleri ,beyin yıkama mekanizmaları vardır. Özellikle emperyal güçlerin hegomanik gücü daha fazladır. Ama ben "emperyalist ülkelerin(ki emperyalist ülke yoktur .emperyalist devlet) resmi tezlerini kullandığımı" sanmıyorum. Pkk nerdeyse bütün devletlerce terör örgütü kabul ediliyor. ABD'nin terör listesinde pkk de yer alıyor. Diyeceksiniz o göstermelik alttan alttan yardım ediyor. Bu bir komplo teorisidir. Somut olarak ABD'nin de resmi tezi pkk nin terörist olduğudur.
Şöyle bir karşıtlık yaratıyorsunuz:Emperyalistler ve T.C devleti. İşin aslı bu da resmi bir tezdir. Bu karşıtlığın herhangi bir kanıtı yoktur. T.c natoya üyedir , AB'ye girmek istiyor .Soğuk savaşta abd'nin bürosu görevini görmüştür. ABD ile arasında sadece nüans farkları vardır. ABD ırakı işgal etmek istiyor ve yapabiliyor T.C devleti de kuzey ırakı işgal etmek istiyor ama yapamıyor fark budur.
"Soykırım yoktur" demeyi yasaklayan yasa kadar saçma bir yasa görmedim.
Fransanın resmi tezleri ile bırakın da fransadakileri uğraşsın. Ben ABD'de yada AB'de değil türkiyede yaşıyorum. Bırakın da herkes kendi faşistiyle kendi uğraşsın.

-Kredi kartı geçiyor mu?
Eski16-06-07, 22:05  #5
FatmaSeher

Bizim tezlerimize resmi tez dedirtenler,
kendi resmi tezlerini de , bu dedirttikleri birileri ile bize dayatıyorlar.
pkk yı terör örgütü olarak sözde listelerine alan bu emperyalist devletlerin , pkk ya silah , mayın her türlü mühimmat yanında, her türlü siyasi desteği verdiğini görmek için komplo teorisici olmak gerekmiyor.
Aksine bunları görmemek için , en hafifinden kör olmak lazım ..
Eski16-06-07, 22:14  #6
hebun

hebun'nın Avatarı

Devlet te aynı devletlerden silah satın almıyor mu? Her türlü siyasi,maddi manevi desteği almıyor mu? Devlet ile pkk yı karşılaştırmak gibi bir derdim yok T.C devletinin emperyalizmin karşısında olmasının sebebleri nedir?
Neyse ben söylüyeyim çünkü siz bu devletin egemeliğinde olan bir ülkede yaşıyorsunuz bu anlayışla amerika da olsaydınız aynı şeyleri ABD için söylerdiniz.

-Kredi kartı geçiyor mu?
Eski16-06-07, 22:17  #7
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sayın FatmaSeher şöyle demiş:

Mesajı Göster
Malum Birileri,
Türkiye Cumhuriyetine, Cumhuriyetimizin kurumlarına , tarihimize karşı hemen, resmi tez -resmi tarih diyerek , belgelere dahi inanmadıklarını dile getirirler.
Bu kavramları sık sık kullanan sözde resmi tez karşıtları nedense , gerek sözde Ermeni soykırımı meselesinde gerek terör örgütü pkk meselesinde emperyalist ülkelerin resmi tezlerini kullandıklarının farkındalar mı acaba?

Ben bu yazıyı biryerde görmüştüm, sayın(!) Perinçek de aynı demeci vermişti.Nasılda kalp kalbe karşı oluyor böylelikle somutlamış olduk.

Aynı cümleleri mıhtıralar verildiğindede sarfetseler daha bir gerçekçi olcak kanımca..
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-06-07, 22:22  #8
FatmaSeher

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bu yazıyı biryerde görmüştüm, sayın(!) Perinçek de aynı demeci vermişti.Nasılda kalp kalbe karşı oluyor böylelikle somutlamış olduk.

Aynı cümleleri mıhtıralar verildiğindede sarfetseler daha bir gerçekçi olcak kanımca..

Mantıklı düşünebilen her insan bu gerçeği görebilir.
Birisinin söylemesine bile gerek kalmadan .
ama malesef bu gerçek söylense de, bazıları hala göremiyor veya görmek istemiyor.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin belgelerine resmi tez diyenler, Emperyalist ABD ve AB devletlerinin resmi tezlerine neden resmi tez diyemiyorlar acaba?
ABD ve AB devletleri sivil toplum kuruluşu mu?
Sizinde dillendirdiğiniz , Onların tezleri resmi değil mi? sivil mi?
Eski16-06-07, 22:57  #9
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
(....) emperyalist ülkelerin resmi tezlerini kullandıklarının farkındalar mı acaba?
İşgalci Ermenistan devletinin arşivleri ile kanıtlanmıştır soykırım olmadığı.Buna rağmen emperyalistlerin resmiyetlerine borozanlık yapmak utanç verici olsa gerek.

Ama zaten PKK savunuculuğu ile pararel bir çizgide gidiyorlar.Kasıtlı bir bağları olmasada.
Eski16-06-07, 23:00  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

"...terörizm özgülük için meşrudur..." söylemine sahip insanların bir de çıkıp yok baskıcı devlet yok derin devlet demeleri inanılmaz bir çifte standart.Demokrasi ve terör arasında seçim dahi yapamayan kitleler bugün en hızlı demokratsa bu sadece demokrasinin bir araç olarak görüldüğünün belirtisidir.Demokrasiye böyle bakan meşhur biri daha vardı.Hitler.Kendisi demokrasiyle iktidara gelen ama demokrasiyi yok eden bir faşistti.Bugün karşımızda gördüğümüz demokrasi havarileri de aynı hitler gibi faşisttir ve demokrasiyi çirkin emellerine alet etmektedirler.Demokrasinin en başta bu unsurlardan temizlenmesi gerekir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı