| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..
| Tabi diyeceksiniz kimlikte yazmasının ne önemi var ? Ama ilginç bir durum vede bence önemli? Ayrıca evet diyenler değiştirme gereği duyuyorlar mı? Değiştirmeyenler toplumsal bir baskıdan korkuyor olablirler mi? . . İşte uzuyor gidiyor bu böyle.. __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Ben doğar doğmaz alınan bir kimlikte benim fikrim geçerli değildir elbette. Ailenin dini neyse o yazılır zaten. Belli bir yaşa kadar kişi kendi dini hakkında karar veremez,ailesinin dini ve kültürü ile yetişir. Araştırmaya,öğrenmeye, mantıklı yorum yapabilmeye başladıktan sonra kendi kararlarını verir ya ona gösterilen yoldan sapmaz ya da kendi yolunu bulur. Ben müslüman değilim ve kimliğimde islam yazıyor. Fikirlerim tamamen yerine oturduktan sonra değiştirmek istiyorum. Kimseninde bana karışacağını sanmam. Zorla güzellik olmuyor. saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #3 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Kimliklerde "islam" yazmasi devlet'in "laiklik" ilkesini cignediginin acik örneklerinden birisi olup, büyük bir ayiptir. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
| #4 | ||
| Alıntı:
Laf olsun diye mi konuşuyorsunuz anlamıyorum.. ![]() Kimlikte dini nedir diyor bu kafa resmi olan kimsenin onlarda yazıyor laikliği sizin gibiler dinsizliğe çeviriyor.. __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! | |
| #5 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Laik bir sistemde inanclar desifre edilmez. Anne - Baba inancini cocuga dayatmak, bunu bir marifet saymak nasil adlandirilmali... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
| #6 | ||
| Alıntı:
Kimse inançları deşifre etmiyor baskıcı bir politika uygulayıp İslamiyet konusunda zorlamıyor öyleki öyle olsa siz olmazdınız! __________________
Bu dünya kimseye kalmadı kalmaz..Herşey güzel hoş da sen ölüme çare bul ölüme..! | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Hüvviyet kartı, devletin her vatandaşına verdiği resmi bir kimlik belgesidir. Devlet te işine dini karıştırmamalıdır. Bunu yapıyorsa eğer; laiklik ilkelerini çiğniyor demektir. Kişinin din hanesinde bir din ismi yazmasının hiç bir esprisi yoktur. soru Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-06-07 21:59 . |
| #8 | ||
| Alıntı:
Konun başlığıında laikle alakalı birşey göremedim.. Ancak ısrarla her konuyu buraya çekiyorsunuz.. Anlamak zor gerçekten.. Tamam fikirlerinizi belirtiyorsunuzda her yerde devleti eleştiriyorsunuz.. Eleştiredebilirsinizde konumuzla alakası yok.. Sonuçta böyle bir uyguluma var.. Benim merak ettiğim nokta.. Kişilerin çekebileceği zorluklar bu konuda ama bu kişilerin dinsiz doğması anlamına gelmez yani ailesi müslüman olan kimse çocugunun elınden tutmak yerine din gibi zor konularda yanlız bırakmamalıdır.. Bu baskı olarak adlandırılamaz.. __________________
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007 Ülke / Şehir: erzurum
| Aslında bende kimliklerde din kısmının olmasına karşıyım fakat sn.suphi ninde dediği gibi konumuzla pek alakası yok. saygılarımla __________________
Milliyetçilik faşizme açılan kapıdır... |
| #10 | ||
İnançlar & Dinler ![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
"islamiyete inanmayıp kimliğinde dini islam yazanlar?" şeklinde bir konu açmış ve cümlenin sonuna soru işareti eklemişsiniz. Başlığa bakınca konu içerisinde bir bilgilendirme yapacakmışsınız hissine kapıldım. Konunuza cevap yazanlara "Kimse inançları deşifre etmiyor baskıcı bir politika uygulayıp İslamiyet konusunda zorlamıyor öyleki öyle olsa siz olmazdınız!" "Laf olsun diye mi konuşuyorsunuz anlamıyorum.. ![]() Kimlikte dini nedir diyor bu kafa resmi olan kimsenin onlarda yazıyor laikliği sizin gibiler dinsizliğe çeviriyor.." şeklinde cevaplar vermişsiniz. Madem böyle düşünüyorsunuz, neden böyle bir konu açma gereği hissettiniz. Yani ateistlerin kimiliğinde islam yazması size göre normal ise neden böyle bir konu açtınız. Ateistlerin bu duruma tepkili olabileceklerini düşünüyorsanız, bu uygulamanın size de saçma geldiğinden olmasın bu. Cümlelerinizde noktalama işaretlerine özen gösterirseniz, düşüncelerinizi aktarmak daha kolay olur. Zira cümleler birbirine girince anlaşılması zor oluyor. teşekkür ederim. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|