| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sevgi ve aşk üzerine beğendiğim şiirler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Arkadaşlar, Sevgi ve aşk üzerine beğendiğim şiirleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaman içinde yeni şiirler olursa onlarıda ekleyeceğimden emin olabilirsiniz. Saygılar, |
|
| #2 | |
| BULDUKTAN SONRA ARAMA Omzumda sevda yükü Yollarda seni aradım Beste beste, türkü türkü Tellerde Seni aradım Girdim yeşilden sarıya Sordum ölüye, diriye Çiçeği verdim ariya Ballarda Seni aradım Aşk yalımı girdi cana Gönlüm döndü gülistana Gece gündüz yana yana Küllerde Seni aradım Yorulup demedim, yeter Hasretin gözümde tüter Keremden, Mecnundan beter Çöllerde Seni aradım Bahçem çiçek, bağım gazel Birleşir ebedle, ezel Ayırmadım çirkin, güzel Kullarda Seni aradım Ulaşmak için rahmete Katlandım binbir zahmete Karışıp söze, sohbete Dillerde Seni aradım... A.KARAKOÇ |
|
| #3 | |
| DUA Senin ak alnından, gök gözlerinden Önce dallar, sonra yapraklar öpsün Eğilsin yıldızlar, tutsun elinden Gecelerden sonra şafaklar öpsün Aşk diyorlar en mukaddes hayale, Ve sen de düşesin bu sonsuz hale... Hazdan dudakların olsun bir lale, Güller, karanfiller, zambaklar öpsün Sende kemal bulmuş renk, sekil biçim Yasamanın özsuyusun bir içim Olanca suların sağlığı için Seni her gün göller, ırmaklar öpsün Kumral saçlarında nisan yağmuru Yazın, ak yüzünden gölgenin moru Ağzından en serin, hem de en duru Kayalardan akan kaynaklar öpsün Çimenler okşasın ayaklarını Çiçekler koklasın parmaklarını Ben öpmeden önce yanaklarını Varsin teller, tüller, duvaklar öpsün Kıskançlık çakılı kazıktır serde Bölünsün bu rüya en tatlı yerde Seni canlı kullar öpmesinler de Kefenler sarılsın, topraklar öpsün... A.KARAKOC |
|
| #4 | |
| SEN YOKSAN Uzuyor yıllar gibi dakikalar, sen yoksan. Teselliler, ümitler neye yararki? Sen yoksan. Alev, olur yanarken bilsen nasıl her gece, Bin defa ölüyorum fecre kadar, sen yoksan! ÜMİT YAŞAR |
|
| #5 | |
| GÖZLERİNDE AYIN TEBESSÜMÜ Gökyüzündeki aya gülümsemek seninle, Bir solukta işlemek hayati, kaneviçe misali. Bir solukta seni sevmektir hayat! Gökyüzündeki aya gülümserken Sen geliyorsun aklıma… Hiç gitmemişcesine; Hiç özlememişcesine duruyorsun, öylece. Gözlerin, ay ve bir tebessüm! Gökyüzünde seni seyrederken, Gözlerinde ayın tebessümü duruyor. Çılgıncasına… Bir nefes kadar yakın Ve zerafetin kadar nadide. Delice bir sevda benimki, Uzun hava kokuyor biraz, nedense? Bir hoyrat bakışın Değer yüreğime! Gökyüzündeki aya gülümserken, Yudumluyorum seni tavşan kanı bir çay misali. Gülümseyişin kızılırmak kadar serin. Sen, efsunkar sevdam; Kader arkadaşım, Duvarlar kadar sırdaşımsın. Bu gece ay düşmüş gözbebeklerine Ve sen, bebekler kadar masum. Kipriklerine değer bir damla gözyaşı, Bir damla gözyaşın, bir derya misali! Gökyüzünde bir sen, bir de melekler, Bir de ay... Sana gülümserken! Kaçıncı bahardı? Bu ne biçim akşam! Ve sabah küskün tan yerine. Ayın ahı vuruyor gözlerine; Figan eyler gökyüzü, Herşeye inat, Sana inat, Ayın tebessümüne inat. Gökyüzündeki aya gülümserken, Sen gelirsin aklıma. Hiç gitmemişcesine... Hiç özlememişcesine duruyorsun öylece. Hiç, hiç sevmemişcesine! Gökyüzünde, aya gülümsemek, seninle. FUZULİ |
|
| #6 | |
| SEN SEN SEN Bir dağbaşı yalnızlığı yaşıyorum yeniden, Dağbaşı yalnızlığı ölümden beter. Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter. Huzur ellerinin güzelliğidir. Gözlerin karşımda mutluluk denizi. Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter. Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter. Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm. Bende sabır sende naz.. Gündüzünden vazgeçtim düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter. Duymasa da hiç kimse şâir gönlümün, Sende karar kıldığını. Ve içimin şerha şerha yarıldığını, Sen bilsen yeter. Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi. Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek. Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter... YAVUZ BÜLENT BAKİLER |
|
| #7 | |
| AŞK ÜZERİNE Aşk kaçmaktan çok kovalamayı sever Görmekten çok özlemeyi Dokunmaktan çok düşlemeyi Ve aşk öyle haindir ki Nerde imkânsız varsa onu sever. ÖZDEMİR ASAF |
|
| #8 | |
| YAYLA DUMANI Gümüş bir dumanla kaplandı her yer, Yer ve gök bu akşam yayla dumanı. Sürüler, çimenler, sarı çiçekler, Beyaz kar, yeşil çam yayla dumanı. Ben de duman olsam senin yerine, Yaylasam dağların şu mahşerine, Güzelim saçına ve gözlerine, Ben girsem, ben dolsam, yayla dumanı. Beni içerine aldın ağ gibi, Doldun gözlerime bir rüya gibi, Bende güneş gibi, yüce dağ gibi, İçinde kaybolsam yayla dumanı Ömer Bedrettin UŞAKLI |
|
| #9 | |
| SEVGİLİME Yolunda gençliğim sönse de, yine İçimde kız senin aşkın var, yeter Baygınlık çöksün de kirpiklerine O kumral saçlarla beni sar yeter Varlığın uçarken en şakrak çağa Dolaştım bakıştan, nurdan bir ağa Beni öldürmeğe ve yaşatmağa O baygın gölgeli bakışlar yeter Karşında hasretle gelsem dize de Anlatsam şu gönül ne felekzede Bahar yollarında ikimize de Menekşe türbeli bir mezar yeter Ömer Bedrettin UŞAKLI |
|
| #10 | |
| LEYLA Gece, Leyla’yı ayin on dördü, Koyda, tenha, yıkanırken gördü. "Kız, vücudun ne güzel böyle açık!.. Kız, yakından göreyim sahile çık!.." Baktı etrafına ürkek, ürkek Dedi; tenhada bu ses ne olsa gerek?.. "Kız vücudun sari güller gibi ter!. çık sudan kendini üryan göster!." Aranırken ayin ölgün sesini Soğuk ay öptü beyaz ensesini. Sardı her uzvunu bir ince sizi. Bu öpüş gül gibi soldurdu kızı, Soldu, günden güne sessiz soldu. Dediler hep "kıza bir hal oldu!" Ta.. içinden geliyor hıçkırığı, Kalbinin vardı derin bir kırığı, Yattı, bir ses duyuyormuş gibi lal, Yattı, aylarca devam etti bu hal. Simdi sirasira, aksam hüzünü, Böyle yastıkta görenler yüzünü, Avuturlarken uzun sözlerle, O susup Baktı derin gözlerle. Evi rüzgar gibi bir sır gezdi, Herkes endişeli, bir şeyi sezdi, Bir sabah söyledi son sözlerini, Yumdu dünyaya ela gözlerini. Koptu evden acı bir vaveyla, Odalar inledi Leyla - Leyla!. Geldi köy kızları el bağladılar, Diz çöküp ağladılar, ağladılar, Nice günler bu saadetli ölüm; Oldu çok kimseye bir gizli düğüm. Nice günler bakarak dalgalara Dediler "Leyla uğradı nazarca.." YAHYA KEMAL BEYATLI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|